Šta je novo?

Bioskopi

Novi detalji o "Cineplexxu" u Ušću:

Cineplexx osvojio regiju

527b6c4bb249a.jpg

Kino prikazivač Cineplexx, austrijska obiteljska tvrtka koja je zajedno sa svojim partnerom Continental grupom prije nekoliko godina krenula u širenje kino prikazivačke djelatnosti na područje zemalja regije uskoro će preuzeti vođenje svog najvećeg multipleksa u ovom dijelu Europe! Radi se o multipleks kinu koje će se nalaziti u najvećem trgovačkom centru u regiji - trgovačkom centru UŠĆE - u Beogradu.

Cineplexx je sa svojih sveukupno 36 multipleksa rasprostranjenih u čak sedam različitih država u Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Crnoj Gori, Makedoniji, Italiji i Albaniji uz preko 60 tisuća sjedala u 277 dvorana, preko 1100 zaposlenika, s ukupnim prihodom od preko 115 milijuna Eura, prosječnom godišnjom posjetom od 10,5 milijuna gledatelja te najraznovrsnijom kvalitetom svojih usluga nesumnjivo najjači kino prikazivač jugoistočne Europe!

Trgovački centar UŠĆE najveći je šoping centar u Srbiji, ali i u kompletnoj regiji u kojem su prisutni najprestižniji svjetski brandovi. Idealno pozicioniran na mjestu spajanja starog i Novog Beograda, podjednako je blizu centru grada kao i novom poslovnom centru Beograda. Na šest katova i 50.000 kvadratnih metara komercijalnog prostora nalazi se 137 dućana, restorana, barova, igraonica, supermarket te Cineplexx multipleks kino!

Kino Cineplexx u trgovačkom centru UŠĆE sastojat će se od jedanaest najmodernije opremljenih kino dvorana ukupnog kapaciteta preko 3000 sjedala od čega će određeni broj biti posebna kožna VIP sjedala smještena u najboljem dijelu dvorana kako bi se gledateljima omogućio osjećaj kao da film na velikom platnu gledaju iz udobnosti svog omiljenog naslonjača. Sve dvorane će također imati i posebna ljubavna sjedala. Za razliku od dosadašnjeg kino prikazivača koji je prikazivao filmove u dvoranama kina u trgovačkom centru UŠĆE, sve dvorane novog multipleksa Cineplexx biti će u potpunosti digitalizirane s najmodernijom 3D tehnologijom i surround zvukom.

Uz potpuni 3D doživljaj, iznimnu kvalitetu slike na velikom platnu, udobne dvorane i bogatu ponudu najpoznatijih filmskih naslova za svačiji ukus, Cineplexx u trgovačkom centru UŠĆE donosi i brojne druge pogodnosti za svoje posjetitelje. Među njima su i program sakupljanja nagradnih bodova, kartice za vjernost, nagradne igre, razne promocije, posebni programi tijekom obiteljskih dana (Family Day), poseban dan u mjesecu za posjetiteljice (Ladies Night) i posjetitelje (Men’s Night), besplatan parking, najsuvremenija web stranica za rezervaciju i kupovinu kinoulaznica te detaljan pregled kino programa i kino najava.

Svojom modernošću, udobnošću, ponudom i uslugama kino Cineplexx u trgovačkom centru UŠĆE svakako će spadati u sam vrh multipleksa u Europi. Uz 150 filmskih naslova godišnje, ovaj modernizirani multipleks prikazivat će najnovije filmske hitove velikih holivudskih kompanija, domaće naslove i filmove europske produkcije.

Tvrtka Cineplexx Cine Operations GmbH (d.o.o.) osnovana je 1993. godine kao podružnica tvrtke Constantin Film Holding GmbH. Vrlo brzo uvidjevši da se budućnost kino prikazivačke djelatnosti nalazi u multipleksima, tvrtka Cineplexx u sljedećih nekoliko godina otvara čak 20 multipleks kina diljem Austrije te u potpunosti preuzima dominaciju i vodeću ulogu kino prikazivačke djelatnosti u toj državi.

Ne želeći se zaustaviti isključivo na domaćem tržištu, tvrtka Cineplexx od 2009. godine kreće u osvajanje regije! Najprije otvara svoje prvo multipleks kino u susjednoj državi - Italiji (Bolzano), a nedugo potom, sa svojim partnerima Continental filmom odnosno Continental grupom, Cineplexx dolazi i u Hrvatsku gdje svoje prvo multipleks kino otvara u centru grada Zagreba - u sklopu trgovačkog centra Centar Kaptol. U sljedećih nekoliko godina, unatoč izrazito jakoj konkurenciji već prisutnoj dugi niz godina u kino prikazivačkoj djelatnosti, Cineplexx se najprije dodatno širi u Hrvatskoj otvaranjem još jednog kina u Zagrebu te po jednog multipleksa u Osijeku i Splitu, a zatim najmodernije multiplekse otvara i u Sloveniji (Celje, Maribor, Murska Sobota, Koper, Kranj, Novo Mesto), Makedoniji (Skopje), Srbiji (Beograd, Kragujevac), Crnoj Gori (Podgorica) i Albaniji (Tirana).

