[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=377517#p377517:ut3fy7gv je napisao(la):
Earthmoving » 23 Mar 2016 08:38 am[/url]":ut3fy7gv]
Stf, što se tiče novca, na nekoj od prethodnih strana sam pokušao da izračunam koliko bi preseljenje bilo skuplje od izgradnje nove crkve i došao sam do cifre oko 112.000 evra (jer se od cene preseljenja i krčenja puta do nove lokacije oduzme cena izgradnje nove crkve). Naravno ova cena je samo orjentaciona na osnovu sličnih slučajeva koje sam našao na netu.
Earth,
Ta Crkva je imovina SPC.
SPC nije zainteresovana da je spasi niti da je preseli, iako po tvojim kalkulacijama SPC svakako ima para za to, imala je para i 80tih i 90tih i 2000ti ima i sada, to je samo 1-2 automobila koje voze njeni visoki funkcioneri.
Lokalni dušebrižnici su takodje mogli da se organizuju poćnu da skupljaju priloge i uz par tv emisija i reklama bi veoma brzo skupili 200-300K eura. Ti bi prvi dao 10ak i još 2000 sličnih ( npr oni koji svaki dan na FB postuju slike uz komentare tuga božja isl) i pare bi se skupile, da ne spominjem kojeg gastarbajtera . Lokalci su za ovih 30 godina isto mogli da pordaju neko kravo neko rakiju nego kozu i cak i oni iako verovatno sirotinja bi skupili pare.
Ali niko nije bio zainteresovan ni za to.
SPC se nakon 30 godina kada je u branu ulupano 80 miliona USD setila da ce crkva biti potopljena. I šta su uuradili? Tražili da se punjenje uspori kako bi je preselili? Neeee, opet im ni na kraj pameti nije bilo da potroše pare kako bispasili svoju "svetinju" nego im je palo napamet da se punjenje zaustavi na znatno nižoj koti i da se 80 miliona državnog-naradonog novca baci, jer je to naravno mnogo bolje nego da se potroši 200-300 k NJIHOVOG novca.
Dakle niko ne želi da posegne u svoj džep da bi spasio svetinju ( koju SPC ne želi) istorijsko kulturno blago ( za koje su stručnjaci iz te oblasti rekli da to nije).
Zašto očekuješ od mene da ja dam svoj novac ( direktno ili preko države) ako oni - SPC, Lokalni dušebrižnici i na kraju krajeva i ti, nisu bili spremni da daju svoj?
Već ŽELE da imaju razlog za kritiku moralisanje đangrizanje.....
Toga sam se nagledao i iyvini ali muka mi je od tog.
Da je ta crkva ikome nešto značila skupile bi se pare i bila bi preseljena.
Ali nije.
Case closed.
Zdrrrrraaaavooooooo!