De leba vam jel ima neko brusilicu na baterije da pozajmi na pola sata, toga ima dosta sad, ja ću da odem da ga skinem. Ajde malo ljudiA kad smo već kod stubića na stazi, ima i onaj kod česme kod ušća.
Pogledajte prilog 243348
Tražio sam da se ukloni da bihdobio sledeći odgovor
Pa sam morao da im objasnim neke stvari
Kuka se sa razlogom, zato što je ta traka, iako ne idealna, bila korak u ispravnom smeru i povećavala vidljivost biciklista. Sledeći korak bi bio da su te trake proširene i zaštićene barijerama. Te trake su davale kontinuitet infrastrukturi, odnosno spajale stazu na Brankovom mostu sa stazama uz reku, i o biciklističkoj infrastrukturi treba razmišljati kao o nekoj mreži. Obrisali su te trake samo zato što smo ih nervirali i mi, pa onda i ovi studenti biciklisti. A nadam se da je zapravo zamišljena veća efikasnost kolovoza zbog zatvaranja starog savskog, pa kad dobijemo Novi most ja se nadam da će biti prostora i da se vrate trake ili čak naprave ozbiljnije.Mnogo se kuka i nariče oko te zvanično izbrisane staze kroz Vasinu ali se suštinski za bicikle ništa drastično nije promenilo. Ja vozio kao klinac tuda kolovozom još pre 20 godina, još pre one zabrane za automobile.
Više treba da se kuka na suvišne semafore, na izbrisane pešačke i na promenjene rasporede na par lokacija duž Kalemegdan-Trg deonice. I na to da Bumbarija i Belemudi treba da čiste sve koji se na duže bahato zaustavljaju ili parkiraju po kolovozu i trotoarima.
Mada se slažem da bi Vasina mogla da bude svedena na 2+1 a da oslobođeni prostor se upotrebi za drvorede i za biciklističke staze. I onda bi bila humanija i mnogo lepša ulica.
Uradiću jednom skicu kako bi moglo da izgleda. Neko vreme sam izgubio volju za tim idejama i vizuelizacijama jer sam shvatio da SNS kromanjonci ne slušaju ili kad i čuju, urade neku svoju nakaradnu viziju pa bude još gore (npr Trg republike, Pašićev, Zeleni venac, itd...)
Kakva klima, sauna je unutra. Ima neko dugme za ventilator koji krene da pravi buku 20ak sekundi nakon cega se iskljuci.Jedan od retkih javnih liftova koji rade.
Je l radi klima?
Taj lift radi godinama msmOtkrio sam da radi onaj biciklistički lift kod brankovog mosta. Kako je sve od "naprednih" tehnologija poput liftova na mostovima u najboljem slučaju dekoracija koja je oronula i propada, nikad bila u funkciji ili stoje prazna okna, ovo me prijatno iznenadilo i skratilo put značajno... Nemam elektro bajs i onda je super da te tu podigne na neki nivo gde imam samo blaži uspon do parka vojvode vuka i onda opet milina do kuće po ravnomTako da mi sad od kraja Ade do kuće treba pola sata lagane vožnje... Adom, Beogradom na vodi i malo kroz centar rano izjutra je to odlična ruta.
Teška je to priča, zato se staza sleže.Ma neka je i tu gde jeste, ali poslednjih 5-6 godina posle svakog kopanja i krpljenja sledi sleganje tog krpeža. Na kolovozu možda i mogu da razumem zbog težine vozila, ali njima se sležu i trotoari i biciklističke staze gde nikada ništa teško ne prolazi,
Ja nemam drugo objašnjenje osim da su dali najnesposobnijim ljudima da rukovode ovih gradom. Bukvalno postajemo Ćacilend.Sa druge strane mosta imamo ovo usko grlo sa veoma opasnim propalim asfaltom (znaju biciklisti šta se dešava na ovakvim mestima ako se ne pazi)
Pogledajte prilog 243896Pogledajte prilog 243897
Ako nema to, barem nije teško odabrati gaDe leba vam jel ima neko brusilicu na baterije da pozajmi na pola sata, toga ima dosta sad, ja ću da odem da ga skinem. Ajde malo ljudi
И не само то него нису целу рупу попунили него 2/3. Прва А фаза крпљења рупе.Ja nemam drugo objašnjenje osim da su dali najnesposobnijim ljudima da rukovode ovih gradom. Bukvalno postajemo Ćacilend.
Sanirali su ovo asfaltom koji se ne razlikuje mnogo od plastelina.
Sad vidim da se ne vidi toliko dobro na snimku, ali kolotrazi već postoje i "asfalt" se ugiba pod mojom težinom (od manje od 80kg)
Još prošle godine sam pisao i direktno JP Ada i onima .@prijaviproblem za to i nikakav odgovor nisam dobio.Staza na Adi se raspada. Ovaj deo na makiškoj strani je opasan, može točak da upadne ako se ne vidi računa.
Pogledajte prilog 244765Pogledajte prilog 244766Pogledajte prilog 244767