Izvan Austrije kino prikazivač Cineplexx trenutno upravlja s čak 104 kino dvorane u sedam različitih država, ali priča tu neće stati - Cineplexx već danas planira daljnje širenje s ciljem dodatnog utvrđivanja vodeće pozicije među kino prikazivačima u ovom dijelu Europe kako bi stanovnici onih država i gradova koji još nisu imali prilike uživati u najmodernijim multipleksima (Ljubljana, Bosna i Hercegovina, Kosovo...) dobili kino kakvo i zaslužuju.

Izvor: moj-film.hr

Inače, šuška se da bi i "Stadion shopping center" uskoro mogao da dobije bioskop. Nadam se da ćemo uskoro imati više informacija o tome :)

ја бих највише волео да на стадион дође биоскоп. има једна локација где би, у теорији, могао да се поставио биоскоп (на другом спрату, поред Дримленда), али је питање колико сала ту може да се стави (можда три, не више). ево слике спрата, нлокација бр. 84

nivo2.jpg

евентуално, могу да се споје спратови (локација 12 у приземљу и 34 на првом спрату)

nivo0.jpg

nivojedan.jpg

A šta je sa onim trećim nivoom gde je navodno prvobitno i bio planiran bioskop, a kad je o njemu prestalo da se priča, pominjao se neki drugi "zabavni sadržaj" koji, nešto mislim, nikada nije ni otvoren? Poslednji put kad sam bio u Stadionu, video sam da su te pokretne stepenice zamandaljene, to je tamo gde su restorani (food court, po naški).

Uzgred, imam za Cineplexx u Ušću neke nove informacije (iz prve ruke, vrlo pouzdane): otvaranje se u optimističnoj (i manje verovatnoj) varijanti očekuje do Nove godine, a u izglednijoj - tokom januara.

сувише је низак плафон да би могао биоскоп да се постави
stadioneventplace-1.jpg

а није ни отворен тај део

Pa, gde su onda hteli da ga udenu nije mi jasno? Ipak je bio planiran od samog početka, a ne verujem da su mislili da budže nešto za samo tri sale - uobičajeni minimalni broj dvorana za takve tržne centre je, mislim, šest (a najčešće mnogo, mnogo veći).

Па поставиће бре биоскоп на самом терену, јер овај стадион-терен ионако само за то може да служи :lol: Највећи биоскоп у Србији на отвореном - 4.000 људи :p

Nemoj tako, Gago, taj prostor već ima svoju "zabavnu" funkciju: rezervisan je za - cirkus. :D Mada, srpski fudbal može da pokrije i mnoge filmske žanrove: komediju, tragediju, horor, naučnu fantastiku...

A ako ćemo ozbiljno, to sa bioskopom na otvorenom (i to baš na fudbalskom stadionu) uopšte ne bi bila premijera: pre desetak godina na stadionu Partizana je Tuck organizovao Open Air Cinema za hiljade ljudi i sa platnom gigantskih dimenzija (sećam se da su ga oglašavali kao najveće barem u nekoj kategoriji). Kasnije se taj letnji bioskop preselio u centar, na otvorene bazene na Tašu, a nakon toga je sve ovo otišlo, kako to već kod nas biva, u neka manje-više romantična sećanja.

Bilo je i pre toga bioskopa pod vedrim nebom:na krovu Doma Vojske, kao i na Olimpu (tamo u onom malom amfiteatru iznad sadašnjih donjih teniskih terena, a ispod mini-golfa). Ah, da i na krovu zverski ubijenog bioskopa Zvezda.

Moji su mi pričali da je bila i neka kino-bašta u Bregalničkoj, ali to su već neka mnogo davna vremena.

Значи Минхејм (имаш плусићћћ), слажемо се да може да буде овде и биоскоп :) , али што ти кажеш, већ је резервисан за другу намену - циркус :D , е то сам стварно превидео.
А гос. Здравковићу ипак можда не би била лоше да организује и биоскопске представе или неке друге, барем колико толико да поврати "уложена" средства у ово ......., јер од ткз. утакмица овде нема ништа.
Да будем искрен у фудбал се у опште не разумем, једноставно ме не интересује, и никад у животу нисам био на некој фудбалској утакмици, а ни на неком стадиону. :)

Што се отворених биоскопа тиче, ишао сам редовно на кров Дома ЈНА, како се некад звао.
Ех ти наши биоскопи, уништили их за сва времена.

