Šta je novo?

Blok 39 - Centar Za Promociju Nauke i Nanocentar

mradulovic":3v97qhfm je napisao(la):
vucko":3v97qhfm je napisao(la):
Izgradnja centra za promociju nauke i nanocentra pocinje u martu 2012. godine.Rekla mi je pticica :cool:

sta bi sa planovima za ovu jesen? Ovaj martovski rok mi suvishe deluje kao rok da se taman zaoru temelji pred izbore, jer samo za to imaju pare
Kao sto je preno homer prvo rekoh na SSC-u sta saznah od strane insajdera koji je nadlezan za sve projekte piu.rs

U principu su nasi hteli da zbudze i da pocnu da rade u okotobru sto pre to bolje a da blok ne obrade kako valja,vec neki krpez,rokaj behaton,daj neko drvo i vozi misko.

Austrijanac je uslovio da ce raditi projekat ako mu dozvole da obradi arhitektonski ostatak bloka 39 i dobije dodatnih 6 meseci.Nasi nisu imali kud i pristali su,mada je ocigledno da su ljuti zbog toga,zbog naravno izbora.

Mislim da cemo ovako dobiti bolje resenje i smislenije.Svaka cast gospodinu dr. Austrijancu sto je pokazao nasima :kk:

P.S.Od onog Japanca oko beton hale ni traga ni glasa,da nije izvrsio harikiri kada je video sa kime ima posla?

he he he he, iiiih sto mi drago zbog izbora, svaka cast Austrijancu! :)

Па наравно да им је сметало. Ко зна кад би, ко би и шта љуснули поред и упропастили цео концепт. И овај ФДУ, иако бисер архитектуре делује изгубљено из истог разлога. Лик је то увидео и очигледно не да, да његов пројекат доживи исту судбу. И треба да уреди цео блок у истом фазону.

Или да се водимо идејом Џонија: "да цвета хиљаду ружа"......

Ako ovo *** prodje, Dzoni se ispisuje iz redova Beogradjana i pridruzuje vojvodjanskim i sumadijskim separatistima. Pa neka usijane beogradske glave same vracaju ovaj kredit i "popularisu nauku" svojim babama.

Homer Jay":3rwkv82k je napisao(la):
Nauka je zla, hocemo crkvu u Bloku 39 :gobb:

OVO ima 1000x vise veze sa reketom i uhlebljivanjem partijskih kadrova nego sa naukom.

Taj blok je bolje i da ostane prazan nego da se napravi neka velika pi***rija koja kosta par stotina miliona evra i ili ce da "kad se majstori izredjaju i razidju"
(1) truli i postane ruglo (kao tolike institucije, pogledati bilo koji muzej ili fakultet), ili ce biti
(2) bure bez dna u kome se horde mladih i napaljenih DSovaca i "eksperata" foliraju da "popularisu nauku".

Nema tu ni N o od nauke.

Морам приметити још једну ситуацију која доказује моје раније тврдње.

Озбиљан архитекта не пристаје на труле компромисе.
Аустријанац је одлично поступио и тиме спречио да му дело изгуби архитектонску идеју, поенту....тиме што је захтевао да ради цео блок, или нема ништа ни од самог Центра.

Иначе, о овоме сам причао на теми о Бетох хали, где сам написао да јапанац неће пристати на неке накарадне симбиозе......али бејах испљуван.....као, наши политичари су јачи итд. итд..... Можда јесу од наших архитеката, али од светских имена нису.

Dzoni, sprdam se covece:D ranije je bilo in graditi crkve, a sad naucne centre - samo ilustracija cirkulacije ideologija, nista vise;)

Potpis Stf,svaka cast coveku!A on radi u saradnji sa domacim timom koji radi naoncentar.Ali jasno je ko ima glavnu rec,ja pravim moderno arhitektonsko delo jer sam pobedio na medjunarodnom konkursu,a vi kutiju koju ste dobili da projektujete preko politickih veza.

Stoga treba da budu srecni ako im dr. Austrijanac da da biraju boju behatona na trotoarima :vops:

Homer Jay":30lpxtsz je napisao(la):
Dzoni, sprdam se covece:D ranije je bilo in graditi crkve, a sad naucne centre - samo ilustracija cirkulacije ideologija, nista vise;)

Izvini, ovaj projekt me toliko izludjuje da gubim smisao za humor, ironiju,... realnost :D

vucko":lx2ekvbe je napisao(la):
Stoga treba da budu srecni ako im dr. Austrijanac da da biraju boju behatona na trotoarima :vops:
:lol:
Видећемо да ли је Аустријанац имун на МЛ Лозницу.. ;)

Mislis MN loznicu?

Nego,intervju direktorke centra iz septembra.Glavno je rekla da pocinje izgradnja centra na prolece i da rade infrastrukturu i urbanisticki projekat za ceo Blok kao sto mi je bilo i receno.

[video]http://www.youtube.com/watch?v=s9_W5DUHwCs[/video]

Super im je bio Festival nauke. Samo bih voleo da ga razvuku na vise dana jer su guzve bile prevelike sto duze zadrzavanje na standovima cini gotovo nemogucim. Mnogo, mnogo radoznale dece na festivalu :)

Centar za promociju nauke bio je pokrovitelj festivala. Imali su veliki stand u prizemlju Kluza koji je privukao bas dosta paznje.

