Šta je novo?

Blok 39 - Centar Za Promociju Nauke i Nanocentar

Slepo ne verujem ni samom sebi, a kamoli političarima. Isto tako ne padam na jeftinu, populističku demagogiju.

Homer Jay":22ll6tq9 je napisao(la):
Slepo ne verujem ni samom sebi, a kamoli političarima. Isto tako ne padam na jeftinu, populističku demagogiju.

Super, "popularizacija nauke" od strane OVIH i jeste jeftina populisticka demagogija.

О случају у Грузији сам већ писао на овом форуму а слику ове зграде у изградњи сам ваљда качио на овој теми.

Сада већ бивши председник Грузије је прво расформирао целу државну администрацију са све полицијом. Бирократија је за кратко време сузбијена а самим тим и корупција док су из полиције летели сви. Резултат тога је да се у Грузији на пасош чека 10 минута и да нема никакве папирологије а притом су се нашле паре за бројне врхунске пројекте. На жалост нови председник је најавио да ће стопирати све те пројекте а да ће неке нове грађевине чак и рушити.

А ево куће тог новог председника

800px-B_Ivanishvili_Complex_in_Tbilisi_%28A%29.jpg

tsqmlaPc3xs.jpg

:D

Homer Jay":2xwapsdy je napisao(la):

Ovih sto ih sada saslusavaju, Djelic & Co. Pri cemu je Co. ona ista ciji je upravni odbor nedavno smenio Botu. A i te sto ih saslusavaju polako pusta niz vodu.
http://www.b92.net/video/video.php?nav_ ... _id=671628

PS Sto se Gruzije tice, sto manje budemo licili na nju a sto vise na, recimo, jednu Slovacku - to bolje. Izes zemlju u kojoj moze da dodje jedan badza i radi sta hoce. Egipat, Gruzija, Azerbejdzan,... i to da neke od samovoljnih odluka mogu da izlgedaju "prosveceno" ne menja cinjenicu da su demokratija i TRANSPARENTNOST najbolji sistemi odlucivanja. Nije nama spas u uvodjenju cvrste ruke nekog ("prosvecenog") diktatora nego cvrste ruke vladavine zakona, JAVNOSTI i DRUSTVENE KONTROLE.

Istine radi - Ministarstvo nauke je, rekonstrukcijom Vlade Srbije u martu 2011. godine, pripojeno Ministarstvu prosvete koje vodi Žarko Obradović iz Socijalističke partije Srbije. Obradović je i u aktuelnoj Vladi (koju čine SNS, SPS, URS i još neke satelit stranke) nastavio da obavlja isti posao, odnosno da vodi isti resor. Tako da se ni Đelić, ni Co. ne bave ovim projektom već skoro dve godine.

Nisu mi dragi političari, ali mi je istina draga. No, druže Džoni, ukoliko tebe pisanje o DS-u i Đilasu na svakoj temi na ovom forumu čini srećnim, izvoli piši, isprazni se, izbaci sve iz sebe što te tišti :) Svima nam je nekada potreban izduvni ventil, i ako si ga ti pronašao ovde na Beobuildu, meni je drago ako te ovaj forum čini bar malo srećnim :vops:

A ja više o politici neću. Jer političari ne brinu o meni, pa zašto bih ja o njima :D

Pa i meni je istina najdraza, a istina je da je ovo jedan super-ekstravagantan rasipnicki projekat. Koji uz to potpiruje raskole izmedju Beograda i unutrasnjosti. A koji ce nazalost vecina politicara, pogotovo socijalista-koferasa sa zadovoljstvom da nasledi. I ugura par svojih partokrata da malo i oni nesto k'o fol "popularisu" i gomile podizvodjaca od raznih partijskih firmi. Ista dinamika koju vidjamo svugde drugde, a u izvedbi SPSa konkretno na Mrkinom autoputu.

PS Ne brinem ni ja o politicara, ali ne bi da me bez veze zaduzuju sve puneci sebi i svojima dzepove. Daleko im lepa kuca, i neka se nose i oni, i njihove makete Terazija, i njihovo "popularisanje nauke", i njihove betonske spirale, i druge reketaske sarene laze. U ovoj zemlji nece biti bolje dok narod bude pusio te gluposti umesto da ih ocenjuje strogo po tome sta su od infrastrukture uradili (putevi, zeleznica, zastita od poplava), u kakvom su nam stanju javne sluzbe (skolstvo, zdravstvo, sudstvo), i koliko su nas zaduzili. A u "popularizaciju nauke" cu da poverujem kad vidim promene u tome kako funkcionisu univerzitet, srednje, i osnovne skole. I kad se u ovoj zemlji ponovo pocne ceniti struka i nauka a ne razni je*******ivetri koji nesto kao "popularisu". A ovo sranje od centra upravo takve promovise.

I sad čovek jedino da se zapita: zašto ovo ne može da bude standard u Srbiji a ne siroti izuzetak?

Od ovog trenutka ko pomene Svilajnac u pejorativnom kontekstu, imaće posla sa mnom. :D

U bloku 39 je ogradjen plac za nanocentar i postavljena je tabla nanocentra.

edit:pexo1974 i ostali clanovi,ubuduce navedite zasto mislite da je nesto glupo ili pametno.Cissto da bi vodili argumentovanu diskusiju,a ne spustali se na nivo recimo nase skupstine.

Evo jedne sličice koju sam načinio za forumašku javnost :)

nanocentar.jpg

Ovaj "tor" je lokacija Nanocentra, CPN bi trebalo da bude iza ka bulevaru umetnosti. Imajte u vidu da su ovo pripremni radovi, i da jš nisu raspisani tenderi za izgradnju ni jednog, ni drugog objekta.

Хомере, сликаш са зграде ткз. "Мерцедес" из броја 132 (Милутин Миланковића) блок 38, плусићћћ за слику.

Još samo sprat da pogodiš :D

Nadam se da ću uspeti da napravim još fotografija kada počne nešto zanimljivo da se dešava na gradilištu.

Ја овој огради искрено желим да надживи и ону у Рајићевој, и око Прокопа, а и да види комплетну реконструкцију Славије, на пример. При томе би било лепо да то буде само годину две и да се све то изгради па онда и ово може. Али без тога ни под разно. Па макар било и 20 година.

Ја мислио теби смета само Центар за промоцију науке, кад оно ти и против Нано центра. Што, брате слатки?

Истина, Нано центар ми пуно, пуно мање смета али би и то по мени могло боље и паметније. Зашто се то не ради у склопу одговарајућих факултета и зашто се не искористи прилика да се направи одговарајући кампус за сродне студије? Код нас увек нешто на о-рук и тотални хаос и стихија...

Hej, hej, hej, dosta kopanja po Homerovom privatnom životu! :D

Radujte se što ćete dobijati dobre foto reportaže izgradnje CPN-a ;)

Homer Jay":3esu6j2o je napisao(la):
Између 10-тог и 15-тог спрата :p .
Ма драго ми је да посећујеш мој бивши крај, блок 38, а ето види се и део зграде у којој сам живео, она четвороспратница. Доња ивица фотографије је баш преко стана у коме живи моја мајка.

Nebojsa":3a7e5t82 je napisao(la):
Homer Jay":3a7e5t82 je napisao(la):

Priznaj jel plavusa ili crnka? :mrgreen:

Шта све поштен човек мора да отрпи да би дошао до добре позиције за сликање. Велика жртва у служби БеоБилда. 8)

Vrh