Šta je novo?

Brankov Business Centre (Ex Zgrada Beobanke) - Zeleni Venac

Inace da li se prodaje samo kodtur ili i aneks u kome je sad poreska uprava

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401187#p401187:1jcidkvy je napisao(la):
CASTELBIANCO » 16 Авг 2016 09:44 am[/url]":1jcidkvy]jel bio nekada neki konkurs za uredjenje Zelenog venca? sve te lokale bi trebalo porušiti
Не знам да ли је био конкурс или ти тендер, али 90-тих година је у бившој Експрес Политици био један чланак са јако лепим цртежом целог тог дела Зеленог венца, како је замишљено да се преуреди. Колико се сећам, где је сад стајалиште па изнад је предвиђена настрешница тј. плоча као неки плато. Тај чланак сам био исекао и као "сачувао", али нажалост нигде га нема. :(

Гага":5r95nsle je napisao(la):
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=401187#p401187 je napisao(la):
CASTELBIANCO » 16 Авг 2016 09:44 am[/url]":5r95nsle]jel bio nekada neki konkurs za uredjenje Zelenog venca? sve te lokale bi trebalo porušiti
Не знам да ли је био конкурс или ти тендер, али 90-тих година је у бившој Експрес Политици био један чланак са јако лепим цртежом целог тог дела Зеленог венца, како је замишљено да се преуреди. Колико се сећам, где је сад стајалиште па изнад је предвиђена настрешница тј. плоча као неки плато. Тај чланак сам био исекао и као "сачувао", али нажалост нигде га нема. :(
E tako nesto i ja zamisljam. Steta sto ne mozemo da vidimo.

Rok za dostavljanje ponuda pomeren je za 31. oktobar, a javno nadmetanje za 2. novembar. Toliko o neviđenom interesovanju investitora, sve smrdi opet na "ćorak" :(

Наравно да је ћћћорак :wink: , кад је цена превисока. Кад буду спустили цену, као што сам раније написао, на неких 1.5 до евентуално 2 милиона еврића, е онда ће бити, колико толико, заинтересованих.

Da je skupo skupo je... mada ko zna koliko su ostali duzni komitentima, njima je ovo zadnja sansa da se naplate.

Mislim daa nije problem cena, već što treba imati plan šta u ovu zgradu staviti kada je kupiš. Koja delatnost da bude? Kada se pojavi neko ko zna čime će se baviti na ovoj lokaciji u ovoj zgradi tada će i biti prodata.

Reakcija spin doktora.

Збoг вeликoг интeрeсoвaњa прoдужeн рoк зa купoвину „Бeoбaнкe”

Рoк зa дoстaвљaњe пoнудa зa шeстo пo рeду jaвнo нaдмeтaњe зa купoвину двa oбjeктa нeкaдaшњe „Бeoбaнкe” пoмeрeн je збoг вeликoг интeрeсoвaњa пoтeнциjaлних купaцa нa 31. oктoбaр, нaкoн чeгa ћe jaвнo нaдмeтaњe бити oдржaнo 4. нoвeмбрa.

– Рoк je пoмeрeн нa зaхтeв брojних зaинтeрeсoвaних кojи су трaжили прoдужeњe, кaкo би мoгли дa oбeзбeдe срeдствa зa дeпoзит. Првoбитaн рoк oд 15 дaнa биo је прeкрaтaк зa пoтeнциjaлнe купцe из других држaвa збoг кoмпликoвaних прoцeдурa вeзaних зa трaнсфeр нoвцa из инoстрaнствa – рeкao je Дрaгутин Нeнeзић, пoмoћник шeфa Кaбинeтa грaдoнaчeлникa зa инвeстициje.

Oн je истaкao дa oчeкуje дa ћe сe у нaрeднa двa мeсeцa jaвити joш пoтeнциjaлних купaцa, кao и дa зa сaдa влaдa вeликo интeрeсoвaњe.

– Рeч je o вeoмa aтрaктивнoj лoкaциjи у цeнтру грaдa, a с oбзирoм нa тo дa je Грaд Београд ширoм oтвoриo врaтa инвeститoримa, вeруjeмo дa ћeмo имaти здрaву кoнкурeнциjу нa jaвнoм нaдмeтaњу. Циљ нaм je, нaрaвнo, штo вишe зaинтeрeсoвaних, кaкo бисмo имaли вeћу цeну и сaмим тим вeћу кoрист зa грaд и грaђaнe – зaкључиo je Нeнeзић.

