Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Zašto se onda svojevremeno branilo Romima da uvode mečke u vozila JGS-a ?
Postoje standardi i postoji tačno opisano kako, šta i u koje vreme sme da se prevozi.
Sve ostalo bezobrazluk.

Mecke? A ovaj je uveo zmaja? U svim normalno uredjenim drzavama je totalno normalno uvesti psa u gradski prevoz, doduse normalno je i pokupiti izmet za psom...

Претпостављам да је пас био величине телета, не верујем да је возачу сметала пудлица.

"U decembru 2011.godine odbornici Skupštine grada Beograda doneli su odluku kojom se propisuje da je u vozila gradskog prevoza moguće uvesti samo male, tačnije životinje manje od 40 cm. One bi trebalo da budu smeštene u transporterima, sprečene da dođu u kontakt sa drugim putnicima. Transporter mora biti zatvoren katancem, rajsferšlusom ili odgovarajućom bravicom. Ukoliko iz transportera ispada hrana ili izmet, spremite novčanik, sledi kazna! Ulaz sa ljubimcem u vozila GSP-a moguć je jedino u periodu od 9 do 13 sati, kao i od 18 do 24 sata."
Izvini, nije mi normalno da se vozim sa kučićima, mačićima, leopardima i ostalom živinom koju novonastali fenseri i burzuji vode po gradu, naročito ne sa psima koji više podsećaju na telad, tipa šarplaninac, nemački ovčar, pit bulovi raznih vrsta i slično, uz parolu "Neće on da ujede". Šta se vi bunite, kome smeta moj psić, a pseto mož' da izede i vlasnika i jedno 10 putnika, čisto onako predjela radi, pusti me tih priča. Psetu je mesto napolju, ili neka ga vozi u kutiji, nemam ništa protiv.
Imao sam situaciju, kad je bakuta nosila neko malo kuče, ko na baterije da je, ne znaš jel živo ili nije, al' nije imala korpu i ništa, pa je u toku vožnje pas izvršio nuždu po bakuti i po ženi pored babe, zamislite kako je lepo raditi posle u takvom busu ostatak dana?!

dsc03693.jpg

Putnik nasilnik je veća džukela od tog psa. Da malo više gledamo svoja posla. Vozač je makar imao utemeljenje da negoduje, putnik ima da gleda svoja posla, a ne da izigrava policajca.

Sent from my HUAWEI P7-L10 using Tapatalk

jlaki":185qvngi je napisao(la):
Putnik nasilnik je veća džukela od tog psa. Da malo više gledamo svoja posla. Vozač je makar imao utemeljenje da negoduje, putnik ima da gleda svoja posla, a ne da izigrava policajca.

A da uvedem ja krmacu u bus koji saobraca u tvom kraju?
Mislim, sta imas da negodujes, to je moj ljubimac, Gica joj je ime i vrlo je umiljata, ne grize ne napada.
A ti i ostali putnice, 'gledajte svoja posla'... (?)
Malo idiotski zar ne ?
E sad ces ti da kazes da nije isto svinja i pas, ali u principu jeste isto, jer nema zakona koji kaze da neki drugi sisar ne moze da bude ljubimac.
Inace moj komsija ima zmiju za ljubimca, pa bi mozda bilo zgodno da sedne u bisu pored tebe?

Znas kako Jlaki.
Volim zivotinje, ali neki red mora da se zna. Jer nisu drugi duzni da 'trpe' zbog moje ljubavi.

Još kada reše da socijalizuju konje eto nama humani autobus sa širokim spektrom korisnika / uživalaca.
Iz one odredbe su izuzeti psi vodiči za slepe osobe. Mada još nisam video slepu osobu sa psom delom što su normalniji od nas delom što dobijanje tj obuka psa za vodiča košta papreno.
Ako si kupio životinju onda kulturno plati prevoz za nju ili obezbedi. Nema potrebe da se ljudi guraju u i onako pretrpanim vozilima.

E mani me price jednom se pas usrao u autobusu? Ja videh i povracku i fekalije ljudskog porekla po nasim autobusima, a i bez toga su nam autobusi pojam higijene...
To sto nam je zakon glupav i ne razlikuje kravu psa i zmiju je nas problem. U Salzburgu sam vidjao brdo pasa po prevozu i ni jedan nije vrsio nuzdu, to je kultura vlasnika i nema veze sa zivotinjom. Zna se koje vrste moraju da nose korpe preko usta, zna se da se macke nose u transporteru zna se da se zmije i paukovi nose u prenosivom terarijumu, kao sto se i konji i st*** voze u adaptiranim prikolicama, mada izgleda neki od vas to nisu videli...