Moglo bi opet da se ide na dom vs da ih popsjetimo na dobra stara vremena

mozda je misterija bioskopa u stadionu ova

20131115161057.jpg

Pri kraju su radovi, i danas su montirali stolice i tehniku

Pih, ja mislio nešto ozbiljno. :( To je ona smejurija od 6D bioskopa, je l' da?

Danas su okaceni baloni kod ovog bioskopa tako da je verovatno danas ili sutra svecano otvaranje

Ne, nisam mislio na taj bioskop. Priča se o pravom bioskopu :)

No, sačekajmo još neko vreme, pa ćemo videti ima li zaista nešto od toga.

Na Infostudu su se pojavili oglasi za radna mesta u Cineplexxu u Ušću. Nezvanično sam čuo da će otvaranje biti tek u aprilu :(

Šteta što već nisu otvorili. Propustili su jako dobar talas sa Hobitom, Zaleđenim kraljevstvom i Montevideom... a i Vuk sa Vol strita sasvim solidno radi.

Сад сам збуњен. У Ушћу је била друга фирма, па сад долази Синеплекс и ту?

Da. U Ušću je bio slovenački Kolosej, a sada dolazi Cineplexx na njihovo mesto. Pored Delte, Cineplexx drži bioskop i u "Kragujevac plazi", a trebalo bi da bude i u "Višnjičkoj plazi" (ako taj centar ikada bude izgrađen). Imali su i neki dogovor sa gradom Suboticom o otvaranju multipleksa u novoj zgradi tamošnjeg Narodnog pozorišta, ali i dalje se ne zna kada će rekonstrukcija pozorišta biti gotova, a bioskop više niko ni ne pominje.

No, i sama činjenica da će za par meseci držati i Ušće, i Deltu, i Kragujevac - što je čak 23 sale - na ovako siromašnom tržištu predstavlja apsolutnu dominaciju. Mislim da nam treba bar još jedan jak igrač i verujem da nam je tu, na ulaznim vratima - nemački CineStar. U Hrvatskoj razbijaju - imaju čak 12 multipleksa (tri u Zagrebu, i po jedan u Rijeci, Splitu, Zadru, Dubrovniku, Šibeniku, Osijeku, Vukovaru, Varaždinu i Slavonskom Brodu). Proširili su i na BiH gde već imaju multipleks u Mostaru, a uskoro otvaraju i jedan u Bihaću. Partner CineStara u regionu je hrvatska distributerska kuća Blitz, a posao se obavlja kroz zajedničku firmu Blitz-Cinestar d.o.o.

Blitz je već prisutan kao distribuer u Srbiji i od ove godine je zastupnik filmova Warner bros. za našu zemlju (koje je do 31. decembra držao Tuck). Delta je sa njima potpisala ugovor o otvaranju gigantskog CineStar multipleksa u Delta planetu (sa čak 18 sala), ali s obzirom na trenutne okolnosti nije isključeno da će na našem tržištu debitovati u nekom drugom objektu.

Inače, u Hrvatskoj je pored CineStara od 2011. prisutan i Cineplexx koji već ima četiri multipleksa u toj zemlji (dva u Zagrebu, i po jedan u Splitu i Osijeku).

E sad, saberite sve te hrvatske multiplekse (a pri tom imaju i mrežu tradicionalnih bioskopa koja je u daleko boljem stanju od naše) i biće vam jasno koliko jenaše bioskopsko tržište siromašno i nerazvijeno. Ali ne treba kukati, već na to treba gledati kao na prostor za napredak. Zato se i naježim kada čujem nagađanja da bi u Kozari mogla da bude "Idea" - Todorić da je pametan napravio bi dil sa Krstulovičem (vlasnikom Blitza) da se tamo napravi najbolji bioskop u centru grada. I CineStar i Cineplexx imaju multiplekse u centru Zagreba - zašto ne bi mogli i u Beogradu!?

Homer Jay":287t4h74 je napisao(la):
Na Infostudu su se pojavili oglasi za radna mesta u Cineplexxu u Ušću. Nezvanično sam čuo da će otvaranje biti tek u aprilu :(

Šteta što već nisu otvorili. Propustili su jako dobar talas sa Hobitom, Zaleđenim kraljevstvom i Montevideom... a i Vuk sa Vol strita sasvim solidno radi.

Da, otvaranje krajem marta, početkom aprila. Ako bude IMAX-a, opraštam im sve. :D (Nemam nikakve insajderske informacije na ovu temu, samo se ponašam po onoj narodnoj - što je babi milo... Mada, nije to mene napalo tek tako: uhvatio sam se za činjenicu da u Austriji svaki novi Cineplexx u glavnim gradovima dobija IMAX, pa se, eto, glupo nadam.)

