Šta je novo?

Bulevar patrijarha Pavla

Ko može nek baci pogled na današnju emisiju BG hronike (13 X 2022) radili su prilog o gradskom prevozu gde neki "stručnjak" kaže kako povećanje broja vozila na liniji nije rešenje problema, zato što u jednom trenutku dolazi do kontraefekta. Takođe je intervjuisan i Čučković, dok je obilazio radove u Krunskoj. Kaže kako trude, ako sam doibro razumeo, zahtevniji radovi na ulicama trajati po mesec dana a oni manje zahtevni po desetak dana. Takođe su iz BG hronike istakli kako su radovi na Bulevaru patrijarha Pavla već u trećoj godini, a planirani rok je bio 15 meseci, dok je oko Palilulske pijace rok probijen za mesec dana.​
 
Postoji odlicna knjiga Ade Louise Huxtable ( kriticarke arhitekture Njujork Tajmsa) Will They Ever Finish Bruckner Boulevard?
Pa bi i ova tema mogla da dobije ime “ Da li ce ikada zavrsiti Bulevar patrijarha Pavla?”
 
Ако не знате шта да поклоните вашим најдражима, а у журби сте огромној, само свратите до Булевара Патријарха Павла и ту се налази све што вам треба.
IMG_20221016_174831.jpg
 
Ако не знате шта да поклоните вашим најдражима, а у журби сте огромној, само свратите до Булевара Патријарха Павла и ту се налази све што вам треба.
Pogledajte prilog 147063

Posebno ako najdraži umeju da cene poneku tonu blago zarđalih šina, koju stotinu metara kablova, ili semafor, potpuno nov, nikad nekoriščen,,,
 
Ovu drugu završenu traku treba narod samoinicijativno da pusti u promet tu je sve gotovo sklone se oni plastikaneri i vozi...
Realna priča. To mi padne na pamet svaki put kada prolazim tuda. Ako je izgovor za neotvaranje neka tobože nebezbednost, onda lepo po toj logici zatvore za saobraćaj Stari savski most dok se ne presvuče kompletno asfalt (koji su poslednji put menjali pre 2 meseca).
 
Ovu drugu završenu traku treba narod samoinicijativno da pusti u promet tu je sve gotovo sklone se oni plastikaneri i vozi...
Ima smisla, malo građanske neposlušnosti bi ovde dobro došlo. Plus možda i neki protest da se organizuje, da se shvati da takvo samoorganizovano puštanje saobraćaja nije iz puke bahatosti i neopreza, već sa jako dobrim razlogom. Dok Šapić smišlja svoja opravdanja i pokušava sve da svali na "bivšu" (u stvari potpuno istu) vlast, građani su na velikoj šteti.
 
Pre pola sata sam prošao kroz bulevar i nisam siguran da li sam halucinirao ili je fatamorgana ili možda još uvek sanjam i ovaj komentar pišem u snu, ali video sam ranike kako farbaju stubove sa osvetljenjem između tramvajskih šina i jednog kako kosi travu bliže pružnom nasipu. I njih 2-3 su radili neka merenja (verovatno geodetska) na tramvajskoj bašti malo pre raskrsnice sa Pere Velimirovića kad se ide iz pravca grada ka Rakovici.
 
Јуче сам из воза видео камион са коцкама за ивичњаке и раднике који преносе дуж булевар. Ваљда ће ускоро да крену и са том баштицом за трамвај.
 
Morao sam u to čudo da se uverim i svojim očima, tako da sam prošao danas trasom oko 13h. Čitavom dužinom na obe faze zatekao sam radnika 0 (slovima: nula). Ne znam, možda sam im baš potrefio pauzu za ručak. Učinilo mi se da sam video nekakva kolica ili neku drugu sitnu alatku na putu, tako da je moguće da su se sakrili u žbunju baš kad sam prolazio. Jedini na prvi pogled vidljiv progres u odnosu na stanje od pre pet meseci je da je dodato par nedostajućih svetiljki i da su ofarbani stubovi za rasvetu. Ne znam šta će nam to farbanje, ali ajde, pozdravljam bilo kakvo pomeranje sa mrtve tačke.

Današnja slika:

1666368374963.png


I na više mesta su pored baštice istovarene palete sa ivičnim kockama, mislim da ih ranije tu nisam viđao, tako da deluje da će se ipak nešto dešavati u skorije vreme:

1666368981967.png
 
Poslednja izmena:
Kad smo kod toga, videh danas da je ograđen deo Topčiderskog parka, bliže petlji Hipodrom.
 
@karim
Citirao si moju poruku kao odgovor na moje pitanje, i to pogrešno. Ne mislim ništa loše onim što ću napisati, već samo ukazujem na grešku. Topčiderski park ≠ Park Topčiderska zvezda. Park Topčiderska zvezda je park koji je oivičen ulicama Bulevar vojvode Putnika, Andre Nikolića i Petra Čajkovskog. Topčiderski park je sve južno od ulice Petra Čajkovskog.
Petlja Hipodrom, koja sam spomenuo, služi kao odrednica i ona ide od servisa za pranje automobila, koji je na mestu gde tramvajske šine ulaze u Topčiderski park i ide sve do odvajanja za Požešku i Banovo brdo. Od tog mesta gde šine ulaze u Topčiderski park, pa negde do jezerceta u okviru istog parka, postavljena je ograda, i o njoj sam pisao. Dakle, na dva različita mesta sličnog imena je postavljena ograda.​
 
Hahaha, neverovatno! Izvinjavam se na zabuni i naravno da nisam hteo nikoga da upućujem na njegov sopstveni post ;). Kad sam video da se spominje ograđivanje parka, setih se da sam video reportažu o tome na drugoj temi i hteo sam da budem super koristan, pa me nije mrzelo da nađem tu temu i linkujem post. Samo nisam provalio da si to isto bio ti!!! U svakom slučaju, hvala puno na temeljnom praćenju i izveštavanju o dešavanjima, kao i na pojašnjenju o različitim nazivima topčiderskih parkova.
 
Први део булевара није изостављен! Раде трамвајску баштицу, постављају ивичњаке, управо видео из воза!! Штета што нисам стигао да усликам.
 
Juče (nedelja!) prošao trasom oko 10h i malo pre 17h. Ujutro sam prebrojao ukupno četiri, a popodne je i dalje bilo dva radnika, ređaju one kocke. Ovakav iznenadni nalet udarništva i radnog poleta nismo očekivali, ipak ima nade za Bulevar, možda ga puste još i ove godine.

S druge strane, na novom gradilištu od Rasadnika prema Mostu na Adi se već duže vremena ne dešava apsolutno ništa, a prošlo je već više od pola od 360 dana do najavljenog roka kompletnog završetka. Nadam se samo da nisu sad smislili da zbog onog tendera za uklanjanje perona stopiraju sve radove. Mislim, ko je to samo mogao da predvidi, radi se trasa preko pruge, da će morati i da se rasčisti teren? U najavi gledamo još tri godine i za fazu II.
 
Vrh