Koliko dana je trajao festival?

Drago mi je da su vec poceli da rade svoj posao i pre nego sto je centralni objekat zavrsen.

Tema je preimenovana u odgovarajuci naziv jer ce ova dva objekta biti gradjena relativno uskoro,od proleca 2012. godine.

Penetrirao ih peti po redu "festival" u situaciji kada Univerzitet u Beogradu nije ni medju prvih 500 (da 5 STOTINA) u svetu. Selo gori a baba se ceslja...

I sajt im je jad i beda, ne znam samo koliko su para skrckali na OVO:
http://www.cpn.rs/o-nama/ljudi/
ali simptomaticno da se CV date gospodje krije "kao zmija noge". Zive me zanima sta je to NJU kvalifikovalo da nam "popularise" nauku.

Pominjao se mart, mada je teško da će i tada početi jer još nije raspisan tender za izvođača radova (a tenderska procedura u Srbiji ume da potraje). Finansiranje ne bi trebalo da bude problem jer je novac obezbeđen iz zajma Evropske investicione banke, tako da se verovatno čeka konačan završetak projekta.

Preopručujem ti sajt http://www.piu.rs - Jedinica za upravljanje projektima Ministarstva prosvete i nauke i tu može da se prati razvoj svih projekata koji se finansiraju iz zajma EIB-a.

Zvanicna informacija je prolece.Dakle izmedju marta i juna krece.Kada tacno,saznacemo pre ili kasnije.Ne sumnjam da ce biti medijski ispracen pocetak izgradnje.

Nedostaje mi emotikon za povracanje. Jedina nada je da koji god reketasi su ovu glupost smislili ne budu u novoj vlasti posle izbora koji su, srecom, na prolece.

^^^

Zaboravio si da otkucaš par reči u Caps locku, smajlija koji udara glavom o zid, Srbiju koja radi dok se Beograd gradi, da podsetiš na šta liči Slavija i to da nemamo metro :rolleyes:

Homer Jay":3218las6 je napisao(la):
^^^

Zaboravio si da otkucaš par reči u Caps locku, smajlija koji udara glavom o zid, Srbiju koja radi dok se Beograd gradi, da podsetiš na šta liči Slavija i to da nemamo metro :rolleyes:

I naravno gomile diplomiranih biologa, hemicara, inzenjera, i drugih koji su digli ruke od beogradskog i drugih univerziteta i otisli u svet zgadjeni silnom brigom ovih reketasa za nauku, kao sto ih je briga i za sve ostalo osim sopstvenog dupeta u Srbiji. Srecem te intelektualne izbeglice svaki dan i krstim se nad njihovim pricama. Nije bitno sto oni treba da se tuku za stolicu i pola kvadratnog metra u nekom institutu ili pri nekoj katedri, bitno je da par je*******ivetara iz DS-a bude placeno ne znam koliko da bi se bavili epohalno znacajnim poslom BRENDIRANJA centra za popularizaciju nauke.

I da se Boza Djelic i drustvo uslikaju pod stubovima jedne ekstravagantne zgrade na stubovima za koju se i ne zna sta ce u njoj da bude, neki eksponati da se decica a i Boris Tadic pri nekoj poseti malo poigraju, ili nekakve laboratorije. Kako mali Djokica zamiljsa popularizaciju nauke...

PS A koliki su dometi tog centra na cije je "brendiranje" potroseno ne zna se koliko - najbolje se vidi pri poseti njihovom sajtu. Ono nije nivo gimnazije nego informaticke sekcije 6-og razreda osnovne skole. A koliko je neki reketas za taj sajt uzeo ne smem ni da pomislim.

PPS Mozda je najbolje da taj centar za nauku posvete ORTOPEDIJI pa neka Dulic lepo raspolaze celim prostorom i budzetom za opremanje, zivo me zanima na sta bi to licilo.

stf":32u3k488 je napisao(la):
Аустријанац је одлично поступио и тиме спречио да му дело изгуби архитектонску идеју, поенту....тиме што је захтевао да ради цео блок, или нема ништа ни од самог Центра..

bas je pametan taj austrijanac, ZAHTEVAO je da radi ceo blok!

U prevodu, zahtevao je da uzme od grada 2 000 000 evra honorara za projektovanje celog kompleksa. :shok:

Pa ja da sam na mestu grada rekao bi mu da sa takvim stavom moze da se pakuje i on i njegov "Apolo 11" centar.
Koga on to misli da ucenjuje? :mad:

Spacio,zar stvarno mislis da bi lepo ispao blok kada bi svako projektovao nesto?Recimo samo je konkurs raspisan za zgradu centra dok nanocentar i ostale objekte ne znamo niti ko projektuje niti kada su rokovi.

Mislim da je dobro izabrao Austrijanac da zavrsi svoju ideju do kraja a ne da dobijemo neku verziju srpske tranzicione ulice gde svaki objekat ima svoj stil koji nema nikakvih dodirnih tacaka sa objektima koji ga okruzuju.Sram ga bilo,cika Austrijanac! :p

Vrh