Šta je novo?

Biciklistička i trotinet infrastruktura (staze, trake, signalizacija) i saveti za bezbednu vožnju

Гага":3mqf6xlt je napisao(la):
"Чувено" бахато место, угао Омладинских бригада и Булевар АВНОЈ-а, још мало па готово проширење до ивице тротоара

Gago vezano za to, prijavio sam komunalnoj policiji, zvao sam i komunalnu inspekciju pri opštini Novi Beograd.

Rečeno mi je da će s vremena na vreme poslati komunalce ali da ništa više povodom toga ne mogu da učine.

U prevodu piši propalo.

Бивисе, плусићћћ
Наравно да не могу ништа да ураде кад су им зачепљена уста. Ето чак и слободно кажу да не могу ништа да ураде !!!
Између редова: зачепљена уста зато што је лепо подмазано да се овако уради и сад сви мирни и намирени !!! :rant:

Директоре, могу да ставе стубиће или бетонске жардињере, али само на оне делове где није она перионица возила. Део где је перионица не би могли да ставе те запреке, јер онда не би могла возила да улазе у перионицу. То значи да ће на том делу опет да се бахато паркирају на бициклистичкој стази ! :notok:

Pre par nedelja sam pričao sa jednim policajcem (prijavio sam neki stari auto) pa sam pitao za taj potez. On kaže da obilaze to mesto, pišu prijave, ali da je najveći problem perionica koja je dobila dozvolu na ko zna koji način i da je ona glavni problem...

Перионица јесте главни проблем, а зна се како је добила дозволу, свима је то јасно, зар не.

Та перионица чек шта више и не мора да се затвори. Може само да се затвори овај улаз из Омладинских бригада, да се онда поставе бетонске жардињере, а да се пробије улаз са друге стране тј. дворишне стране. Има простора. Јесте да са те стране има нека, не знам како бих је назвао, као нека "кућица" и чему служи. Она би могла да се или сруши и одатле направи тај други улаз или да се "изађе" власнику у "сусрет"! и премести испред некадашњег улаза у перионицу, а и не мора, вероватно је направљена без потребних дозвола. То зависи од тога за чека служи сад та "кућица" !?

Ево са бинга снимак и како би то било, а до перионице се може доћи из блоковске саобраћајнице из два правца, из Омладинских бригада и Булевара Авноја. Има простора ту и за паркирање опраних лимених љубимаца.

Једно питање: како да уклоним ове беле линије које означавају улице, баш сметају ? Хвала за одговор.

ma to za perionicu su prazne price, koju dozvolu su dobili, da imaju perionicu?! objekat ima izlaz na javnu povrsinu, sa pozadinske strane cak i na unutrasnji parking. U svkom slucaju, u normalnoj drzavi bi odmah dobio kaznu svako ko parkira pored na trotoaru, zelenoj povrsini i uskoro bi se naucili...

Sto s tice novog objekta, on cak nije ni do trotoara, vec je zagazio u trotoar, obzirom da je citv ivicnjak nestao.

upravo kako je i Gaga istovremeno napisao :)

Sto se tice ulica, samo iskljuci Show labels, pod tabom Birds eye

Sumnjam da imaju dozvolu više mi liči na klasičnu silu od strane vlasnika sa jedne strane i korumpiranost gradskih službi sa druge.

Gago na tvojoj slici nije bilo parkiranih besnih vozila, ali skoro uvek kada
vozim biciklu budu parkirani bmw x5 i ostali zaštitni znakovi lokalnih
gangstera.

Tako da ako im je klijentela takva onda možeš misliti kakvi su tek vlasnici tih lokala.

Ne znam šta više možemo da uradimo, kome da prijavimo više!?

Nadležni organi da su hteli odavno su mogli da reše taj problem.
Samo da su u jednom potezu srušili sve te ''privremene'' objekte, kažem privremene
zato što čisto sumnjam da bilo ko od njih ima dozvole.

