Šta je novo?

Bezbednost u javnom prevozu

Da li može da se desi da su tristop cilindri neispravni a da je izgubio vazduh?

Pa ne verujem da svi mogu odjednom da otkažu. Tristopi i ne crkavaju tek tako, a ovde su valjda samo na pogonskoj osovini. Ne znam dal se nalaze i na srednjoj neutralnoj. U svakom slučaju, glupo je govoriti unapred, al verovatno vozač nije komplet obezbedio vozilo. Često smo imali slučajeve da ostave bus brzini i samo pod staničnom. Opet, da pričamo puno unapred. Valjda ćemo saznati nešto konkretno uskoro. Velika tragedija je srećom izbegnuta. Mogao je pobeći niz tu strminu kao ništa i napraviti težak karambol.

Šta kaže Gungula, ko je sad kriv za ovo? Jel opet Đilas? Ili Tito? Dobrica?

hmm-sus.gif

У саобраћајној незгоди која се догодила око 8.45 сати у Југ Богдановој улици на Зеленом венцу када је празан аутобус на линији 15 сам кренуо низбрдо нико није повређен. Шофер је у последњем тренутку успео да ускочи у возило, седне за волан и аутобус усмери на супротну страну улице где није било пуно људи. Возило је том приликом ударило у стуб електричне расвете и паркирани комби и оштетило их.

Kriva je crvena boja, da ja vama kažem.

Draža nam se sveti zbog komunističke kolor šeme.
Комунистички аутобус из комунистичке фабрике Икарбус коју смо срећом угасили као и остале самоуорављачке паразите, ИМТ, ИМР, Змај.
Срећом узимамо некомунистичке Хигер аутобусе из четничке Кине.

Da li je neko čuo da je bus jutros na Obrenovačkom prošao na crveno i udario u policijski automobil? Učinilo mi se da sam jutros video na tv-u, ali sad ne mogu da nađem nigde.

Evo ga, ima i snimak:

To su ti kvalitetni privatnici, bar mi na snimku deluje da je neki gMaz.

Evo ga, ima i snimak:

To su ti kvalitetni privatnici, bar mi na snimku deluje da je neki gMaz.
mislim da je barbadosov maz sa 551

Zato su toliko neredovni na liniji. Gube se😁 Kad čovek pogleda red vožnje on fantazija, pa čak i vikendom. To bi trebalo da ide samo tako, kad ono češće nailazi Halejeva kometa nego 56-ica od kad su došle drage nam Nišlije.

Indijac na 57 mazom pregazio ženu.... ne zna se da li je dobro...sve stoji. Eto ti privatni prevoznik. Tuga.

Prošao oko pola četiri Požeškom kod nekadašnjeg Mihajlovca, gde 57 skreće u Kneza Višeslava. Video sam da stoji bus, bili smo u koloni zbog toga, čak i pravac ka Žarkovu, iako ta strana nije direktno pogođena. Kolapsi u gradu već danima, i taman danas išlo glatko i to dosta glatko, i eto tragedija na Brdu, pa opet posle na Ibarskom putu odmah nakon Lav auta još jedan udes, i to lančani gde je kombi udario u 56-icu ispred, a auto se zakucao u kombi. Na busu nije neka šteta. Taman i 56-ice u tom trenutku koliko toliko fino uhodane, kad eto opet velikog zastoja. Juče oko pola pet popodne uđem u 42 i krenemo ka bolnici Dragiša Mišović, i ima šta i tu da se vidi. Opet kolaps od Autokomande, pa sve do i iza bolnice, odnosno u celoj ulici Ljutice Bogdana. Jednu 42-jku videh kod Franša u pravcu Slavije, ostalih šest sve do jedne u Ljutice Bogdana, sa ovom u kojoj sam ja bio tačno osam komada. Znači da autobusa nije bilo verovatno ni ceo sat na pravcu Petlovo brdo Slavija. Poenta, koliko god javni prevoz bio kilav, zadnjih nedelja i haotičan, toliko su stvarno i gužve nestvarne zadnje vreme. Sve sam samcijat vozač u kolima. Iskreno, automobila je previše, narod kao da je poludeo. Često se pitam kako ljude ne mrzi da toliko ne izbijaju iz kola, plus traženje parkinga. I sam vozim, al ipak dosta više koristim javni prevoz. I pored sve dostupne tehnologije, ljudi kao mazge pa svi kroz isti pravac, iako Google mape pokazuju odavno crvene zone. Mislim, nije samo ni do javnog prevoza. Mnogo je ulica, pa i na Novom Beogradu, bukvalno uništeno parkiranjem automobila. Moraće nešto i u svesti naroda da se menja. Infrastruktura ovog grada toliki broj automobila prosto ne može da iznese.

