Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Pa to je potpuno neverovatno!!!
Bio sam ubeđen da on zna nešto što mi drugi ne znamo ili da ima takva leđa da mu niko ništa ne može...
Vrlo lepe vesti... ne toliko zbog konkretno te mikro lokacije nego je to, možda, znak i za te neke ostale da im se slično sprema...
Šta da radim ja sam utopista...
 
Ja kažem šteta za autoperionicu, jer je ona, takva kakva je, makar značajno osvetljavala taj deo puta koji će, bez nje, ostati u potpunom mraku i biti još manje bezbednan nego što je sada. To je deo gde nažalost neretko čak i deca prelaze prugu da bi nekako dospela do SC Rakovica, gde se održavaju razni treninzi i sportski događaji. Nova rasveta je postavljena samo do raskrsnice sa Pere Velimirovića, a u nastavku je zajedno sa tramvajskom mrežom skinuto i svo ulično osvetljenje. Svejedno se Bulevar na tu stranu neće nastavljati još ko zna koliko godina, tako da ne znam čemu sad taj naprasni izliv legalizma. Možda ljudima prosto posao nije išao dobro, ima u blizini još nekoliko takvih perionica, pa se sele na neku bolju lokaciju.
 
Hajde neka sruši i onu sledeću kad se krene ka gradu. I ona je nelegalna.
Još bolje, neka sreše celu onu favelu, zbog koje je trasa bulevara dobila trajno nenormalan oblik.
 
Totalna depresija:


Hvala Beogradske za snimak!

Mislim da je Šapić poslednji put pominjao nekakve građevinske dozvole u vezi sa nastavkom radova. Neverovatan izgovor, nema šta.
Kako je gradilište uopšte moglo da bude otvoreno i izvođač uveden u radove ako nisu imali potrebne dozvole?
 
Evo interesantnog detalja iz plana, za konekciju Bulevara patrijarha Pavla, Vareške, Vrbničke i nove saobraćajnice kompleksa.

Vareska Rakovica.JPG


 
Evo interesantnog detalja iz plana, za konekciju Bulevara patrijarha Pavla, Vareške, Vrbničke i nove saobraćajnice kompleksa.

Pogledajte prilog 162593

Od Pere Velimirovića je Bulevar Patrijarha Dimitrija, iako je to ustvari sve jedna ulica. Dobro je što je planom predviđen da ostane samački hotel, mislim da je zgrada i pod zaštitom. A za ovaj nadvožnjak polako, jedan već postoji...
 
Od Pere Velimirovića je Bulevar Patrijarha Dimitrija, iako je to ustvari sve jedna ulica. Dobro je što je planom predviđen da ostane samački hotel, mislim da je zgrada i pod zaštitom. A za ovaj nadvožnjak polako, jedan već postoji...
Baš sam se pitao da li postoji ideja da se nešto uradi sa tim postojećim nadvožnjakom, za koji se nadam da će biti srušen što pre, s obzirom da je jedna od gorih crnih tačaka u BG.
 
Bulvalno svaki dan prolazim tuda i nikada do sada nisam video udes, tako da nisam znao da je jedna od gorih crnih tačaka. Taj potez jeste haotičan, posebno me plaše pešaci koji pretrčavaju prugu jer prelaza za njih ne posotji. Ali mislim da je ipak bolje da "ovi" to ne diraju. Tu svakako neće moći veća vozila da saobraćaju jer sama Vrbnička je preuska a relano nema mogućnost proširenja. Mene više zanima kako će da izgleda baštica za tramvaje i 4 trake s obzirom na prostor.

Ima li neko informaciju šta se dešava sa biciklističnom stazom na ovom potezu?
 
Kako prelaziš biciklom preko nadvožnjaka? Trideset sekundi straha?

Za biciklističku stazu je bila informacija da je njena realizacija izdvojena iz glavnog projekta, da je bio raspisan tender na koji se niko nije javio, tako da se od nje, za sada, izgleda odustalo. Valjda je ta staza sića za te izvođače, ne mogu ni da se cimaju da napišu jednu ponudu.
 
Па нек дају ту стазу Зеленилу и БГ путу да одраде, што су клошари?
 
kad bi zavrsili parce do hipodroma, pa cemo lako vrbnicku..
 