Najgore od svega jeste što to nije usamljen slučaj, Novi Beograd kao takav
je lepo bio zamišljen, sa širokim bulevarima i velikim zelenim površinama koje su
praktično od devedesetih godina pa do sada jedna po jedna tipovane
od strane raznoraznih ''biznismena'' i sada su tu uglavnom
kladionice, pečenjare, kiosci.

Ukratko jedan urbanistički genocid!

capture.png

Evo ovo je jedan od klasičnih primera koji se mogu naći svuda na Novom Beogradu.

Raskrsnica kod novog merkatora.

To je još dobro a u Bataji ispred novog naselja u glavnoj
tip je baštu na trotoaru skroz zatvorio (folija) i stavio klizna vrata sa obe strane :bash:

Za pešake jeste muka otvori jedna pa druga ....
Zbog velikih saiob. gužvi na kolovozu , trotoarom voze se i biciklovi
e to je prava više god. muka .... , uslikacu uskoro pa kačim :)

ja verujem da su prosli objekat zapalili samo da bi ga povecali za 50% sto su sada postigli. a jasno je da je na javnoj povrsini kako je zguran izmedju parkinga i ulice, ovako je odradjena vecina raskrsnica na nbg..

Bivis":imjot96p je napisao(la):
Sumnjam da imaju dozvolu više mi liči na klasičnu silu od strane vlasnika sa jedne strane i korumpiranost gradskih službi sa druge.

Gago na tvojoj slici nije bilo parkiranih besnih vozila, ali skoro uvek kada
vozim biciklu budu parkirani bmw x5 i ostali zaštitni znakovi lokalnih
gangstera.

Tako da ako im je klijentela takva onda možeš misliti kakvi su tek vlasnici tih lokala.

Ne znam šta više možemo da uradimo, kome da prijavimo više!?

Nadležni organi da su hteli odavno su mogli da reše taj problem.
Samo da su u jednom potezu srušili sve te ''privremene'' objekte, kažem privremene
zato što čisto sumnjam da bilo ko od njih ima dozvole.

Najgore od svega jeste što to nije usamljen slučaj, Novi Beograd kao takav
je lepo bio zamišljen, sa širokim bulevarima i velikim zelenim površinama koje su
praktično od devedesetih godina pa do sada jedna po jedna tipovane
od strane raznoraznih ''biznismena'' i sada su tu uglavnom
kladionice, pečenjare, kiosci.

Ukratko jedan urbanistički genocid!

capture.png

Evo ovo je jedan od klasičnih primera koji se mogu naći svuda na Novom Beogradu.

Raskrsnica kod novog merkatora.

Ма каква црна дозвола, то ти је сигурно већ било јасно из одговора који су ти дали из комуналне полиције и општинске инспекције.

Тачно на мојој слици нема "бесних" возила осим ових пунтића. Ти са бесним се не скупљају кад их нико не види, обично је то око 11-13 часова и поподне, е тада се они виђају !

Да је овде, и не само овде, урбанистички геноцид то је тачно. А он је овде кренуо далеке, а многи од вас тада и нису били рођени, почетком осамдесетих година, кад је саграђена овде, тада ливада, кафана Перпер, тадашњег млађаног бизМисмена Јанковића, сада покојног (од пре десетак месеци). Она је била иначе прво на углу Омладинских бригада и Булевара Авноја, од оног садашњег Жапца (видео клуба) па до садашње продавнице материјала за купатила и електро инсталације.

Што се тиче овог објекта на раскрсници Булевара уметности и Булевара Авноја, прекопута банке Јубмес, он јесте нелагалан. О томе смо писали на теми или "Ко им то дозволи" или "Пријаве..." и чланица Хоботница, бивши члан 2012 и ја. Питао сам и једног инспектора из општине Нови Београд о том објекту и проширењу. Објекат је нелегалан и води се спор, а да је запаљен да би се проширио (доградио спрат) је тачно. Снимак са Бинга је иначе пре него што је овај објакат запаљен (изгорео!).

