tragac":2oc1vyoa je napisao(la):
Rakovicu su ignorisali svi gradonačelnici i gradske uprave u zadnjih 30 godina, svima je bio prioritet da reše floskule o nekakvoj spavaonici u bežanijskom ritu. Zato sam za administrativno otcepljenje od Beograda. Apsolutno ništa nije urađeno na novoj infrastrukturi ovamo. Zato sam od prvog dana skeptičan prema ovom projektu kakou pogledu trajana tako i krajnjeg efekta. Nemamo nijedan kružni tok, BG voz dobijamo na kašičicu, tramvaj od 2005. naovamo je ukupno imao više dana obustave nego dana rada. Ovamo sklanjaju Rome koji im bodu oči u njihovim skupim komšilucima, postajemo deponija svega što se sklanja iz centralnih i strateških područja grada u procesu džentrifikacije.....makar će nas ona nadam se zaobići.
Ovo moram da potvrdim.
Ovaj grad se prema pojedinim krajevima odnosi kao zla maćeha.
Poštujem ja ideju "novog grada", ali pre 20-tak godina današnji NBG-radski Bulevar Zorana Đinđića je bio poput vojvođanskog šora, III bulevar polovičan, a heroja sa košara nije bilo ni u najavi... Ok, treba bulevara na NBG, al Hajd malo "šaraj" (što reče onomad Milanović kao premijer hr)
Istovremeno gore pomenuta Rakovica, koristi bulevar patrijarha Pavla i Velizara Vulovića izgrađene još pre II svetskog rata, prva u neizmenjenom stanju, ako zanemarimo asfalt preko kocke, a druga konačno malo proširena prošle decenije.
Dodajmo tome i malo komotniju B. Vagabzade ka Banjici, kojoj očajnički fali bar još jedna traka...
umesto da iskoristi prednost što je Rakovica blizu Ibarske magistrale, i poveže je modernom saobraćajnicom (i time dalje i opštine S. Venac i Voždovac)...
SMT... Skoro pa zaboravljena priča...
Avalski put - tako blizu, a tako daleko od Rakovice (zanemarimo sokake kroz zaparlozen atar...)
Osim saobraćajne infrastrukture, grad decenijama ignoriše probleme povremenog plavljenja Topčiderske reke.
Napuštena industrija u savršeno ravnom, centralnom delu opstine, uz jednu od glavnih ulica u Rakovici i još važnije, uz prugu i železničku stanicu!
Sve to bi negde, u nekoj normalnoj zemlji bila prednost za ubrzan razvoj.
Ovde? Nema razvoja. Nazadovanje...
Sent from my Mi A2 Lite using Tapatalk