Što se talasa tiče (u slučaju "Montevidea", pravog cunamija), iskoristili su ga oni odlično. Delta je prosto eksplodirala i mislim da je u svetskom vrhu po iskorišćenosti kapaciteta. :) Rasprodaju projekcije sve u šesnaes'. Tamo je sad gužva non-stop, onaj prostor jedva podnosi toliki krkljanac.

Naravno sa Ušćem bi im bilo još bolje (na uštrb Delte, naravno), ali je čini mi se u svemu više publika na gubitku (kao i čitavo tržište): prosto nema mesta za druge filmove. "Montevideo" je najbolji dokaz koliko je malo bioskopa - dovoljan je jedan ultrauspešan film koji vuče buljuke gledalaca i da celo tržište ode dođavola. Pa, sad premijerni filmovi ulaze u neke sporedne sale (ne mislim samo na Cineplexx), dobijaju po jedan ili dva opskurna termina, samim tim nemaju nikakvu marketinšku podršku (jer je ona sasvim besmislena), te na kraju neslavno i veoma brzo propadaju. Baš je taj "Vuk" kojeg pominješ žrtva ovog stanja: rasprodaje oba svoja termina u Delti svakodnevno, ali ne može da se razmaše do kraja i da ima veći broj gledalaca (za koji, očigledno, ima potencijala).

Nego, šta bi s bioskopom u "Stadionu"? Pustio si jednu buvicu i pobegao. :) Nije to lepo, Homere, neće san na oči od silne sikiracije. :D Kakve su to naznake, ima li šta od toga? Nikad nigde nisam čitao ili slušao o toj mogućnosti, te me utoliko više golica. Ko, kad, koliko, ne taji više...

Ma, više nema pojma koliko je ta informaciaj pouzdana :( uglavnom u medijsko-distributerskim krugovima se šuškalo da CineStar pregovara o ulasku na Stadion, ali evo već mesecima neme nikakve potvrde takve informacije, čak ni nagoveštaja da bi tako nešto moglo da se dogodi. Svi to kao znaju, a niko ne zna ko im je rekao :D

Zato sam i bio napisao da se "šuška", a nisam ni želeo da se ponovi slučaj "Kozare" kada su jedne dnevne novine, na osnovu spekulacija sa ovog foruma, napisali da se taj bioskop preuređuje u "Idea" hipermarket, a kada su ostali mediji preneli tu vest, telefoni su se usijali od "Agrokorovih" PR-ova koji su demantovali tu vest :D dođavola, zato je forum forum, a ne medij - ovde je dozvoljeno da nagađamo na osnovu informacija koje imamo!

Bio to "Stadion" ili ne, ja verujem da CineStar planira da u skorije vreme uđe na naše tržište. Pošto ceo projekat "Delta planeta" trenutno visi u vazduhu, verujem da razmišljaju i o alternativama. Uostalom, od 1.1.2014. u Srbiji radi Krstulovićeva distributerska kuća Blitz (ex Millennium film), a registrovan je i domen http://blitz-cinestar.rs/ (koji trenutno vodi na hrvatski sajt).

EDIT: dok sam kuckao ovaj post otišao sam na Fejsbuk stranicu arhitektonskog studia "Marco Rodda Associates", koji je radio projekte za većinu CineStar multipleksa u Hrvatskoj. Rekoh, 'aj da vidim ima li neki info za Srbiju, kad ono - Novi Sad, i to izgleda neko budženje "BiG centra":

1621724_595618037184473_1368172736_n.jpg

1621724_595618040517806_197286634_n.jpg

1621724_595618043851139_1958369276_n.jpg

1621724_595618033851140_438546326_n.jpg

Isto sam se i ja ustručavao da pomenem IMAX i namerno sam napisao da su to moje sanjarije (iako sam iz jednog izvora, umerene pouzdanosti, mogao da čujem da tako nešto uopšte nije nemoguće). Hvala ti, u svakom slučaju, na svemu što si podelio s nama. Baš me je nerviralo to što se ništa ne pominje na tu temu.

Edit bez edita :) : Lepo za Novi Sad, konačno nešto konkretnije. Samo da krenu, pa da Cineplexx i CineStar počnu da se takmiče. Za razliku od Hrvatske, gde je Cineplexx došao prekasno kada se CineStar već ozbiljno etablirao, kod nas mislim da postoje ozbiljne šanse da konkurencija bude ujednačenija. Trenutno je Cineplexx u značajnoj prednosti, ali ona nije nenadoknadiva, naročito ako CineStar bude dobro birao lokacije. Sve u svemu, ako ipak sve nekako krene (a izgleda da je klupko ipak počelo da se odmotava), mi kao publika ćemo najviše biti na dobitku.

Još da neko od njih (ili neko treći) malo svrati i u centar, pa od nekog starog prostora napravi moderni gradski bioskop sa više sala (Kozara/20. oktobar/Dom sindikata), ova tugaljiva priča bi možda mogla da ima i srećan kraj. :)

Vrh