Šta je novo?

Brankov Business Centre (Ex Zgrada Beobanke) - Zeleni Venac

Ogromna promena na bolje!

I uredjen niz zgrada...nadam se da ce ovo biti sve cesce!
ce705739414b33599ed23798ec10d0ad.jpg
3f5033f3ff1f34811a77c459ddc89ca1.jpg


Sent from my SM-A525F using Tapatalk
Promena na bolje svakako ali ovaj golubarnik na prvoj slici na vrhu starogradnje...glasao bih za bilo koga ko bi obecao rusenje svih tih nadogradnji.
 
Secam se da je na studentskom trgu dugo godina na mestu gde je sad Suqare nine, 90tih i ranih 2000tih stajala neka nakaza nedovrsena koja je odudarala od svega, te da su je na kraju srusili i napravili ovaj hotel, kao mnogo bolje resenje. Ne toliko dobro , ali prilicno bolje od onoga sto je bilo. Nadam se da je to moguce i sa ovim.
 
Зашто све Карићеве зграде у граду стоје недовршене?
 
Zgrada je ispala top. Ako ću nešto dodati kao "zamerku" (uslovno rečeno) to je što nisu dogradili još jedno 5-7 spratova jer bi baš lepo leglo...

Drago mi je što se polako oslobađamo te ružne komunjarske arhitekture jer ništa ne treba da nas seća na ta ružna vremena. Ostaje još da se u ovom stilu renovira zgrada doma omladine, zgrada u kojoj se nalazi klub Stefan Braun, zgrada Lole na bulevaru, zgrada Politike i zgrada Inex u 27. marta. Hotel Slavija je još jedna od tih ružnih zgrada, ali nju će Matijević ili renovirati, ili srušiti i napraviti novu.
 
Inex je moderna zgrada i u odnosu na proste staklene kocke lepotica. Ostale zgrade koje si nabrojao su uglavnom ružne zbog neodržavanja, ne zbog "komunjarske" (pri tom ovde je bio socijalizam, ne komunizam) arhitekture (takođe, većina je građena u skladu sa zapadnoevropskim trendovima svog vremena).
Mnogo su ružniji stambeni mamuti na Dorćolu i Starom gradu koji apsolutno odudaraju od svega oko sebe i uništavaju cele kvartove, mnogo više od bilo koje zgrade sa tvoje liste.
 
Vrh