Šta je novo?

Brankov most

@ocelot све фотке су моје, окачио сам пар албума нa flickr које се даду видети на овом линку:

http://www.flickr.com/photos/polexianurkin/

Користим Nikon D80, ако те занима на flickr за сваку фотку постоје exif информације о апарату, објективу, подешавањима којима је усликана.

ocelot":3772a1ji je napisao(la):
nurko700, je l su ovo tvoje slike? ako jesu možeš li mi reći kojim si aparatom slikao?
Orijentacija slike: 1
Datum i vreme izmene datoteke: 2009:10:21 17:51:14
Proizvođač opreme za unos slike: NIKON CORPORATION
Model opreme za unos slike: NIKON D80
Upotrebljen softver: ViewNX 1.4 W
Vreme ekspozicije: 0.0166667
F-broj: 4
Program ekspozicije: 2
ISO klasa brzine: 200
Odstupanje ekspozicije: 0
Najveći otvor objektiva: 4
Način merenja: 5
Izvor osvetljenja: 0
Bljeskalica: 0
Žarišna daljina: 55
Način zahvatanja: 2
Prilagođeno iscrtavanje: 0
Način ekspozicije: 0
Beli balans: 0
Digitalno uvećanje: 1
Žarišna daljina za 35 mm film: 82
Vrsta zahvata scene: 0
Nadzor dobitka: 0
Kontrast: 0
Zasićenje: 0
Oštrina: 0
Udaljenost objekta: 0

:cool:

pic_001.jpg

Izludjuju li jos nekog osim mene dotrajali cesljevi ili spojevi na Brankovom mostu, pogotovo kad se vozite autubusom. :bash: :rant:

Mene. Samo, mislio sam da je tako normalno. Stvarno sam naivan ponekad. :lol:

Da li će oni raditi nešto i na samoj konstrukciji i kolovozu mosta?
Ili će samo ovaj ukrasni kamen na prilazu renovirati?

Овај део су већ реконструисали, пропао је у међувремену, рекао бих да та смеса којом облажу камен није отпорна на оно што се слива са конструкције, слика из октобра 2009.:

DSC_5100.jpg

Kad ta skromna količina preostalog mosta izgleda toliko lepo... Koliko li je zaista lepo izgledao taj Most Kralja Aleksandra? Uf.

Pa to je potpuno normalno...
Sećam se, ranijih godina, prilikom čekanja u koloni za skretanje u Pop Lukinu (eh, ta lepa vremena), ako se zaustaviš negde kod spojnice mosta, osećao se svaki prelazak vozila, a kad naiđe autobus sve se ljuljalo. ;)

Skoknite do Pančevačkog mosta. Staneš negde na po' mosta i osećaš se k'o da si na trambolini. :)

Setao sam i vozio tim mostom milion puta ali nkada nisam osetio ovako ljuljanje.Cak i kada stanes ispod mosta se ne vidi ... ludo burazere ludo

Па, зато када војска прелази преко моста мора да разбије корак. Правило. Када ухвати резонанцу...

Za vreme Studentkog protesta ("During the war....") Brankov se neprijatno ljuljao dok smo ga prelazili, pa se kolona delila u grupe koje su se zaustavljale kada bi se oscilacije pojačavale.

Војсци је забрањено да маршира стројеви корак) преко мостова, јер би се у противном срушили.

a stari kralja aleksandra je testiran sa vojskom koja ga prelazi

И то тестиран је тако што су га прешли коњаници. Мислим да је било око 800 коњаника који су учествовали у церемонији отварања моста.

Uploaded with ImageShack.us

величанствено нема шта:gobb:

Да али коњи немају стројеви корак.
Мост не може да издржи истоветан удар ципелом више стотина људи.

То вам је иста она математичка теорија: Када би сви Кинези скочили у исто време, изазвали би земљотрес не сећам се које јачине.

Vrh