Šta je novo?

BIG Residences - [ Stambeni kompleks]

Pozdrav, da li nego zna na koji nacin se finansira gradnja kompleksa?
Da li je iz licnih sredstava ili podrzano bankarskim kreditima?
Pitam zbog mogucnosti kupovine stanova preko kredite za mlade?

Ja sam zvao da zakažem razgovor ali su mi rekli da nije moguće nego oni šalju mejlove ljudima sa liste čekanja.
Za sada su poslali njima 500, a ja sam 1800. na listi.
Ako su prosli vec 500.zaintereovanih a prodali samo jednu zgradu od 4, matematika kaze da ce teze prodavati ostale zgrade, narocito sto su planirali da dizu cene.

Za sada su samo 2 od 4 zgrade puštene u prodaju. Druge dve će, kako je za sada u planu, biti puštene 2026.
U međuvremenu se sprema i treća faza gde će se zidati još 3 zgrade u nastavku.

Potražnja jeste velika, ali za veće stanove. Malih ima dosta dostupnih još uvek.

I da, za ljude koji su voljni da pogledaju CEOP, "investitor" prvih zgrada je bila Minel kotlogradnja, za sledecu fazu su napravili i registrovali cerku firmu na istoj adresi Urban quarter one, vec je registrovana i firma za fazu posle Urban quarter two...

I da, za ljude koji su voljni da pogledaju CEOP, "investitor" prvih zgrada je bila Minel kotlogradnja, za sledecu fazu su napravili i registrovali cerku firmu na istoj adresi Urban quarter one, vec je registrovana i firma za fazu posle Urban quarter two...
Mislim da se to radi zbog projektnog finansiranja. Svaka faza (da kažemo kredit) ima svoje pravno lice.

Da li će između postojećih zgrada iz I faze i zgrada koje tek treba da se grade u II fazi, biti pešačka zona sa zelenilom, kako je prikazano u brošuri ili parking i ulica koja povezuje Diljsku i Stevana Hristića?

Na nasu veliku zalost, bice "promenada" kako obecavaju u brosuri.

Od porodicnog kraja, kako je planirano i prezentovano u prvoj fazi, sad smo dosli do setalista za celu Karaburmu.

Nadam se da ce buduci stanari biti dovoljno razumni i da ce zahtevati zatvaranje kompleksa, makar od sumraka do svitanja.

Ne bi me cudilo da je investitor planirao kladionicu i privatni vrtic bez dvorista, taman da se rasture ova 2 mala, vec sad jadna parka i da od buke nece moci da se zivi!

Makar cemo svi biti u mraku, kad se izgradi ovo cudoviste od zgrade, pa ce leti biti prijatno.

Niste baš u pravu vezano za to šta je prezentovano na početku prve faze. Mi smo stan kupili u prvoj fazi i ni na jednom sastanku nije prezentovan zatvoren kompleks. Takođe, u brošuri deljenoj pri kupovini stanova prve faze, jasno piše da će faza 2 imati lokale u prizemlju. Ako još uvek imate brošuru možete pogledati stranu 10. A što se parkića tiče i tu su bila planirana samo ova dva koja trenutno imamo. Plus onaj nikad završeni na platou iznad Dechatlon-a.

Naš glavni problem je hidroizolacija na platou što se manifestuje curenjem u garaži. Ako ta voda ošteti temelje, potpuno je nebitno da li kompleks otvoren ili zatvoren. Samo što je to, na žalost, retko kome od komšija jasno.

Jeste, nije bio obecan zatvoren kompleks. To je postalo neophodno nakon useljenja kad je poceo da se skuplja ko stigne, a mi lepo placamo odrzavanje. Karaburma nema normalan park, jasno je da se ovo biti svratiste.

Ta hidroizolacija moze sad samo da se krpi, nazalost. Videcemo koji ce jos problemi izroniti kad krenu da kopaju.

Pitanje za one koji su bili na sastanku a kupili bi stan na kredit, je l' se sad samo rezerviše pa se kredit uzima na 80% izgrađenosti
ili mora odmah kredit?

Pitanje za one koji su bili na sastanku a kupili bi stan na kredit, je l' se sad samo rezerviše pa se kredit uzima na 80% izgrađenosti
ili mora odmah kredit?
Sada se rezerviše stan u iznosu od 600.000, zatim se posle prvomajskih praznika očekuje poziv za uplatu učešća od 20%, posle evidentirane uplate vraćaju rezervaciju od 600.000, i čeka se izgrađenost od 80% koja se očekuje 01.09.2027 i tada se aplicira za stambeni kredit, a useljenje je planirano za 01.03.2028

Pozdrav,
da li neko moze da potvrdi ili negira da li ove obelezene isprekidane linije pokazuju gde ce biti nosece grede po plafonu? 😅🤦‍♂️
IMG_3957.jpeg

Nisu noseće grede već deo spuštenog plafona gde će biti provučene instalacije, za klime sigurno, moguće za još nešto, i one plafonske nosače za zavese i draperije (deo uz same prozore). Mislim da će biti u dva nivoa, iz tog razloga je dupla isprekidana linija.

