Šta je novo?

Blue Center - Ex Energoprojekt Blok 26 - [ Poslovni objekat ]

Stvarno kada se ovo otvara?By the way primetih da se dosta objekata zavrsava a malo novih tema otvara o novim objektima u izgradnji.Vidi se da seka ..... kevu.
 
Pre ce biti da je najavljeno toliko projekata, koji se nece zavrsiti ni za deset godina, pa im je ponestalo ideja...
 
Zgrada je extra..........CAk sam i radio na njoj sigurno nekih osam meseci!!!!!! :kk:
 
Dobrodosao na forum Ivan Lo

imas li mozda neke pikanterije u vezi ove zgrade da nam preneses :)
 
Članak u Politici (koji nažalsot nije postavljen na sajtu Politike) kaže da je uloženo više od 70 miliona evra, da se otvara "Blu centar" - zvaničan naziv projekta. 50.000 kvadrata uključujući i dve podzemne etaže. Jedan od zainteresovanih zakupaca dela prostora je Vojvođanska banka, itd itd.
Projekat je zvanično završen pre mesec dana što će reći da se ova tema može seliti u Završene projekte (ode još jedan :) ) a i preimenovati možda u "Blu Centar" - Blok 26
 
Zapravo zvaničan naziv je Bluehouse (centar). Ono centar nekad ture nekad ne, a realno je očekivati da će dobar deo tog objekta zvrjati prazan narednih nekoliko meseci (možda čak i više godina), a juče je tamo održana konferencija za štampu povodom predstojećeg sajma građevinarstva.
 
Prema svim najavama, ceka nas lepa buducnost u smislu arhitekture, urbanizma i uopste izgleda ovog grada. Steta sto se ipak, kada sve te stvari citam, setim da je Prokop poceo da se gradi pre 30 godina. Verovatno je zavrsetak bio najavljen za 1983, ali sta ces...Zavrsetak izgradnje mosta na adi je najavljen 2011, ja ne mislim da nije strasno da to bude i 2012, nisam nezadovoljan kako napreduju radovi imajuci u vidu sva razocaranja u prethodne kapitalne projekte. Mozda ovo nije direktno vezano za ovu temu, ali citam o ocekivanjima i iscekivanjima na ovoj temi. Ok, ovaj objekat je pozitivniji primer. Kao i sve gde drzava ili gradska uprava nije umesana u bas tolikoj meri kao sto je bio slucaj sa svim kapitalnim projektima.
 
100916-EN26-29.jpg


Izgradnja jos jednog projekta iz naše liste je finalizirana i prelazi u kategoriju završenih, pa smo vam tom prilikom spremili opširnu foto reportažu tokom obilaska. Radi se o poslovno komercijalnom objektu u novobeogradskom bloku 26, na uglu Bulevra Mihajla Pupina i Ulice Španskih boraca.

Celu vest i foto izvestaj mozete videti u kompletnoj vesti na prvoj strani sajta ili na linku http://www.beobuild.rs/read.php/432.html
 
baracigor, mala ispravka za prokop. Počeo je da se gradi 1975 (pre 36 godina) a trebao je da bude završen 1980.
 
Bio sam neki dan u ovom objektu.Poluprazan je.Cena zakupa od oko 14 do 16 eura po m2.
 
Па и то је напредак с обзиром да је неколико месеци била потпуно празна.Она зграда ,скоро па близнакиња,на супротном ћошку коју је градио Напред је ваљда скоро попуњена.
 
Vrh