U petak, 28.3.2025. oko 14 00 casova na stepenistu podzemnog prolaza Zeleni venac su dva roma opljackali zenu. Bukvalno sam se mimoilazio sa zenom na tom stepenistu ka Sremskoj kada se naglo okrenula i lupila sakom po svojoj torbi.Iza nje su bila dvojica roma sa kacketima, oko 16, 17 godina. Oni su odmah otisli i ja sam mislio da je ona sprecila pljacku, odnosno da je osetila nesto i reagovala na vreme. Nastavio sam da koracam dalje i spustio se u prolaz kada sam cuo jauk te zene. Odjednom se stvorila trceci pored mene vicuci da je pokradena sa namerom da ih nadje. Njeno vikanje i zapomaganje se brzo pretvorilo u plakanje, a s obzirom da se sve desavalo u podzemnom prolazu, volumen tog zapomaganja i plakanja je bio jos jaci. Bilo mi je uzasno zao te zene. Svi su je gledali. Onako pod stresom je trcala po polaznim stanicama 706, 704 , 84 i 15 na Zelenom vencu. Sve vreme je vristala. Usla je cak i u muski javni toalet u nadi da ce ih tamo naci. Zatim je prisla kucici otpravnika GSPa na Zelenjaku i ljudi su joj dali casu vode da se smiri. Zvali su policiju. I ranije sam cuo da je Zeleni venac izuzetno kritican zbog dzeparenja. Oni prodavci koji prodaju tamo su pricali da su to stalno isti romi i da redovno tamo operisu. Nisu mi jasni panduri. Siguran sam da ih mogu lako uhvatiti tako sto bi par pandura tamo setalo u civilu. S obzirom da tamo cesto prolazim, primetio sam mladje rome kako sede tamo na stepenistu i kao da cekaju potencijalnu zrtvu. Strasno!