Poslednja izmena:
Jbg, lako je sad skrenuti u neki šovinizam, ali evo lično redovno u 51 jedan ili dvojica nesvrstanih, ne mogu da razaznam, sve vreme pričaju telefonom dok voze. Ako nije i video poziv, jasno i sagovornika čujem. I svaki put se pitam da li da mu nešto kažem, da li će da razume ili da stisne panik taster, da li mu uopšte vredi pričati ili da se tešim da je linija laka za vožnju, ne može da razvije neku brzinu.

Da, inače vozači iz Kosmaja koji su radili na 57 su poslati na prinudni odmor pošto nemaju liniju da im daju.

Prošao oko pola četiri Požeškom kod nekadašnjeg Mihajlovca, gde 57 skreće u Kneza Višeslava. Video sam da stoji bus, bili smo u koloni zbog toga, čak i pravac ka Žarkovu, iako ta strana nije direktno pogođena. Kolapsi u gradu već danima, i taman danas išlo glatko i to dosta glatko, i eto tragedija na Brdu, pa opet posle na Ibarskom putu odmah nakon Lav auta još jedan udes, i to lančani gde je kombi udario u 56-icu ispred, a auto se zakucao u kombi. Na busu nije neka šteta. Taman i 56-ice u tom trenutku koliko toliko fino uhodane, kad eto opet velikog zastoja. Juče oko pola pet popodne uđem u 42 i krenemo ka bolnici Dragiša Mišović, i ima šta i tu da se vidi. Opet kolaps od Autokomande, pa sve do i iza bolnice, odnosno u celoj ulici Ljutice Bogdana. Jednu 42-jku videh kod Franša u pravcu Slavije, ostalih šest sve do jedne u Ljutice Bogdana, sa ovom u kojoj sam ja bio tačno osam komada. Znači da autobusa nije bilo verovatno ni ceo sat na pravcu Petlovo brdo Slavija. Poenta, koliko god javni prevoz bio kilav, zadnjih nedelja i haotičan, toliko su stvarno i gužve nestvarne zadnje vreme. Sve sam samcijat vozač u kolima. Iskreno, automobila je previše, narod kao da je poludeo. Često se pitam kako ljude ne mrzi da toliko ne izbijaju iz kola, plus traženje parkinga. I sam vozim, al ipak dosta više koristim javni prevoz. I pored sve dostupne tehnologije, ljudi kao mazge pa svi kroz isti pravac, iako Google mape pokazuju odavno crvene zone. Mislim, nije samo ni do javnog prevoza. Mnogo je ulica, pa i na Novom Beogradu, bukvalno uništeno parkiranjem automobila. Moraće nešto i u svesti naroda da se menja. Infrastruktura ovog grada toliki broj automobila prosto ne može da iznese.

Nešto kao da se desilo u ponedeljak i to traje evo i danas, ja se iznenadih kolona od kružnog na Komandi pa sve do Slavije, jeste bila uvek gužva, al baš da stoji toliko dugačka kolona i to u jutarnjem špicu, ne znam.... Vidi se taj kontinuitet rasta saobraćaja u Beogradu svake godine, bila je samo ta pauza 2020 / 2021, ovako svake godine još gore.
I makar da čuvaju te žute trake od ostalog saobraćaja, ta traka od Franša do Slavije bi morala da bude striktno kontrolisana s obzirom na broj linija, ali eto ona je puna automobila, to ne ide na štetu samo JGP-u, nego i vozilima hitnih službi, pre svega vozilima VMA koji često koriste taj koridor.

A ovo za google mape, ne pričaj mi ništa, posvađah se pre neki dan sa drugarom, ljudi su čudni.

Mnogo dobra,pouzdana i oprezna ekipa ali eto...šta je tu je
Није уопште лака 57. Свака част возачима ГСП-а који су је возили. Углавном је возила иста екипа и нису имали већих проблема, осим што су повремено полазили који минут раније на последњим поласцима.
Баш ово скретање из Пожешке у Кнеза Вишеслава је незгодно. Померана је и стоп линија у Кнеза Вишеслава како би аутобус лакше скретао, али неким возачима аутомобила то ништа не значи па често морају узбрдо у рикверц. Онда горњи део успона где се Кнеза Вишеслава сужава, а има много лежећих полицајаца. Па потом Жарковачка и Ратка Митровића са безброј паркираних аутомобила са једним точком на коловозу. Треба имати живаца за 57.

Vrh