Sedi ti pa vozi taj autobus posle. A doteraj ga u garažu zato što ti se pas posr'o u bus, pa ima sam da čistiš i još ćeš dobiti kaznu što ga isključuješ zbog gluposti. Bolje sprečiti nego lečiti, kao što Šomi reče, da je bila pudlica ili neki patuljasti psić, sigurno se vozač nebi žalio, a i sigurno se nebi tukao vlasnik takvog psa. 99% se radi o nekom bilmezu koji vodi tele na povodcu i glumi mafijaša, pa za njega nema zakona. Nemam ništa protiv transporta životinja, neke više zaslužuju da se voze nego pojedini ljudi, ali životinje trebaju da se transportuju na adekvatan način. Pre svega nije prirodno za životinju da se vozi autobusom, da živi na parketu i slično, to je trauma za njih.

laki72":1nuq7vqj je napisao(la):
jlaki":1nuq7vqj je napisao(la):

Mislim, sta imas da negodujes, to je moj ljubimac, Gica joj je ime i vrlo je umiljata, ne grize ne napada.
Malo idiotski zar ne ?

Zašto bi to bilo idiotski na potezu 100 , a nije na potezu 300?

A dobro, Kosmajci se ne računaju :D
Elem, kad smo kod živine, znam da su tamo 90tih i 2000tih vozači Laste pratili kad je gde koja stočna pijaca, ujutru prvi polasci uzmu se dobrane pare za prevoz stoke, pregradi se pozadi i onda ih voze, to su se "klali" ko će da vozi kad je pijaca u nekom selu :D Posle otera bus kući, opere ga i teraj normalno k'o da ništa nije bilo :D

Somi303":3ju295sd je napisao(la):
Претпостављам да је пас био величине телета, не верујем да је возачу сметала пудлица.

Par puta sam se vozio za ljudima koji su uveli kuče u autobus , ali to je bilo kuče koje bi moglo da ti stane celo u tašnu , i niko nije pravio problem. Da je u pitanju neko veće kuče , a verovatno i opasno (agresivna vrsta) , nikako ne bih želeo da ga vidim u autobusu (nažalost , i ja sam bio žrtva pit bula , i to ženke koja me je napala zato što je mislila da ću da joj napadnem mlade , a ja njih uopšte nisam kontatovao , nego išao svojim poslom , i na sreću prošao samo sa malom ranom).
Inače , jednom prilikom sam se zadesio na Keju Oslobođenja , i naišao na mače sa povrećenom šapom. Uzeo sam ga i doveo kući , u nameri da ga sledećeg dana odvedem kod veterinara. Dva prevoza sam promenio i niko se nije bunio , već je bilo i onih koji su mi rekli kako sam plemenit.

Problem je što upravo vlasnici takvih pasa, insistiraju da se voze, u ogromnom broju slučajeva se to završi bar na psovkama,a neretko i sa batinama protiv onih koji se bune.
I uvek je priča "Neće oni", jes' neće samo tri puta ujeo poštara...

Od mene + za mače ;) !

Ja sam nekoliko puta viđao prasiće, doduše na ražnju ali neispečene, gajbe sa povrćem, živinu. Donose ih ljudi sa poteza 300 i 400 na 48 i 50. Kučići nisu problem ako ih voze tako da ne mogu da se "isprazne". Mnogo mi više od svega toga smetaju Homo sapiensi koji nikad ne koriste sapun.

solecar":179zy94r je napisao(la):
laki72":179zy94r je napisao(la):
jlaki":179zy94r je napisao(la):

Malo idiotski zar ne ?

Idiotski je na svakom potezu! Samo sam se tako izrazio.

bazinga":179zy94r je napisao(la):
E mani me price jednom se pas usrao u autobusu? Ja videh i povracku i fekalije ljudskog porekla po nasim autobusima, a i bez toga su nam autobusi pojam higijene...
To sto nam je zakon glupav i ne razlikuje kravu psa i zmiju je nas problem. U Salzburgu sam vidjao brdo pasa po prevozu i ni jedan nije vrsio nuzdu, to je kultura vlasnika i nema veze sa zivotinjom. Zna se koje vrste moraju da nose korpe preko usta, zna se da se macke nose u transporteru zna se da se zmije i paukovi nose u prenosivom terarijumu, kao sto se i konji i st*** voze u adaptiranim prikolicama, mada izgleda neki od vas to nisu videli...

E mani i ti mene price sta si video u Salzburgu. Jesi li video da je u Salzburgu u solo autobus stalo 120 ljudi? Jesi li ?
i Macka se nosi u `transporteru`, ali Doberman treba da se useta na povodcu bez korpe??? Me nije valjda ??? Znaci macke su agresivnije i opasnije od pasa???? Vidis, naucih danas nesto novo.
Sve jedno, krmaca `Gica` je umiljatija od najsladjeg steneta i ne grize. Garantovano :p :D
A kad ugrize nekog, bice izgovor da je on samo prirodno reagovao na nerprimerenu rekaciju putnika koji su ga razdrazili pogledom???
Voli ti zivotinju koju oces, ali nemoj druge prisiljavati da `trpe`.
I ako si iole obrazovan covek, izdigni se malo od komentara `neki od vas to nikada nisu videli` !
video sam ja i par debila na MTV koji su mazali gov_a jedni po drugima, pa zar bi to trebao da mi bude uzor?
Okanite se te gluposti tipa to se radi u svetu... Ne znaci da je dobro sve sto se vidi...

laki72":20lpyj4b je napisao(la):
solecar":20lpyj4b je napisao(la):

Idiotski je na svakom potezu! Samo sam se tako izrazio.

