Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Meni je receno da je predugovor fiksan i da nema nikakvog odstupanja ili izmena sa nase potencijalne kupovne strane. To mi je pored cene koja je previsoka jedan od red flagova.

Meni ovo jako lose izgleda.
0b60e90b79412d48e52d5fa6545d1fc7.jpg

8237b5864919d1ddc822335712aadd63.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

Svako ko je proveo više od nedelju dana života na Karaburmi se samo smeje na ove cene i na ovaj koncept zgrade....

Ako ste već voljni da dajete ovoliki novac, bolje gledajte Monte Karlo..... isplativije vam
A na kraju će sve biti prodato brzinom svetlosti, ako već i nije, bar veliki deo...

Precenili su se nesumljivo. Samo nekoliko meseci ranije mogao je covek po ceni od 3000 da kupi gotov stan. Sada treba da im das od 3000 do 4000 hiljade i cekas. Ludilo. Posebno jer se otvara gradnja kod Pancevca i sve drugo sto je u planu.

Nisam u toku. Gde se ocekuje gradnja kod Pancevca? Da li se misli na ovaj deo preko puta BIG-a gde je ona zatvorena ulica za kej pa na tom delu? Tj izmedju BIG-a i Vuka Vrcevica (3 bika)?
Ja obozavam Karaburmu i emotivno sam vezana za nju jer zivim tu preko 30 godina, ali ovo je zaista bezobrazluk. 3500 kosta kvadrat na Vozdovcu koji je blizi auto putu i centru.

Cak kada sam pitala da li postoji mogucnost kupovine 2 parking mesta eksplicitno je receno da ne. Nije receno ni "mozda, ako ostane mesta".

Meni ovo jako lose izgleda.
0b60e90b79412d48e52d5fa6545d1fc7.jpg

8237b5864919d1ddc822335712aadd63.jpg

Sent from my iPhone using Tapatalk

hahahaha Sjajno :) Ne samo sto ce vizuelno satanizovati taj deo Karaburme (samo nam je ovo falilo pored tunela u Patrisa Lumumbe i okolini) nego ce urnisati i komsije iz Uralske ulice u starim zgradama i nepopravljivo ce im sniziti kvalitet zivota (zaustavice protok vazduha, sunca, unistice im pogled). Samo zamislite kako ce biti komsijama koji zive na prvom-drugom pa i trecem-cetvrtom spratu preko puta kada pogledaju kroz prozor preko ulice od 6m i 2x trotoara od po 1.5m. Grdosija od 9 spratova + pr. ce im se nadviti nad glavama. nisam siguran da li su svesni toga, ali postace ubrzo. Uzas.
Neka je sa srecom i stanarima iz prve faze kad se doseli novih 1500-2000 komsija i kada i nove komsije izvedu svoju dečicu u dva postojeća parka.

Bas tako, jako lose uradjen projekat (po okolinu). Prvobitan projekat je bio znatno bolji pa cak i da su te zgrade povezali sa manjim zgradama od 3-4 sprata (kako bi dodatno zaradio investitor) a ovo je bas ludo. Ja ovde isto vidim potpuni haos sa kolicinom ljudi na malom prostoru (stanari pa jos i trzni centar), ko ne gleda ka visnjickoj ulici je u velikom problemu, a ko gleda papreno je platio taj pogled.
Ne znam po meni ovo nije smelo da se dopusti da se gradi, realno gledano osim investitoru nikome drugo ne ide u prilog.
Jbg

Jaooo ljudi, ovaj forum je koliko sam shvatila, trebalo da bude više informativnog karaktera ali očigledno, mi ljudi smo takvi da većina sve što se dešava posmatra na negativan način.
Pa šta vam je bilo u Višnjičkoj pre 10 godina.
Propala Kotlogradnja i portir od koga sam se plašila da prođem ulicom. Nigde ljudi, sve zaraslo u korov.
Sada kada se stvari menjaju, ne valja ni to.
Zahvaljujući Bigu i BF parku, ovaj deo Karaburme je oživeo.

Jaooo ljudi, ovaj forum je koliko sam shvatila, trebalo da bude više informativnog karaktera ali očigledno, mi ljudi smo takvi da većina sve što se dešava posmatra na negativan način.
Propala Kotlogradnja i portir od koga sam se plašila da prođem ulicom. Nigde ljudi, sve zaraslo u korov.

