Pozdrav, ja sam tek početkom prošle godine naučio da vozim bicikl sa svojih 30 godina. Na Zvezdari sam pored šume pa imam dodatne komplikacije zbog velike uzbrdice.
Evo mog iskustva: Kupio početkom prošle godine Capriolo Diavolo 600 unisex polovan za oko 6000 dinara, odgovarao mi je zbog spuštene srednje šipke jer sam imao strah od visoke šipke i nisam mogao da držim ravnotežu. 18 brzina, sasvim ok za prvi bicikl, izgustirao sam ga posle 4 meseca i shvatio da mi je prevarant uvalio kriv ram, prodao članu direktor taj bicikl
Kupio polovan koji je kao nov Capriolo Monitor man za 19.000 na sajtu polovni automobili (Inače je nov 27.000 ali čovek koji ga je prodavao nije znao za sajtove za bicikle pa je imao tako nisku cenu) koji je od aluminijuma čime je lakši i koji vozim po Beogradu već godinu dana uz sitne nadogradnje. Inače ovaj bicikl ima 21 brzinu i osetno se bolje penje uzbrdo zbog boljeg menjača a i lakši je nekoliko kilograma zbog toga što je aluminijumski.
Oba bicikla su bila bez amortizera, to ti ne treba po gradu i samo ti otežava bicikl, vožnju i održavanje, pogotovu na jeftinijim biciklima gde ti amortizeri više smetaju nego što koriste.
Iz mog iskustva preneo bi ti sledeće: obavezno kupi nov bicikl i ako je moguće od alumnijuma jer su lakši. Nikako polovni, ja sam imao sreće sa drugim biciklom ali sam kupio devojci neki treći i ispostavilo se da je kraden, ne bi verovao koliko ima kradenih bicikala na oglasima.
Moja preporuka je da kupiš novi Capriolo Cobra koji je solidan čelnični bicikl i košta 19.999
https://www.totalbike.rs/bicikla/mtb/co ... =916410-20
Iz mog iskustva Capriolo i Polar su isti djavo, sve se to pravi u Kini ili Tajvanu i onda sklapa kod nas i predstavlja kao naš proizvod, koliko para toliko muzike. Ja sam se lično uhvatio za Capriolo jer sam ih viđao po ulici pa mi je ostavio utisak mada je i polar istog kvaliteta.
Eventualno ako izgustiraš taj bicikl da kasnije pređeš za sezonu, dve na neki aluminijumski što će primetiti kao solidnu razliku, a do tada ćeš i znati šta ti treba od bicikla i šta ti smeta kod trenutnog.
S obzirom na kilažu pretpostavljam da nisi previše visok odgovarao bi ti ram 18. Ja sam recimo 177 i vozim ram 20.