Izvor: Grad Beograd

to je najjace kada kazu zbog velikog interesovanja se produzava rok. citaj: Niko se nije prijavio.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403516#p403516:14wy64h8 je napisao(la):
Filip IG » 02 Сеп 2016 09:31 am[/url]":14wy64h8]Da je skupo skupo je... mada ko zna koliko su ostali duzni komitentima, njima je ovo zadnja sansa da se naplate.
Беобанка није никоме дужна.
Зграда је иначе власништво града.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=403566#p403566:1my5b9ps je napisao(la):
loyola » Pet Sep 02, 2016 12:56 pm[/url]":1my5b9ps]to je najjace kada kazu zbog velikog interesovanja se produzava rok. citaj: Niko se nije prijavio.

Није тачно. Било је пријављених, али мало (колико сам начуо - 2 или 3 само), тако да слободно може остати етикета спина. Не знам шта им значи ово померање тендера... вероватно гледају да се још неко убаци у трку.

http://www.politika.rs/scc/clanak/36310 ... e-Beobanke

У граду покушавају и да пронађу решење због лошег функционисања саобраћаја у том делу, посебно из правца Новог Београда. Јер, да би гост стигао до старог дела престонице где је смештено најтраженије здање сада мора знатно више да кружи до локације на Зеленом венцу. То свакако може бити велика препрека за будуће купце некадашње Беобанке, тако да што пре морамо да пронађемо решење за то, додаје Ненезић.

Sa obzirom da su zbog one zgrade na prilazu Pupinovom mostu napravili semafor i nebezbedno uključenje , ne bi me čudilo da potpuno pretumbaju režim saobraćaja na Zelenom vencu (koji trenutno fino funckioniše) i sve to pod parolom da su njihova istraživanja pokazala da je predviđeno rešenje bolje i da su građani to želeli.

Aко мене питате, онда боље да прилагоде зграду околини. Један хотел мање више у граду неће бити велики проблем, колико гужва на мосту и у тунелу која се шири километрима низ саобраћајнице.

Zasto bi to bilo sranje?
Pa realno zgrada je na odlicnom mestu. Blizu je pesackih ulica gde se krece ofroman broj turista,Brankov most je blizu sto znaci da i NBG nije daleko.
Osim toga bolje da bude i hotel nego ovakav kostur od zgrade.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Већ су неки људи најавили да је проблем у саобраћају. Првенствено се мисли на аутомобилски саобраћај, конкретно такси али и други. Овако велики хотел би имао и минибусеве и аутобусе за довоз и одвоз гостију. Зелењак је добро регулисан укидањем једног семафора, ограничењем права скретања и убрзањем саобраћаја.

Замислимо ситуацију да оставе овакву саобраћајну регулацију а да добијемо хотел са толико спратова. Значи прилично велики број соба и лежајева. Таксисти са моста улазе у Бранкову улицу и нема више скретања ни у Поп Лукину ни у Царице Милице (где би био улаз у хотел). Сада таксиста може кроз тунел па у Браће Југовића (позната прометна и широка улица) или на неки сличан начин да кружи около и нађе прилаз хотелу. Ок, неко ће да предложи Карађорђеву, па Париску, али опет све то говори да се уместо 150 метара за једног туристу таксиста тера да вози 2 км кроз уске улице центра.

Супер је што је центар прелеп за пешачење великог броја туриста, али са и на аеродром се тај исти туриста идеално из центра може превести једино метроом. Закључак: нема метроа = срање у најави да хотел великог капацитета буде на Зелењаку.

Argumentacija da je hotel sranje u najavi je ista kao i ono da je bolje da su ostale šine, šikara, divlja naselja i sl. u priobalju Save. BnV je glup projekat, daleko je od dobrog rešenja, ali je makar iskorak u odnosu na ništa.

@brdjanin
Ne brini to je hotel sa najviše tri zvezdice i turisti i onako idu peške po centru grada, a neki turisti baš vole da pešače. Takođe u blizini se nalazi taksi stanica i ostali javni prevoz. Nadam se da će je neko kupiti. Lokacija je odlična.

I ja se nadam da će neko uskoro kupiti ovu zgradu. Konačno. Jedino je pitanje namene otvoreno. (nisam video nikakvu paralelu sa BnV pa neću komentarisati)

Када би икако могла да се повеже са гаражом на Облићевом венцу.....

Могла би да се повеже са гаражом на Обиличевом венцу, једино путем тунела :D

Као што раније рекох, од нижег дела зграде поред, могли би да ураде гаражу за хотелске госте и запослене. Једна од пословних зграда (до улице) за канцеларије запослених, а у другој згради, да буде ресторан, разне продавнице, базен, теретана, салон за масажу, ....

Neka kupi tu zgradicu iza i to zeleno dvoriste srusi tu napravi garazu i poveze sa objektom mostom toplom vezom i kraj

Vrh