Тада сам поставио и ове две слике, али ево и сад поново нека стоје и овде, а објекат сам сликао новембра 2013. године и тада је био у завршној фази. Није то само пекара, на спрату је кафана, а доле је ових пет локала, а та пакара је у локалу скроз лево, гледано из правца банке.

Bivis":23x2wu4b je napisao(la):
Гага":23x2wu4b je napisao(la):
"Чувено" бахато место, угао Омладинских бригада и Булевар АВНОЈ-а, још мало па готово проширење до ивице тротоара

Ovuda sam juče vozio bicikl i sudario se sa pešakom, a onda udario u parkirani auto. :bash:
Toliko sam bio besan da sam samo čekao da izađe vlasnik da me pita što sam mu udario u auto, završio bi ili on ili ja sa biciklom oko vrata

Па ако је и видео сигурно није смео да изађе, јер је знао да је "паркирао" непрописно. Опет зависи и који је лимени љубимац био у питању !
Имаш плусићћћ

Nije baš za ovu temu, ali čisto da postujem slilku, iz Tirane.

13145158094_440bd8a7f7_b.jpg

Možda se stariji forumaši sećaju, ali ja stvarno ne znam da je kod nas
ikada postojao ovakav i slični sistemi koji vladaju i u drugim gradovima
Evrope vezano za rentiranje bicikala.

Ovo što parking servis kod nas radi to ne računam, s obzirom da je namenjeno
isključivo vozačima.

Слике сам поставио и на теми "Бахато паркирање,..." , па да буде и овде, пошто смо више пута спомињали овај део бициклистичке стазе.
Ето "Танкер" нам је скоро готов, порастао је у свим правцима, и по дужини и ширини и висини, а бахати само надолазе и надолазе...

Шкода Суперб: SD 023 FN
Голф 6: BG 267 VX
БМВ 750: BG 689 NY
Хонда Џез: BG 268 UH
Саб 9-3: BG 267 IG
Ауди А5: NS 174 BJ

Bivis":et2czw0b je napisao(la):
Nije baš za ovu temu, ali čisto da postujem slilku, iz Tirane.

13145158094_440bd8a7f7_b.jpg

Možda se stariji forumaši sećaju, ali ja stvarno ne znam da je kod nas
ikada postojao ovakav i slični sistemi koji vladaju i u drugim gradovima
Evrope vezano za rentiranje bicikala.

Ovo što parking servis kod nas radi to ne računam, s obzirom da je namenjeno
isključivo vozačima.

Постоји у Суботици, користио прошле године.

Иначе, Србија и Албанија су се готово изједначиле по БДП-у према паритету куповне моћи и у осталим кључним социо-економским параметрима, па се Тирана, нажалост, све више намеће као град с којим ћемо се у ближој будућности поредити.

Elektromotor. :D

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=34r1xtbh_1k[/youtube]

Može po biciklističkoj stazi, a može i na drum. Šta je na umu to je na drumu. :D

Odlična stvar.

Za te pare baš i nije odlična stvar :D imaš za 1k-2k evra da kupiš kod nas bajs sa pomoćnim motorom... Ili parking servis za daleko manje pare :) (parkiraj i bicikliraj ili tako nešto)

Ovo je cena iz 2009 god. možda je cena danas niža jer se povećala proizvodnja baterija. Ovaj primerak elektrobiciklmotora može da ide brzinom do 80km/h i košta oko 30 000 €, kao što reče u ovom prilogu vozilo je namenjeno za "freestyle tipove" sa garažom u kojoj imaju bar dva automobila klase 100 000 €. Ovaj elektrobiciklmotor je za "rekreativno" po centru grada ili njegovu okolinu.
Sve zavisi šta čovek želi od vozila.

Hrvatska naplaćuje šetnju u prirodi i vožnju bicikla
Tanjug | 10. maj 2014. 22:09 | Komentara: 6

-------
Ako neko želi da vozi bicikl moraće da izdvoji 10 kuna (151 dinar), a porodična dozvola za upotrebu biciklističkih staza iznosi 20 kuna (303 dinara), preneo je Indeks.hr.
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300 ... ju-bicikla (ceo tekst)

Vrh