Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

becks89":15lif9f7 je napisao(la):
Što se mene tiče, Gago uradio si pravu stvar, nažalost, malo je sa takvim razmišljanjem. Od mene pohvale za gest, a i za ovo na forumu :kk

Хвала Бекс на лепим речима, имаш плусићћћ укњижен.

Знаш како је, увек сам поштовао старије људе, тако сам и васпитан, а тако смо супруга и ја васпитали сина, то су бре све наши и нечији очеви и мајке, заслужили су мало више поштовања.

Да будем искрен, размишљао сам да пошаљем Ариви ове две слике које сам поставио и краће објашњење тамошњим директорима и шефивима да мало више обрате пажњу на пословно образовање (то неки зову по страној речи "едукација" :p ) својих запослених, посебно возача који директно долазе у додир са путницима. Али ......

Пошаљи. Када су били веолија, ја сам једном слао проблем, одговорили су ми врло брзо :)

I ja htedoh da ti to predložim , al' nisam stigao. Inače , kada se imaju slike , mnogo ozbiljnije se shvata problem. Evo ja sam pre neki dan poslao DJP , za koji svi znamo kakvi su kad treba da nešto odrade , sliku stajališta u Neznanog junaka , na kome piše da tu staje linija 69. Dva dana kasnije je uklonjena tabla sa tom linijom. Tako da , ovi koji inače shvataju svaki problem i odreaguju adekvatno , pogotovo u ovom slučaju neće ostaviti problem nerešenim.

Evo...
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=aOlFAbO34Ek[/youtube]

HAHAHAHHAHA, sve ovo me podsetilo na:
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=F7yslV8RikM[/youtube]

Jednom rukom vozi, bije, usput stiže i da se svađa :D :mrgreen:

Kakva je praksa u vezi povreda u vozilu GSPa i zna li se kako to funkcioniše?

Jednostavno, dostavis garazni broj, vreme liniju i mesto, uz nalaze lekara i to je to. Fine pare mogu da se dobiju, ali dugacak je proces jer je provera dosta izostrena zbog raznoraznih pokusaja obmane.

KAO U LUNA PARKU: Širom otvorena vrata usred vožnje autobusom
D.T. | 30. 03. 2016 - 20:00h
| Komentara: 10

- Zamisli da sada neko ispadne - uzvikuje putnica na snimku koji je objavljen sinoć na Tviteru. Na liniji 604 zbunjeni vozač pogrešno je otvarao vrata tokom vožnje i zatvarao ih na stajalištu.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/kao-u- ... om/gf0rrsw

Pogreši čovek, mahnite mu, viknite mu... Ne morate snimati i kačiti na internet, a još manje od toga praviti vest..

Koliko se puta to meni desilo, dok sam vozio autobusom. Vrata se ne otvore na jednoj stanici, pa na sledećoj otvore, umesto zatvore. Ali vikneš: ,,Majstore, zaaaaaaaadnja!!! ,, ili koja su već vrata problem. I reši se. Ni ja ne vidim zašto se od toga pravi senzacija.

MA BOJE SE MAJSTORA STRASNOG :lool: Taman posla da se proderu MAJSTORE ZADNJAAA to bi im bio smak sveta :twisted: Nego najlakse im je da ismevaju majstora nek gospoda sednu za volan to im je topla preporuka.Ima ljudi koji ne vole majstore e ja takve ne mogu da smislim :evil:

Demonstracija principa rada elektronskog sistema za kontrolu rada vrata WABCO MTS. Na snimku je prikazano reagovanje sistema na tanju prepreku pred samo zatvaranje vrata. Detekcija se vrši putem merenja porasta pritiska u profilisanoj gumi pomoću pneumatskog prekidača.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=JQLv-K0Seio[/youtube]

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=346590#p346590:3hsxxovp je napisao(la):
Гага » 05.Sep.2015/1:47 am[/url]":3hsxxovp]
Доста пута сам видео ту немилу сцену кад старији људи (углавном мислим на њих) кад потрче (онолико колико могу, а близу су аутобусу (5 до 10 метара) и видим да возач види у ретровизору да та старија особа трчи за аутобусом, једноставно затворе врата и крену даље. Зар је тешко, што ти кажеш да сачека 5 или 10 секунди, да би та особа стигла до аутобуса и уђе. Е такво понашање појединих возача ме нервира и не поштовање према старијима.
Bio sam na stanici Tosin bunar kada je vozac 65ice jednostavno zatvorio vrata I otisao dekici koji je sa stapom izasao iz 45ice koja je stajala ispred i polako dosao do prednjih vrata 65ice..
Kada je bus krenuo dekica nije znao sta se dogadja i zasto mu je vozac zatvorio vrata iako he bio na 10cm od njih.
Posle par sekundi je seo na klupicu kako bi sacekao naredni bus...

То је управо то @бл3ипсилон4 о чему причам, безобразлук и неваспитаност појединих возача.

Nemoj tako , sigurno je deda bio vozaču u mrtvom uglu. :)

Ima drkadžija, jeste, ne možeš očekivati da od 4000 vozača svaki bude normalan, za početak mora nešto da mu fali kad za 37,38.000 vozi svakog dana kojekakve putnike i trpi sve što mora da trpi,a da ne pričam o posledicama na psihu zbog odgovornosti i stresa na istom tom poslu. Nažalost, činjenično stanje je da je loših vozača sve više i više, kao posledica sjajnog zakona i sjajnih propisa, gde ti za D kategoriju treba blizu 2000e, gde godišnje na teritoriji grada Beograda imaš nekih tridesetak novih vozača, gde skoro sve auto škole izbacuju teretni program jer nema zaintresovanih.
Ko i skupi pare, otićiće preko negde da vozi, gde će u košulji i kravati raditi i gde će ga putnici pozdravljati na ulazu i zahvaljivati se na izlazu, jer je takva kultura, gde će biti bolje plaćen i gde će imati mnogo manje odgovornosti nego kod nas.

Tesko da ce negde da te pozdravljaju u gradskom busu gde god to bilo sirom Evrope :)

Ima i mnogo dobrih i strpljivih vozaca.Danas neki cica telefonira i prelazi ulicu van pesackog prelaza u Gandijevoj na drugoj stanici tramvaja i vuce se vidi nema vozila i zena vozac otvorila vrata od tramvaja i ulaze putnici i putnici usli i zena zatvara vrata tramvaja a covek tek tada prisao i gleda ne bi li otvorila vrata i ona mu otvori i on udje.Znas kad bi mu ja otvorio.Nikad jer je bezobrazan :evil:

20160514_112605.jpg

20160514_112625.jpg

20160514_112625_0.jpg

cukanje juce preko puta prvnog

a inace ovaj auto nije video ovaj ogromni Solaris pa bi da uleti u traku

Vrh