Šta je novo?

Blok 34 i Studentski grad, Novi Beograd

Da li ima dovoljno dece za sve te planirane skole
А јеси ли прочитао наставак поста, са једносменким радом? Не долазимо ли, најједноставнијом логиком, до закључка да у том случају треба двапут више школског простора него сада?

Koliko znam, ovde je započeta izgradnja garaže
Ovde ima detalja. U pitanju je zgrada mesne zajednice ka Tošinom bunaru koja ima temelje, ali nije završena. U međuvremenu ju je kupio investitor i dobio dozvolu da gradi motel i veliku samouslugu.

360119452_250366807950245_1984323772867283779_n.jpg

Ne, nije garaža u pitanju. 99 je započet objekat mesne zajednice koji nije završen. Izdata je i nova građevinska dozvola ove godine, u pitanju će biti komercijalni objekat.

Ne, nije garaža u pitanju. 99 je započet objekat mesne zajednice koji nije završen. Izdata je i nova građevinska dozvola ove godine, u pitanju će biti komercijalni objekat.

Nisam video da piše CMZ ispred garaže

Znači garaža i objekat mesne zajednice.

Screenshot_20231002_132601_Drive.jpg

Magična reč "regulacija", mnogo puta sam je čuo i nikada ništa nije donela. Sve ovo gore napisano ideje ili šta bi bilo kad bi bilo je samo to, puste želje i ideje. Malo sam oguglao na to jer evo 30 i kusur godina blok nije mrdnuo, ostavljen ja ovakav kakav je sada, na pola urađen, a svaka vlast priča o regulaciji i konačnom uređenju, osim ovog parkinga iza Ristića ali i to isto posle toliko godina a nije neki kapitalni projekat, tek je minimalno rešio parkiranje tog dela.

А јеси ли прочитао наставак поста, са једносменким радом? Не долазимо ли, најједноставнијом логиком, до закључка да у том случају треба двапут више школског простора него сада?
Nama škole jos nisu sve na istom nivou škola u resniki nije do skoro imala normalan toalet u školama dobar dio škola se raspada a Trebalo bi izgraditi jos koliko škola i održavati i da za sve ima para nece biti nastavnika vec sad fali za matematiku informatiku uskoro i za srb jezik itd...

Nisu ih 'gurali često u planove blokova', nego su škole po pravilu planirane u svim stambenim blokovima.
И сам знаш да и у Блоку 33 нема основне школе.

E, sad, u originalnim planovima je u 34. bloku trebalo da budu, koliko se sećam - mogu da proverim sutra - rejonski centar, sportska hala... E, od toga se jeste odustalo odavno.
То је овај план, а то сам обаћао да ћу објавити још прошле године док се радила/продужавала Студентска улица.

То је израда ДУП трећег рејонског центра у Новом Београду. Блок 34 је требало да буде спортско-стамбени блок, са трговонским центрима, школом, вртић, биоскоп, гараже, базени,......
2.блок 34.JPG
5.блок 34.JPG
6.блок 34.JPG
1.блок 34.JPG
3.блок 34.JPG
4.блок 34.JPG

И сам знаш да и у Блоку 33 нема основне школе.
Кад је блок 33 изграђен седамдесетих година, у плану је било да се у том блоку изгради школа за децу са сметњама у развоју, међутим од тога се одустало зато што су се станари побунили. Место где је градња те школе првобитно планирана данас је пољана познатија као "Рупача".

Да, пољана у 33. блоку је намењена основној школи - као и све сличне преостале пољане по блоковима (29, 30).

Од рејонског центра се, иначе, одустало осамдесетих, па су убрзо и изграђене стамбене зграде у 34. блоку. Један рејонски центар у релативној близини је изграђен, то је ТЦ код Старог меркатора, са екс РК Меркатор (Југоцентар по осамостаљењу београдског ООУР-а услед бојкота словенчке робе), Биоскопом Југославија (сада Позориште Пинокио), Хотелом Путник.

Али ипак има озбиљно дечје позориште, ту је и Сава центар, а биће и концертна дворана (филхармонија). Нисмо у неком превеликом дефициту, реално. Биоскопских сала сад има више од 20. Од школа, највише фали гимназија у блоковима.

Решио Гангула да их нагура још неколико горе... А боље је раширити их на више страна. Мада има школских базена.

Nova tura radova i investicija u blok jer... izbori su iza ćoška 😂
Kod platoa je nasuta zemlja/humus kako na malo zeleno ostrvo u sredini tako i na zelenu površinu pored teretane na otvorenom a uz livadu iz Ristića se kopa i polaže strujni kabl za novu uličnu rasvetu koja definitivno nedostaje dužinom cele ulice od Narodnih heroja do Studentske, barem uz trotoar. One visoke svetiljke između parkinga su i nedovoljno jake i zarasle u krošnje.
IMG_20231012_130101.jpg
IMG_20231012_125654.jpg

Na vreme su krenuli sa tim osvetljenjem koje je, inače, odlučeno da se postavi pre mnogo godina, ah da, opet sam zaboravio na izbore. Sredite bre parking, trotoare i ulice prvo, da ima čemu ta rasveta da služi.

Lokalna vlast u full izbornom modu 😂
Pored popločavanja platoa, izgradnje parkinga, postavljanja novih uličnih svetiljki gde ih do sada nije bilo, orezivanja krošnji drveća došli smo i do revitalizacije terena za boćanje i postavljanja reflektora pored da se može igrati i u mraku.
IMG_20231020_132854.jpg
IMG_20231020_132927.jpg

Ako neko ima bilo kakve infrastrukturne probleme za rešavanje sada je definitivno pravo vreme za potezanje priče oko toga. Kasa je odrešena pa valja iskoristi to. @Dejan 75 i za tebe važi.

Pozdrav, nadovezujem se na @weatherman odgovor, kojoj sluzbi se slicni problemi prijavljuju za resavanje - konkretno obnova razrovanog parkinga takodje u blokovima.

Redovnim putem BG servisnom centru ili opštinskom servisnom centru. Nažalost, mnogo će se brže rešiti ako se neko obrati predstavnicima stranke na vlasti. Simptomatično je svakako što za sve ove radove nigde nije bilo ni građevinske table ni dozvole niti velike pompe. Sve je nekako rađeno ispod žita.

Poslednja izmena:
weatherman, hvala na predlogu, već nekoliko dana unazad radim slično. Čak su me zvali iz mz na razgovor sa političkim glavama ovog kraja, naravno odbio sam. Sve to posle pitanja da li ću glasati za njih, rekao sam da neću sve do onog dana kada promene pogled sa moje terase, zna se šta to znači, pa ću i tada dobro da razmislim. A šta je sa rasvetom ispred moje zgrade? BAČ 168 do 174? Naravno ništa od toga.

I da, opet dobijam iste odgovore za uređenje gornje ulice i produženje parkinga i trotoara, pravno imovinski problem. Koliko vidim tu ni izborna kampanja ne pomaže.

Potegao sam i to pitanje rasvete u nastavku ulice jer iako je onde pored livade bilo potrebno a i lagano da se uvede, trik je da se i ostatak pešačke staze/trotoara pored zgrada osvetli jer one visoke svetiljke, zarasle u krošnje između 2 parking nikako nisu dovoljne. Nešto ne verujem da će se to realizovati ali nada poslednja umire. Kao i da se asfaltira nedostajuće parče ulice kod nove zgrade.

Vrh