Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

Naši panduri su i sa stomacima sposobniji nego prosečni Američki gear whore koji je umislio da je novii Dan (de)Bilzerian.

A naravno da je bitno kako pandur izgleda ali musava bradurina, pirsinzi, tetovaže i druga izmotavanja mnogo više bodu oči nego stomak.

Uostalom, ako su stomaci problem i kvare i imidž i sposobnost, valjda je sledeći logičan potez da se kriterijumi povise, a ne da se srozaju.

Takođe je porazna ova vest jer otkriva da ljudi koji treba kao da rade na poboljšanju društva i poboljšanju vladavine prava, institucija, javnog morala... kao jedan od urgentnih i bitnih problema vide to što pandur ne sme da nosi bradurinu ili tetovaže kao kolega mu iz EU.

Kako se bre majku mu nisu setili da se po još nečemu ugledaju na te iz EU?

Što se nisu setili da traže više body kamera?
Što se nisu setiili da traže strožije kazne za korumpirane i nasilne pandure?
Što se ova Brankica ne bavi onim žandarmom što mlati ženu i sličnim slučajevima?
Što ovaj iz sindikata ne podigne prašinu na šta bre to liči da bande ćacija i uličara maltretiraju i vređaju policiju Predsednikom i institucijama pod prozorom?

Ne, batali to. Nego kao što nas građane zamlaćuju i vodaju raznim stupidarijama da bi ispalo da nešto rade ili da nam nešto daju (studentski krediti, pokloni za glasače, vaučeri, nagradne igre...) tako sada prave razne distrakcije i mamce za pandure, da im naprave utisak da im kobajagi čine nešto. Ipak treba na sve načine malo pojačati moral i lojalnost kod neopredeljenih pandura, jer ljulja se SNS i biće potrebna svaka lobanja voljna da ga brani.

Elem, Srbija mora da je mnogo uređena zemlja kada su najvažnije i najpreče brige ministra unutrašnjih poslova, povernika i sindikata pandura - brade, pirsinzi i tetovaže. E blago nama kad su to najbitnije i najurgentnije teme trenutno u Srbiji.

Što se nisu setili da traže više body kamera?
Što se nisu setiili da traže strožije kazne za korumpirane i nasilne pandure?
Što se ova Brankica ne bavi onim žandarmom što mlati ženu i sličnim slučajevima?
Što ovaj iz sindikata ne podigne prašinu na šta bre to liči da bande ćacija i uličara maltretiraju i vređaju policiju Predsednikom i institucijama pod prozorom?

Sve si to mogao da se pitaš i bez spominjanja neuglednih brada ili pirsinga i tetovaža.

Ja se sećam kad je nama onaj večito uredno obrijani i zalizani Vladan Petrov govorio sa sve njegovim blago šumadijskim akcentom da profesori vooole kad su im studenti obrijani. Da to ukazuje na neku ozbiljnost, poštovanje i eto gde on tako ozbiljan završi. Sa ćacijima.

Da, možeš izgledati kao bajker i biti pandur. Why not. Uniforma i oprema su dovoljni da ukažu na to ko si i dobro ophođenje prema građanima u čijoj službi treba da budu.

Inače mi je nenormalno to brijanje i u vojsci. Ta bezličnost izraza. Video sam da u Izraelu to nije baš tako. Ne mislim samo na ratne uslove. U redu, nećeš nositi bradu koja može fakticki da ti bude prepreka ili kosurinu do guze... Al prosto neka sloboda dok ne ugoržava efikasnost obavljanja službe treba da postoji...

Tetovaže i pirsinsi su uglavnom nevažni detalji. Ja tetovaže iskreno ne volim previše jer koža kad tad mora da se smežura pa se slika iskrivi, pa popravke, možda nešto manje i diskretnije... Razumem da nekom može da smeta napadna tetovaža al ipak dok ne vređa neki javni moral* i propise, ne treba da bude osnov za diskriminaciju...

Recimo kad bi golu ženu policajac na vidljivom mestu istetovirao tu bi mogao da se nađe osnov zašto bi to morao da pokrije ili ne otkrije... Jer je njegova uloga da da neki primer i neka deca mogu da se ugledaju na njega... Ali sama po sebi tetovaža, pirsing ili brada su danas normalne pojave i ne mogu a priori biti osnov nejednakog postupanja.

Ma šta je nenormalno pirsing, brada i tetovaža. Daj molim te da vidimo tebe normalnog. 🙂

Mislim ne želim da svedem na nešto lično, ali odakle vučeš te predrasude da mi je znati...

Nenormalno je sve napadno što krši propise, a deo oko javnog morala je deo proposa pa sud nek proceni. To je kao da društvo da ocenu jel prikladno ili ne. Ali sama po sebi brada i pirsing i tetovaža kako mogu biti nenormalni.

