Šta je novo?

Blokovi 25 i 26

Dakle još jedna stvar koja može biti vezana za ovaj projekat ,a to je izgled samog Bulevara Avnoja posebno njegov početak koji je u u potpunom mraku, noću deluje kao da ulazite u tunel nedovoljno osvetljen bez velikih svetlećih reklama kao da ste izašli na periferiju to su i strani novinari primetili koji su napisali da je Nbg jedno veoma mračno mesto s obzirom da su od SC prema Areni prolazili baš tuda OSVETLITE GA! :o
 
evo, izvukoh ga sa sajta CEE-a..... ne znam sta da kazem, kvantitativno je to ono sto smo trazili, ali kvalitativno... cutacu za sada :(


blok26pc3.jpg



jos jedan edit

Cisto informisanosti radi, posto vidim da se na drugim mestima iznose gluposti. Grad nema veze sa tzv "promenom" projekta. Rad sa konkursa je samo matrica bez sadrzaja, ostalo je na privatnom investitoru.
 
pa doobro,ajd' sad, nije katastrofa al nije ni ^.Kule malo izgledaju kao pingvini na strazi, mada, moze da ispadne dobro uzivo. Jedino sto me ozbiljnije iritira za sad je ovaj globus.What tha fu.k.
Trebalo bi ipak da budemo zadovoljni ako se ovo realizuje, setimo se po nekad u kakvoj zemlji zivimo...Projekte treba da komentarisemo tek kad krene izgradnja,moglo bi i ovo da bude jos jedno lozhenje za DZ.
Prodzarah malo kroz ostale projekte,nesto nisam odusevljen.Ako odete na news i skrolujete malo nize- videcete par vesti vezano za ovo i navodni "dogovor" koji je cee postigao sa jednom srpskom gradjevinskom firmom...itd.Hm...
 
Iako mi se licno ne svidja ovaj izgleda, mislim da je ovo samo neka preliminery faza, vise "vizuelizacija kao skica" nego konacan projekat.

CEE jos zvanicno nije partner na tom zemljistu i dok ih ne vidimo u Skupstini grada kako potpisuju ugovor i smeskaju se dok skljocaju foto-aparati, ne mora nista da znaci.

Dalje, cak i kada projekat otpocne menjace se 100x... Tako je bilo i sa Marinoim Dorcol, i sa Bellevilleom, i sa Uscem, i sa Delta planetom....

Ako gledamo sa vedrije strane, makar znamo da se pojavio ozbiljan investitor spreman da skrka pare u B26 :)
 
Mada,stvarno jeste zanimljiva ta tendencija investitora da ukenja sasvim lep arhitektonski predlog.Ne kapiram sa cim to ima veze...sa parama verovatno. Ja bih na toj lokaciji isao bas sa onakvim resenjem kakvo je u idejnom projektu- minimalisticki impozantno, retro futura. Kada sam prvi put video taj projekat asocirao me je na rebrastu fasadu neadasnjeg world trade centa. Cak mi se cini da bi takvo resenje malo pomirilo shibicarsku arhitekturu iz komunisticke ere sa buducim projektima. Ali eto...umesto toga,kako neki kazu, malo istambulske arhitekture uvezene iz izraela:) Ne znam, mozda ta lokacija i zasluzuje bolje.
Gde je Dragan, anyway?
:)
 
Homer Jay":2aooxm8f je napisao(la):
... mislim da je ovo samo neka preliminery faza, vise "vizuelizacija kao skica" nego konacan projekat.
... CEE jos zvanicno nije partner na tom zemljistu i dok ih ne vidimo u Skupstini grada kako potpisuju ugovor ...
Ma, samo su malo trenirali crtanje, a ceo blok 26 je već odavno dodeljen Napredu i Energoprojektu, pa
sad oni treba da nađu partnere kao i za objekat koji je izgrađen ( Napred) i koji se gradi ( EP)
Ali, grad traži da se uradi projekat za ceo blok i nađe investitor, tj. da se negradi deo po deo već kao Belville.

acf4518b8c.jpg
 
ali zato je globus keva :lol: a ovaj trzni centar po ovim slikama bice hit :p
 
Znam da se ukusi razlikuju, ali meni se sviđa što investitori sarađuju sa Izraelskim arhitektama kao npr.Delta zato što njihova rešenja su zaista drugačija od Evropskih a Beograd dobija Mediteranski šmek koji ga razlikuje od Beča I Budimpešte ,zato što su mnogi stranci u BG primetili da smo Mediteranci a šta fali tom šarmu :) Delta City ima Mediteranski šmek pa novi projekat Delta tower i Planet ,tako i Blok 26 projekat, treba da bude sve samo ne dosadan i isklučivo u staklu a ovaj novi projekat je verovatno samo idejno rešenje koje će se tek razraditi i kada bude u fullu verujem da će biti zanimljiviji ,mada sam na prošlom konkursu video još zanimljivih rešenja ,uostalom arhitektura o kojoj se diskutuje sigurno je interesantnija od one za koju nema komentara :cool:

A projekat koliko vidim deluje Monumentalno podseća na stari Egipat ,kamen boje peska ,stubovi visoki ulazni holovi......
 
dziggy":l855w1k0 je napisao(la):
... i ja se nadam da je ovo vizuelizacija...ali ako je ovo projekat, pa ovo je sramotno! :rolleyes:
Naravno da je sličica o mogućnostima, a projekat je nešto sasvim drugo.
 
koji crni mediteranski smek, delta city je obicna konzerva (govorim o spoljasnosti). ocigledno su arhitekte isle na taj neki high-tech pristup, kakav crni mediteran, ako vec zelimo da se hvalimo necim, onda bi to mogao da bude usce shopping center, koji ce imati mnogo lepsu sliku da prikaze.
 
pogledaj citylife i milanu pa cesh videti mediteranski smek,a delta je konzerva ,ako bude ono high tech usce 2 e to je prava stvar..i naravno campus 41 po meni neprevazidjen u srbiji a i regionu
 
Govorio sam o finalnom izgledu USC ("usce shopping center"). Za kulu jos niko ne moze da ti kaze kako ce da izgleda, tako je ista situacija i sa objektima u bloku 25 i 26. Poredjenja radi, pogledaj koliko smo rendera imali za USC dok se na kraju nije pojavio ovaj konacni. Verovatno ce ista sudbina biti i sa ovim objektima, moja procena je da ce se najverovatnije pojaviti neka 2,3 rendera pre nego sto nam prezentuju konacno resenje. Campus 41 mi se svidja, ali bih voleo kada bi nam cike zaduzene za taj projekat pustile jos koju slicicu.

p.s. zaha hadid je projektovala jednu od tri zgrade u citylife-u, a meni se njeni radovi mnogo svidjaju :kk:
 
shmeksi":12pfdosi je napisao(la):
Campus 41 mi se svidja, ali bih voleo kada bi nam cike zaduzene za taj projekat pustile jos koju slicicu.:
mi smo te čikice koji će da priušte malo više slikica narednih dana, malo da vas podgrevam :p
 
^^Hm, vidis, to mi do sada nije palo na pamet :) , a da nije strasno, strasno je!
fassaden_putz01.jpg
 
mene nimalo ne podseća na bosmalovu zgradu (koja je betonara inače..), pogledajte omer stakla na zgradi bosmala pa na renderu za blok 26 i sve će biti jasno.
 
mene podseca i na gore nego sto je bosmal centar , kao recimo visokogradjna u americi iz 1930-ih .
 
dajte javite gradskim vlastima da urgiraju kod ovih da menjaju projekat dok jos moze...pa zar nemamo neku komisiju na nivou grada za estetiku... mislim da nemamo , a verujem da i kad bismo je imali da bi ista bila odusevljena lepotom ovog projekta :rolleyes:
 
dragan":3tpnmdx8 je napisao(la):
dziggy":3tpnmdx8 je napisao(la):
... i ja se nadam da je ovo vizuelizacija...ali ako je ovo projekat, pa ovo je sramotno! :rolleyes:
Naravno da je sličica o mogućnostima, a projekat je nešto sasvim drugo.
Gradska Uprava je postavila uslov za izgradnju u blokovima 25 i 26, da mora da se uradi
'Idejni PROJEKAT' ( a, ne neke sličice) za oba bloka - za koji se onda izdaje 'Saglasnost'.
Znači, mora da bude kao za Univerzitetsko selo, tj. ne može da se gradi deo po deo.

Kada takav 'Idejni projekat za bl.25 i 26' bude podnet od strane nekog investitora, Grad.sek. za urbanizam
će dati Saglasnost ili će možda tražiti neke izmene i dopune ..... ili će ga odbiti i tražiti nov 'Id.projekat.'
O ovoj proceduri sam pisao bar 10x .... jedno su vizije umetnika/arhitekte, a sasvim drugo je projekat.
 
^^ e hvala na ovome...sad se nadamo da ce sekretarijat uvideti da ovo bas i nije za nas grad... a ja se sve nadam da hoce
 
Vrh