Ma kakvo ozbiljno regulisanje parkiranja, samo kofa, četka i farba preko trotoara bajo moj. Investicija minimalna, profit maksimalan.
Generalno mi nije jasno kako ljudima koji zive u samom jezgru ne ide u glavu da je to mana zivota u centru grada. Guzva, turisti, losija infra i sve ostalo
Zato što je Beograd do pre samo 10-15 godina bio drastično drugačiji, i u (omraženim, ogavnim) centralnim delovima su zaista živeli ljudi, Srbi, kao i u svakom drugom naselju. U zadnjih 10ak godina to se menja, sa najezdom klubova, hostela i firmi po stanovima, kao i nikad većim porezima, problemima sa parkiranjem, bukom... I sve više ljudi, naših ljudi, se seli iz centra. A zamenjuju ih crnogorci koji dolaze na njihovo mesto, domaći novokomponovani buržuji ili se stanovi koriste u pomenute komercijalne svrhe. Ja sam nekada znao ljude koji su živeli u Pop Lukinoj, u Kralja Petra, Karađorđevoj, par njih u Kralja Milana, u Krunskoj, u Resavskoj par, u Bulevaru isto njih par... to je bilo normalno tada, centar Beograda je zapravo imao svoj kolektiv i stanovništvo, obične porodične ljude. Toga je sada sve manje, obični ljudi se iseljavaju odatle.
Tako da deo ljudi (naših) koji živi u centru, je samo ostao tu iz nekih prošlih vremena, nisu sada kupili nekretninu tamo. Veliki broj ljudi više i ne želi da živi u centralnim delovima, jer se i način života promenio. Odnosno nametnut je drugi. Što je mislim pogrešno, ali tako je.