Ma predlozi su ok, nego meni smetaju dve stvari:
1) Kada neko ne prati temu i lupi pitanje niotkuda;
2) Kada neko izvuče zamrlu temu (na "Vukajliji" su ovo zvali "nekropostovanje") samo da bi pitao ima li šta novo.
Jbg, ljudi nisu mašine pa da imaju tačno predviđene misli i radnje nego se dešava ponekad da se neko seti nekog objekta ili projekta, i poželi da pita šta se dešava sa time. Pogotovu ako je u pitanju nešto što stoji godinama.
Evo ja bih rado otišao na temu o zgradi RADa na Novom Beogradu i pitao ima li bilo kakve promene, makar i najmanje, u zadnjih 5 godina. Ili da li je neko čuo nešto o njoj, da li je neko imao uvid u neki stečajni postupak, dokle s s njim stiglo, ili jel čuo nešto od nekog ko je upućen, itd... Jer me zanima. I jer s vremena na vreme uhvatim sebe da se krstim da u gradu u kome vlada bolesna manija za kvadratima i
gde se od silne bolesti i divljaštva ukidaju trotoari kao koncept, je moguće da stoji 10.000 m2 na 1 km od najstrožeg centra grada preko 30 godina i niko ništa ne radi da se to promeni, a zato se ostatak grada guši u kanjonima, favelama, sokacima i divljoj gradnji.
Ali neću jer kapiram da nema ama baš nikakvih novih informacija, jer da ima, neko bi objavio. Ali ne razmišljaju svi kao ja. Dosta ljudi vidi Beobuild kao svojevrsni građanski Beokom i misle da ako postave bilo koje pitanje, da će uvek dobiti odgovor. To pogotovu važi za novije i manje iskusne članove. Ali to je po meni normalna pojava i fenomen na forumima generalno, ne samo na ovom forumu nego na forumima svih vrsta.
Prosto, ljudi su nasumična i nekad nepredvidiva bića. A i što duže stoji neka nelogičnost, to više raste potreba ljudi na ovom forumu da racionalizuju i razumaju tu nelogičnost. Kao recimo sa generalštabom. Ljudi, članovi ovog foruma, prođu pored njega neki dan, podsete se da je tu, da stoji rasturen već 24 faking godine, i pomisle ''jbt jel ovo moguće? daj da pitam na forumu jel zna neko neke novosti ili planove?'' I onda dođu i pitaju, u želji da malo bolje razumeju nelogičnost i saznaju ishod.