Kako prelaziš biciklom preko nadvožnjaka? Trideset sekundi straha?
Ko je spominjao bicikl preko nadvožnjaka? A i prema novom planu nije predviđena bici staza tako da ne vidim poentu ovog komnetara.
Inače nisam rekao da je previše bezbedno, ali da, prelazim bajsom i preko ovog nadvožnjaka i nije ništa veći stres od vožnje Bulevarom (bivši Rakovvački put) gde se neodgovorno vozi i prestiže. Ja sam apostrofirao prelaz za pešake koji ne postoji ne samo zbog nadvožnjaka već i zbog samo Bulevara, nešto morate da pretrčavate, prugu ili Bulevar.
 
Od Bulevara Patrijarha Pavla preko Beogradskog sajma do Beograda na vodi i u povratku Hipodrom, Pasarela kod Ada Mall-a... :)
Sergio, hvala na trudu, ali vidiš i sam, beležiš jedino promenu godišnjih doba, a na terenu se ne menja ništa. Kad bi i izvođači radova bili tako vredni kao ti...

Ko je spominjao bicikl preko nadvožnjaka? A i prema novom planu nije predviđena bici staza tako da ne vidim poentu ovog komnetara.
Po nicknameu i prethodnom pitanju vidim da voziš bajs pa sam povezao. Poenta komentara je da je taj ceo potez krajnje nebezbedan. Kao pešak sam tamo zaključio da mi je čak manji rizik da pretrčavam bulevar I PRUGU, nego da idem preko tog nadvožnjaka. Biciklom sam takođe prelazio taj nadvožnjak i bilo je krajnje neprijatno. Zanimalo me kakvo je i tvoje iskustvo sa tim prelazom, posebno ako tuda ideš biciklom. Nemam nikakve statističke podatke o broju nezgoda na tom potezu, video sam samo više udesa na uglu Vareške i bulevara. Svakako ceo taj potez vapi za što skorijom potpunom rekonstrukcijom, s obzirom na katastrofalno trenutno rešenje. Pominjao sam i ranije da se preko puta nalazi veliki Sportski centar Rakovica, veliki broj dece je prinuđeno da svakoga dana prelazi tuda.
 
Како ће провући бициклистичке и пешачке стазе после Топчидерске позорнице ка мосту на Ади?
 
А како до ње? Пруга је на том делу виша од друма, а бициклистичка стаза из смера Аде иде у том нижем нивоу.
 
Може да се трасира преко старе пруге па испод моста и укључење на БВМ.
На слици сам обележио куда је ишла стара
пруга и мислим да би било паметно да се то искористи.
IMG_1560.png
 
Tako nekako, eventualno da ide sa druge strane reke uz sam hipodrom, ima dovoljno širine i izbija otprilike na isto, imaju više opcija. Ispod petlje radnička već postoje prilazi za biciklističke staze koji se završavaju niučemu.
 
Već mesecima ne radi najveći deo novopostavljene rasvete duž Bulevara. Od Rasadnika sve do železničkog nadvožnjaka ne radi nijedna svetiljka, pored onih perionica i servisa radi bukvalno samo svaka treća, jedino u malom delu u neposrednoj blizini raskrsnice sa Pere Velimirovića rade skoro sve. U čemu je sad fazon? Štede struju? Pocrkale sijalice? Ne razumem, stvarno, čekalo se godinama da makar upale tu rasvetu i posle svega par meseci je opet ugašena.

Na to treba dodati i da je od raskrnice sa Pere Velimirovića sve do Vareške rasveta trajno i potpuno ukinuta, bez izgleda da će biti vraćena. Kad je skinuta tramvajska mreža, uklonjeni su stubovi i nema više nikakvih svetiljki. Nastavak širenja Bulevara na tu stranu nije planiran za još narednih X godina. Da li će do tada taj deo ostati u mraku?

I naravno, na celom potezu od Topčiderskog parka sve do mesta gde se proširuje Bulevar na 4 trake, u zoni trenutno napuštenih radova, je takođe potpuni mrak.

Ukupno na celoj trasi Bulevara od 2,8 kilometara osveteljeno je svega par stotina metara. U kom veku mi to živimo?
 
Vrh