@mariks ...odakle da počnem... verovatno od mesta gde porediš kripto i ekviti kao da su u egalu... Niko ne kaže da se ne gube pare na stock exchange-u, niti iko kaže da se ne prave pare na crypto exchange-u... nisi ti ništa napisao da mene pecneš, već si se sam osetio prozvanim. Činjenica je da ljudi nemaju pojma zašto su uložili i zašto su uspeli da profitiraju...ali, u bull-u to nije ni bitno toliko jer price only go up... pa samo u ovom bearu si imao sto puta masovni compliance da je bilo dno na 10%, 15%, 20%, 25%, 30%... itd sve do 99%. To je slepilo o kome ja pričam. Melju glupe ljude i od dobre ideje čemu je kripto trebao da služi su napravili frenzi i ponzi na gigantskom nivou i piramidi da će isti ti ljudi koji su se drali kako su protiv regulacija, sada moliti da budu regulisani... čista masovna psihoza... to je poenta, a ne da li si ti konkretno profitirao, iskreno me boli uvo, čestitam 5i put, nisi jedini.
Onda dođe trenutak kada likvidnost presuši i nema šta da se jaše, a onda te melju dok ti pričaju kako je ovo samo još jedan dip za longovanje, kako ne može dalje...
Onda porede pad 2018 sa ovim, pa odnos btc/eth, i šta god drugo.
Uvek ima po pravilu više ljudi koji izgube nego što dobiju jer bi inače vrednost išla u beskonačnost i niko ne bi prodavao. Odakle mi dokaz? Je l' mi stvarno treba dokaz za tako nešto.
A, na volatilnim tržištima kao što je kripto, gde je za manje od godinu dana izgubio +75% vrednost uz rally-je i platoe, je gubitak bogatstva za neinformisane još veći...
Da bi izmerio šta je bolje ti treba mera rizika i povrata na rizik, tu je ekviti daleko ispred. Sad, ako misliš da svi mogu da postanu milioneri za 2 godine trading-a, onda nema o čemu da pričamo...
Inače biće trenutak kada ću početi da gomilam btc, to definitivno nije sada.
Znaš li da je crypto bouble najveći bouble u istoriji svih bouble-a koji se identifikuju kao finansijski,... je*******ene digitalne lale
dot com je mala beba, jeste izazvao recesiju, ali kratku i poprilično neprimetnu jer je industrijski sektor ostao solidan, pa i 2008 je super prošla s obzirom na to da su imali nisku inflaciju, tj deflaciju, pa su mogli da pumpaju svežu likvidnost i da spasu banke. Sada im jedino masan rat može pomoći. divlja inflacija je ogroman problem sa političke i društvene strane. Bukvalno kroji svetske politike. Ljudima je mnogo lakše manipulisati.
ATH vredosti nećemo dostići dugi, dugi, dugi niz godina. Sledi "fuckery" sa vrv nekoliko bear-ova. Navigacija posle 40 godina lagane likvidnosti se čini zarđalom za takav scenarijo.
Ali, ajde, videćemo.
Prošlo je vreme sitnih ulagača, sada neće ni biti ulagača. A, vratiće se kada im CNBC javi da je počeo novi bull, kao što su ih na -50% obavestili da je zvanično bear market kek
sprdaju se s ljudima, a ljudi pohlepe, ne one koju nosi zdrava ambicija, već pohlepa alla "leba bez motike" ih vozi kao blesave. Cena je samo odgovor na ponašanje ljudi na tržištu, "samo to treba čitati" i skupljati podatke i praviti svoju bazu podataka i sprovesti što više modela pre nego što se počne sa seizing-om u pozicije.
Ja sam definitivno na početku tog procesa, ali sam siguran da je pravi put.
Ne reče koliko te košta trgovanje akcijama na berzi?
Kako koliko me košta isto - koliko i kripto, 15% od profita.
Moj post je bio čisto odgovor na tvoju gordost jer si (dopisati po potrebi) na ljude koji su zaradili preko kripta, jer su kako ti kažeš slepci, a ti tako pametan.
Pa 99% ljudi ne zna zašto je kripto podivljao i zašto divlja... samo su vozili talas, a ne znaju od čega se talas sastoji... u tome su slepci... Super, profitirao si, imao si sreće... uvek treba sreće...
Koliko njih je jurilo btc na 100 000, doge na 1 000, eth na 20 000, cardano na 100
Trgovao sam i shitcoin-ima i btc-ijem... pratio sam i redit mnogo detaljnije prošle godine... sve sami shilling koji se obznanio u ovih 10ak meseci. E sada će svi da se zalete na short stranu, a upside risk je toliko nabrekao
Mariks opet si me pogrešno razumeo...