Možda se to ne vidi , ali bio sam sarkastičan.

laki72":20lpyj4b je napisao(la):
bazinga":20lpyj4b je napisao(la):

E mani i ti mene price sta si video u Salzburgu. Jesi li video da je u Salzburgu u solo autobus stalo 120 ljudi? Jesi li ?
i Macka se nosi u `transporteru`, ali Doberman treba da se useta na povodcu bez korpe??? Me nije valjda ??? Znaci macke su agresivnije i opasnije od pasa???? Vidis, naucih danas nesto novo.
Sve jedno, krmaca `Gica` je umiljatija od najsladjeg steneta i ne grize. Garantovano :p :D
A kad ugrize nekog, bice izgovor da je on samo prirodno reagovao na nerprimerenu rekaciju putnika koji su ga razdrazili pogledom???
Voli ti zivotinju koju oces, ali nemoj druge prisiljavati da `trpe`.
I ako si iole obrazovan covek, izdigni se malo od komentara `neki od vas to nikada nisu videli` !
video sam ja i par debila na MTV koji su mazali gov_a jedni po drugima, pa zar bi to trebao da mi bude uzor?
Okanite se te gluposti tipa to se radi u svetu... Ne znaci da je dobro sve sto se vidi...

Slažem se u potpunosti. I ja sam imao priliku , na moju veliku žalost , da vidim ljudski "izbljuvak" preko celog dela gde je harmonika u "Špancu" , pa sam morao da izađem na sledećoj stanici , jer sam hteo da crknem. Jedino mi nije jasno kako su drugi mogli da se voze , i čak i da stoje pored toga. Ljudi su čudo neviđeno , i ono što možeš da vidiš po našim autobusima , teško da možeš videti bilo gde drugde u svetu.

Citiracu sam sebe
Zna se koje vrste moraju da nose korpe preko usta, zna se da se macke nose u transporteru zna se da se zmije i paukovi nose u prenosivom terarijumu, kao sto se i konji i st*** voze u adaptiranim prikolicama, mada izgleda neki od vas to nisu videli...
Ne mislim da treba da se uvede rotvajler ili kavkaz u spicu bez korpe u autobus, ali takodje ne mislim da je strasno uvesti veceg kera koji je na lancu i sa korpom u poluprazan bus, bilo to u 10h ili 16h. Takodje sam veoma protiv drzanja pitbulova i staforda radi pokazivanja ili mangupiranja.
Ja se izvinjavam ako je jos neko moje poredjenje sa Salzburgom shvatio ovako, nije mi bilo ni na kraj pameti da ispadne ovako.

bazinga":ey34h7k3 je napisao(la):
Ne mislim da treba da se uvede rotvajler ili kavkaz u spicu bez korpe u autobus, ali takodje ne mislim da je strasno uvesti veceg kera koji je na lancu i sa korpom u poluprazan bus, bilo to u 10h ili 16h. Takodje sam veoma protiv drzanja pitbulova i staforda radi pokazivanja ili mangupiranja.

Najveći problem je što po nekom nepisanom pravilu , ti "miroljubivi" kučići šetaju bez korpe , a "prgavi" imaju korpe , i što se i gazde ponašaju u skladu sa kučetom , tj. uzimaju kuče koje je po temperamentu slično ili isto njima.

A šta onda reći kada sam jednom ušao u autobus privatnog prevoznika sa biciklom jer sam malo pre toga doživeo pad i imao blaži potres mozga gde je vozač izašao iz kabine počeo da se dere i izbacio me je kao da će bicikla da ujede nekoga. I to sve oko deset sati uveče u praznom autobusu. Mislim da su ljudi mnogo u modu policije i rade samo kako im se kaže.

Ovo za bicikle zavisi od vozača do vozača. Ja sam nailazio na slučajeve gde vozač ne dozvoljava da se uđe sa biciklom , a i gde vozač izađe i pomogne da se unese bicikl.

Nisam siguran, ali mislim da nije nigde zabranjeno unošenje bicikala u vozila javnog prevoza? :cry:

Nije bitno sada to jel dozvoljeno ili nije već to da se dosta vozača ponaša kao da je autobus njihov feud.

Ako ćemo realno da većina nije takva, zamisli kakvi bi nam tek onda busevi bili. Ovo sada neka vozila su još i pristojna zbog vozača koji paze šta i kako voze.
Ali lično smatram da je ovo jedan od vidova iživljavanja nad putnicima.

Vrh