Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Највероватније није видео на време црвено светло на семафору, а није могао да се заустави на време, па је убрзао да што пре прође раскрсницу (што се возачима аутобуса често дешава, готово сваки дан то виђам по БГ). У међувремену пешак кренуо да прелази улицу без претходног уверавања да ли је безбедно.

Meni na snimku definitivno deluje, ono što sam napisao i ranije, da je vozač vozio i prebrzo, čim dete nije čulo na vreme ogromni autobus kako ide ka njoj. Snimak to i potvrđuje, verujem da je išao makar 10km/h brže od dozvoljenog.

Na kraju krajeva, može se utvrditi brzina na osnovu samog ovog snimka.

Čovek je prošao kroz čisto crveno jedno 5-6 sekundi nakon što se isto upalilo i to se jasno videlo na snimku.

U Cara Dušana postoje neki semafori sa zadrškom. Upali se crveno za jedan smer, a za drugi traje zeleno još nekoliko sekundi. Bar je pre bilo tako, dugo nisam prošao. Na snimku zaista deluje da je prošao na crveno, ali i dalje mi nije jasno kako profesionalni vozač i toliko iskusan, s obzirom na godine, može da uradi tako nešto. Jer ako je bilo crveno, to nije bio prolazak na žuto ili u prvoj sekundi crvenog, nego na čisto crveno bar pet sekundi.

3646 je bus
Nije baš iskusan. Položio je pre dve godine u 58oj. Snimao je story sad čujem.

U Cara Dušana postoje neki semafori sa zadrškom. Upali se crveno za jedan smer, a za drugi traje zeleno još nekoliko sekundi. Bar je pre bilo tako, dugo nisam prošao. Na snimku zaista deluje da je prošao na crveno, ali i dalje mi nije jasno kako profesionalni vozač i toliko iskusan, s obzirom na godine, može da uradi tako nešto. Jer ako je bilo crveno, to nije bio prolazak na žuto ili u prvoj sekundi crvenog, nego na čisto crveno bar pet sekundi.
Мислим да од кад су имплементирали нови систем адаптивилног управљања сви семафори синхронизовано раде, тј. обе стране у исто време пушта.

3646 je bus
Nije baš iskusan. Položio je pre dve godine u 58oj. Snimao je story sad čujem.
Koliko sam protiv objavljivanja snimaka ovakvih tragedija, toliko je nekad i potrebno, ali samo ako se svi krivci kazne.

E sad, vozač naravno ako je istina sve ovo što piše, ali...

Imamo kamere svuda, a opet svi drndaju mobilne non stop i ko je kažnjen zbog toga? Ne samo vozači autobusa (njih još i najviše viđam sa slušalicama), nego i mi obični vozači.

"Sreća" za nadležne i celu vlast je što je ovde isključivo krivica samo vozača (najverovatnije), ali postoji i ogromna odgovornost vlasti i sistema što se na kažnjavaju ljudi u vožnji koji koriste mobilne na nedozvoljen način.

Ništa neće vratiti izgubljene živote, ali svaka ovakva tragedija mora da se iskoristi da se nešto promeni.

njih još i najviše viđam sa slušalicama)
али опет се питам, шта ће им слушалице?
Шта има кога да зову уопште док возе?
Ако га зове неки радник пословно, нека гурне слушалицу.
Али они то користе у приватне сврхе, као типа ево имам слушалицу могу да причам са ким год хоћу...
Не видим разлику дал има слушалицу или физички телефон у руци. Све једно вози аутоматик, једна рука је довољна... Проблем је што се пажња обраћа на причање а не ток саобраћаја.

Promeniće se možda trenutno, možda će malo rigorozniji biti saobraćajni policajci, možda će se malo više pažnja obratiti na upotrebu mobilnih tokom vožnje, i za mesec dva sve će se vratiti na staro, svi će zaboraviti da se išta desilo. Ovo je samo dokaz koliko su svi sistemi u ovoj zemlji u rasulu i da ništa ne funkcioniše, i glavni krivac je loša kaznena politika za vozače javnog prevoza.

Ono što ja viđam je da vozači "ubijaju" vreme razgovarajući sa nekim preko telefona.

Shvatam ja da je posao dosadan, ali...

Koliko god bilo po zakonu, svaki razgovor utiče na vožnju (negativno).

Pa čak i taj blutut, ili spikerfon, ti moraš da uradiš nešto da bi se javio.

Velika je tragedija, pa ne bih sada baš širio priču, ali za početak, Policija mora da žestoko kažnjava svakoga ko koristi mobilni telefon na zakon nedozvoljeni način.

I da se smeni celo rukovodsko Policije na svakom lokalu i u državnom vrhu jer ne rade ništa za bezbednost saobraćaja.

