Meni se ne dopada ova lokacija iz dva razloga:
1) previše je udaljena od KCS, i premda farmacija i medicina nisu isto, kapiram da te dve nauke odnosno fakulteta (i KCS) mogu da dele neke laboratorije i možda neke profesore
2) nekako mi je neprihvatljivo da se jedan fakultet stavlja na takvu poluizolovanu lokaciju. Kažem poluizolovanu jer ne mislim u bukvalnom smislu, jer em što vode dve ulice (od kojih je jedna čak 2+2) em što vodi i više linija JGP... ali nekako je opet isturen u odnosu na glavno gradsko tkivo, ono, nije nalik FONu koji jeste daleko od centra ali je uz veliku prometnu arteriju i u gradskom je tkivu... nego je Farm. ovako nekako izdvojena i baš udaljena od svega. Baš je ono ''u bestraga'' što bi rekli moji.
Znam da imam visoke kriterijume ali ono, ne kažem to zbog sebe, ja sam svoje završio, od ovoga mi ni iz džepa ni u džep. Ali loše je za studente da sve bude ovako rastureno po gradu, loše je za osoblje, a loše je vala i za celokupan grad. Svakako, grupisanje bilo čega je bolje nego negrupisanje. Ali i dalje smatram da je moralo prethodnih decenija (mislim prvenstveno pre 1990, jer posle udariše krize a nakon toga i bum Beograda) da se misli i radi na tome. Makar da se izdvoji i rezerviše više parcela za buduće gradnje, kao što je bilo u Bloku 39.
I lično verujem u one priče da su faksevi i domovi rasturani po gradu iz političkih razloga, odnosno strahova nakon 1968. Što nas opet vraća na ono da politika ovde zaista jeste uvek bila i ostala najveći kočničar društva, već vekovima unazad (mislim, i pre fakseva su bila druga politička previranja i taborenja, ovde je uvek politika sve kvarila). I što je zaista tužno i grozno.
Е сад још нанеси тачке где су студантски домови. То је врх катастрофе.
Pa uneo sam skoro sve domove koji su bili na spisku BU.
Fali samo jedan ili dva. Na mapi su domovi i Poliklinika ljubičasto označeni.