Nije taj deo Karaburme oživeo nego ljudi sa Karaburme, Ćalija, početka Mirijeva, Višnjice i Višnjičke banje koji su ranije išli u centar grada ili na Novi Beograd u tržne centre sada imaju u svom naselju odnosno svojoj blizini tržni centar pa deluje da je broj ljudi odjednom veći i prisutniji nego ranije.

Privatni investitori ne oživljavaju urbane celine, to bi trebalo kao u normalnim državama da rade opštinske i gradske vlasti, a Palilula je jedna od najgorih opština čak i za srpske standarde u tome da ni opština ni grad Beograd ne ulažu ni dinara u javne i zelene površine.

Poslednja izmena:
Nije taj deo Karaburme oživeo nego ljudi koji su ranije išli u centar ili na Novi Beograd u tržne centre sada imaju u svom naselju tržni centar pa deluje da je broj ljudi odjednom veći i prisutniji nego ranije.

Privatni investitori ne oživljavaju urbane celine, to bi trebalo kao u normalnim državama da rade opštinske i gradske vlasti, a Palilula je jedna od najgorih opština čak i za srpske standarde u tome da ne ulaže ni dinara u javne i zelene površine.
Vidim da sve znate, tako da ne vidim svrhu dalje polemike...
Svakako ne morate kupiti tu stan, ako vam ne odgovara cena ili neadekvatna urbanizacija grada.
A ukoliko živite u tom kraju, moj vam je savet da prodate taj stan za 3-4 godine (jer će vam ova investicija svakako podići cenu nekretnine) i kupite lepo neko kuću na Kosmaju. I Bog da vas vidi.

Nema ništa loše u tome da se konstatuje da je promena projekta u odnosu na (po meni dobar) inicijalni loša stvar. Prvobitno lepo osmišljen koncept zgrada iz prve faze koje idu u cik-cak pretvoren je u ovog mamuta od zgrade da bi investitor zgrnuo pare.

Možemo da se foliramo da je sve super, a možemo i da konstatujemo realno stanje.

Gde pise da je forum za afirmisanje investitorskog urbanizma ? Pre 10 godina ocigledno niste ni prosli Visnjickom, ali tu ste da bacite neki bljuc.

Visnjicka ulica je bila vrlo prijatno mesto za setnje i trcanje i nije bilo narkomana i pacova na koje aludirate.
Propale fabrike zbog ovih koji su sad doveli ove Trzne centre je trebalo zameniti i to je ok.
Big Rezidens je imao korektan projekat, verovatno za diskusiju ali bitno nije trebao da utice na kvalitet zivota komsija i to je verovatno ok.

Big Rezidens je promenio projekat i novim projektom preti da satanizuje ovaj deo grada u svakom smislu. Kineski zid, a ne lamele, to je ono sto sada planiraju da zidaju i stvari treba nazvati pravim imenom.

O "ozivljavanju" ovog dela Karaburme, vec su ti objasnili iznad sve. Ziv je bio i bez tebe i bez Big fashiona.
Sada je zivot samo brzi i pristupacniji jer ko zeli da ide u TC, ne mora da pali kola ili ide autobusom
Ono sto polako postaje problem je zakrcenje saobracaja u Diljskoj, a mogu misliti kako bi bilo sa 500 do 1000 novih automobila novih stanara u Kineskom zidu.

Kupiš južno orijentisan stan, osunčan, ne duva ti direktno vetar sa Dunava, i onda odjednom dignu kineski zid koji je 4 sprata viši od tvoje zgrade, i pozdraviš se sa svetlošću i privatnošću. Nikom ništa, investitor isilovao urbanizam zar maksimalne zarade.

Ovo je bas moj slucaj. Juzna strana kupljena zbog sunca, sada ga nece biti. Privatnost ne postoji. Komsijama iz Uralske je jos gore sigurno. Muka je sto je nesto mozda i biti moglo uradjeno, ali ljude vecinski ova tema nije zanimala. Tema koja se uglavnom pokrece na stanaraskoj viber grupi je da li je neko dete koje zivi van kompleksa uslo u nas parkic ili nije. Glumimo elitu. Sada cemo biti elita sa pogledom u zid

Vrh