Ред у саобраћај мора да се уведе.

Кренути од чишћења свих паркинга са старим и нерегистрованим колима, затим почети са техничким прегледима како доликује и прописују правилници, недозвољавањем да се региструју кршеви, аутомобили без филтера и сл. пошто често чујем "ма скинуо сам ја тај егр филтер, лошије ми ради ауто". Да, ради ти лошије ауто јер је неисправан филтер.

Драконске казне за бахату вожњу, прекорачење брзине, телефонирање у вожњи, невезивање појаса, недавање (ж)мигавца при промени траке.
Прецизно дефинисати и вожњу државних службеника и оно манијакално аблендовање по ауто путу.
Увек је непријатно кад видите два аутомобила тик један иза другог иза вас како стижу и аблендују под ротацијом свима.
Чисто сумњам да то раде у нпр. Норвешкој.

Саучешће породици погинуле девојчице.

Koliko sam protiv objavljivanja snimaka ovakvih tragedija, toliko je nekad i potrebno, ali samo ako se svi krivci kazne.

E sad, vozač naravno ako je istina sve ovo što piše, ali...

Imamo kamere svuda, a opet svi drndaju mobilne non stop i ko je kažnjen zbog toga? Ne samo vozači autobusa (njih još i najviše viđam sa slušalicama), nego i mi obični vozači.

"Sreća" za nadležne i celu vlast je što je ovde isključivo krivica samo vozača (najverovatnije), ali postoji i ogromna odgovornost vlasti i sistema što se na kažnjavaju ljudi u vožnji koji koriste mobilne na nedozvoljen način.

Ništa neće vratiti izgubljene živote, ali svaka ovakva tragedija mora da se iskoristi da se nešto promeni.
On je bio problematičan. Nisu ga puštali na liniju jer je u garaži lupao buseve. Kažu da je zvao direktora da zahteva da ga pusti. Iskusnom vozaču ne smeta telefon, ali nikad ne znas kad ce neko da izleti ili pretrči, zato su sluŝalice majka.

Pa su mu zato dali nov bus, kad je već lupao po garaži. Toliko o iskusnim vozačima GSP i problematičnim iz Šri lanke. Ako je to sve tačno, onda smo u velikom problemu. Neko ko ne ume da vozi pritisne direktora i ovaj ga pusti na ulicu. Gde su svi ti psiholozi i instruktori, niko nije smeo da kaže "nisi za vožnju i tačka".

Najproblematičnije od svega je momenat da direktor pogona pušta ili ne pušta vozača za bilo šta. Potpuno ludilo i odsustvo bilo kakvog sistema. Pa čemu služe svi ostali u tom pogonu? AV sindrom, direktor se pita za sve. Nema tu šta direktor da se pita pored psihologa i instruktora. On može da potpiše to što mu je neko stručan dao ili da ne potpiše i time preuzme na sebe odgovornost za tog nekog vozača. A ne da on odlučuje. Dok interna istraga GSP ne stigne do tih ljudi odnosno njihovog džepa, dotle će se ovakve stvari dešavati.

U Cara Dušana postoje neki semafori sa zadrškom. Upali se crveno za jedan smer, a za drugi traje zeleno još nekoliko sekundi. Bar je pre bilo tako, dugo nisam prošao. Na snimku zaista deluje da je prošao na crveno, ali i dalje mi nije jasno kako profesionalni vozač i toliko iskusan, s obzirom na godine, može da uradi tako nešto. Jer ako je bilo crveno, to nije bio prolazak na žuto ili u prvoj sekundi crvenog, nego na čisto crveno bar pet sekundi.​
Imali smo pre par godina slučaj da je iskusan vozač, u kasnim šezdesetim ili ranim sedamdesetim, koji je vozio na liniji 46, udario pešaka na pešačkom kod Cvetka jer je suviše naglo skrenuo iz Gospodara Vučića.​

Dete je krenulo da prelzi ulicu, autobus je pokupio i vukao. Nije ona bila na trotoaru, prelazila je ulicu kada je bilo zeleno svetlo za pešake. Postoji snimak, sve je jasno, ne razumem čemu špekulacije tipa pozlilo vozaču, tehnički neispravno vozilo i slično. Potpuno je jasno da niti je kočio niti je pokušao da se zaustavi pre sudara. Jedino pitanje na koje treba pronaći odgovor je zbog čega je uradio to što je uradio. Može da se vadi na sunce, da nije video semafor i sl. ali činjenica je da se kretao brzinom većom od propisane, da nije prvi put prolazio tuda i da uopšte nije kočio

Koliko sam ja čuo žena je prelazila ulicu van pešačkog i on je naglo skrenuo, da je ne ubije, i odleteo je na trotoar i ubio devojčicu. Ispravite me ako nije tačno.

Vrh