Prošao oko pola četiri Požeškom kod nekadašnjeg Mihajlovca, gde 57 skreće u Kneza Višeslava. Video sam da stoji bus, bili smo u koloni zbog toga, čak i pravac ka Žarkovu, iako ta strana nije direktno pogođena. Kolapsi u gradu već danima, i taman danas išlo glatko i to dosta glatko, i eto tragedija na Brdu, pa opet posle na Ibarskom putu odmah nakon Lav auta još jedan udes, i to lančani gde je kombi udario u 56-icu ispred, a auto se zakucao u kombi. Na busu nije neka šteta. Taman i 56-ice u tom trenutku koliko toliko fino uhodane, kad eto opet velikog zastoja. Juče oko pola pet popodne uđem u 42 i krenemo ka bolnici Dragiša Mišović, i ima šta i tu da se vidi. Opet kolaps od Autokomande, pa sve do i iza bolnice, odnosno u celoj ulici Ljutice Bogdana. Jednu 42-jku videh kod Franša u pravcu Slavije, ostalih šest sve do jedne u Ljutice Bogdana, sa ovom u kojoj sam ja bio tačno osam komada. Znači da autobusa nije bilo verovatno ni ceo sat na pravcu Petlovo brdo Slavija. Poenta, koliko god javni prevoz bio kilav, zadnjih nedelja i haotičan, toliko su stvarno i gužve nestvarne zadnje vreme. Sve sam samcijat vozač u kolima. Iskreno, automobila je previše, narod kao da je poludeo. Često se pitam kako ljude ne mrzi da toliko ne izbijaju iz kola, plus traženje parkinga. I sam vozim, al ipak dosta više koristim javni prevoz. I pored sve dostupne tehnologije, ljudi kao mazge pa svi kroz isti pravac, iako Google mape pokazuju odavno crvene zone. Mislim, nije samo ni do javnog prevoza. Mnogo je ulica, pa i na Novom Beogradu, bukvalno uništeno parkiranjem automobila. Moraće nešto i u svesti naroda da se menja. Infrastruktura ovog grada toliki broj automobila prosto ne može da iznese.