Ne znam da li bi bilo uobicajeno traziti detaljnije dimenzije tih nivoa pre nego se neko odluci za kupovinu? Da li je neko trazio tako nesto na drugim projektima, neki zvanicni tehnicki crtez sa kotama plafona?
Nedefinisano spustanje plavona cak i ako nije greda moze sa izgleda kao greda (ili kako god to zvali) moze da bude neocekivano ruzno za ovaj nivo cene, a da se vidi tek na useljenju 🥲

Ti kao potencijalni kupac imas apsolutno pravo da trazis bilo koju informaciju koja ce ti pomoci u odabiru. Toliko se stanova izgradilo i prodalo da nema sanse da ces ti nesto prvi/a traziti. Pitaj- trazi sta god te interesuje. Njihovo je da li ce ti dati odgovor, a kasnije opet tvoje da na osnovu toga odredis sta ti je ciniti :)

Ako je sudeci po trenutnim stanovima iz prve faze (ako stavimo fokus na grede po plafonu) izgledace kao na slikama koje sam na brzinu pronasao googlajuci "halo oglasi big residence" za oglase koji su se kacili u poslednje vreme.

Da li neko od trenutnih stananara koji su zeleli da sakriju ove grede moze da nam pokaze koji bi bio najbolji nacin?

Prilozi

• IMG_3960.jpeg
    IMG_3960.jpeg
    48,7 KB · Pregleda: 199
  • IMG_3962.jpeg
    IMG_3962.jpeg
    108,8 KB · Pregleda: 193
  • IMG_3963.jpeg
    IMG_3963.jpeg
    92,1 KB · Pregleda: 189
  • IMG_3965.jpeg
    IMG_3965.jpeg
    65,8 KB · Pregleda: 188
  • IMG_3964.jpeg
    IMG_3964.jpeg
    35,6 KB · Pregleda: 195
  • IMG_3966.jpeg
    IMG_3966.jpeg
    94,8 KB · Pregleda: 194
Prodaja druge faze ide u četiri faze, odnosno četiri lamele se grade, a sve četiri će biti završene u isto vreme, u martu 2028, odnosno za tri godine.

Za sada je u prodaji jedna lamela, cene ka Uralskoj su uglavnom 3.000 EUR sa uključenim PDV-om, ima i malo jeftinije za prvi sprat, dok je druga strana skuplja i zavisi od sprata i kvadrature. Primera radi, za jedan manji stan koji je na pretposlednjem spratu, cena je 4.000 EUR sa uključenim PDV-om, za niže spratove i nešto veće kvadrature ide oko 3.200 sa PDV-om, možda i malo jače.

Kvalitet će biti isti kao kod prve faze, s tim da će ovde svaka soba imati klimu, što nije bio slučaj u prvoj fazi. Međutim, kada pogledam prvu fazu i cenu koja je bila 1.800 EUR sa uključenim PDV-om, ludilo je da ovo bude toliko skupo, ali dobro, to je tržište očigledno.

Parking mesto u garaži ili na otvorenom parkingu (cena je ista) je oko 24.000 EUR sa PDV-om i nije obavezno.
@Trident, na prethodnoj strani ima par poruka ljudi koji su dobili ponude, nezvanicno cena je izmedju 3000 i 4000 EUR po kvadratu

Interesuje me, ako ovde ima članova koji imaju stan u prvoj fazi koji gleda na Višnjičku, koliko je buka od vozila uopšte podnošljiva? Danas sam bio tu muvao se malo po parkingu otvorenog dela BIG-a i bogme intenzitet saobraćaja je priličan. Razmatram stan koji takodje gleda na Višnjičku, na višem je spratu od prve faze pa bi praktično imao pogled na ulicu a samim tim ne bi bilo barijere od buke. Naravno znači dodatna uvučenost, ali čisto me zanimaju iskustva. Hvala unapred.

Interesuje me, ako ovde ima članova koji imaju stan u prvoj fazi koji gleda na Višnjičku, koliko je buka od vozila uopšte podnošljiva? Danas sam bio tu muvao se malo po parkingu otvorenog dela BIG-a i bogme intenzitet saobraćaja je priličan. Razmatram stan koji takodje gleda na Višnjičku, na višem je spratu od prve faze pa bi praktično imao pogled na ulicu a samim tim ne bi bilo barijere od buke. Naravno znači dodatna uvučenost, ali čisto me zanimaju iskustva. Hvala unapred.
Apsolutno se ništa ne čuje kada su zatvoreni prozori Kada sedite na terasi tada se čuje buka ali kao i kod svih viših zgrada, prilično jednoličan zvuk. Jedino što povremeno "prolazi" je zvuk od turiranja, ima manijaka koji se utrkuju na motorima i napucanim automobila Višnjičkom posle ponoći...

Vrh