Sećam se gimnazije. Matematiku nam je predavao isto uvek uredno obrijani, doduše ne i uredni istuširani, Voja vinjak. (Neko će možda prepoznati gimnaziju samo na osnovu ovoga jer je predavao čitav radni vek)

On je terao jednog dečka da na pocetku časa ako je zaboravio skine pirsing sa obrve i iz uveta. 😁

A profesor taj nadimak Vinjak nije dobio tek tako...

Pusti me Benderu toga šta je normalno bilo juče. Društvo se prirodno menja...

Ma šta je nenormalno pirsing, brada i tetovaža. Daj molim te da vidimo tebe normalnog. 🙂

Mislim ne želim da svedem na nešto lično, ali odakle vučeš te predrasude da mi je znati...

Nenormalno je sve napadno što krši propise, a deo oko javnog morala je deo proposa pa sud nek proceni. To je kao da društvo da ocenu jel prikladno ili ne. Ali sama po sebi brada i pirsing i tetovaža kako mogu biti nenormalni.

Sećam se gimnazije. Matematiku nam je predavao isto uvek uredno obrijani, doduše ne i uredni istuširani, Voja vinjak. (Neko će možda prepoznati gimnaziju samo na osnovu ovoga jer je predavao čitav radni vek)

On je terao jednog dečka da na pocetku časa ako je zaboravio skine pirsing sa obrve i iz uveta. 😁

A profesor taj nadimak Vinjak nije dobio tek tako...

Pusti me Benderu toga šta je normalno bilo juče. Društvo se prirodno menja...
Bender je velik tradicionalista. Inace, i kod mene u srednjoj su profesori bili obrijani i nosili odela a bili psihopate. I sta cemo s tim? Ne dao bog da nose bradu koj zhassu :rolleyes:

Ако су нам браде, тетоваже и брњице главни проблем у МУП, онда смо у супер стању :)

Stanje je takvo zbog vas kojima je bitnije da bude obrijan nego odgovoran policajac. Bavite se nebitnim stvarima.

Brade može, tetovaže i pirsing ne! Barem ne da se vide. Ja tako glasam.

Мислим да су браде одбачене због потребе ношења заштитне маске.

Ne mora svaki policijac biti spreman na tako nešto u mirnodopskim uslovima. Naveo sam primer izraelske vojske gde u ratu neki nose brade. Što se policije tiče mogu da imaju posebne jedinice uvek u pripravnosti, a ne mora pozornik na ulici da bude bas sasvim bezličan.

Nisu oni debili pa da nisu razmislili o svemu pa mi izmišljamo toplu vodu. Sve što bi realno sprečilo ili ugrozilo fakticko obavljanje posla uzimano je u obzir...

Aha, čuveno "ima ko da misli o tome" i "čim je nešto usvojeno, znači da postoje logički i racionalni razlozi"... 😄

Podseti me na onaj slučaj kad su Ameri usvojili ovu uniformu i šaru za svoju vojsku

00-camounipattrex-300x157.jpg

A na tom projektu radilo hiljade ljudi, desetine institucija i kompanija i ulupano brdo para. I na kraju ipak prdež u čabar.

A isto su se tako vodili "pa čim je toliko ljudi podržalo i odlučilo sigurno je dobro, sigurno znaju šta rade"... 🤣

Vidimo i na polju ekonomije, svakih 10 godina, što znaju šta rade. 👍

Poslednja izmena:
Ne moze bilo koje izrazavanje, lepo eksplicitno pise brada i pirsing.

Da li to sada znaci da mogu da udjem u policijsku stanocu ili neki drugim javnim ustanovama u sorcu i eventualno papucama?

Druže moj dobri, da si mi još toliki... Ne znaš ti ima baraka jedna na Detelinari zove se policijska stanica i ja sam tamo išao jedno 3,4 puta da prijavljujem strance kad su kratkorocno boravili leti...

Na vratima stoji precrtano šorc i sladoled... Ne može u šorcu i sa hranom a unutra pandur sedi u šorcu i uzima mi zahtev... U šorcu kratkom, ne bermudama, jedan uniformisan a drugi u šorcu sedeo za radnim stolom i uzeo mi papir. Obojica u kancelariji iza onog ogledalo stakla...

Da, zaboravio sam da napomenem da je i cigareta gorela u istoj toj prostoriji u istom trenutku...

Toliko o poštovanju pravila... Još ja krenuo iz BG u dugim pantalonama na +35 baš da poštujem pravilo...

I naravno sledeća dva puta sam prijavio u šorcu... Izigravam debila...

Mene vratili par puta u BGu jer sam bio u bermudama. Detelinara mu dodje kao neka periferija NS-a tako da je moguće da su malo labaviji ali generalno ako se već dozvoljavaju pirsinzi, tetovaže i ostalo kao normalno kod policijskih službenika ne vidim prepreku ni za bermude/šorc u javnim ustanovama.

mariks wrote

,, .... pravda za sorc i papuce! .... ,,

Podržavam
Ako ulaz žena u minicu i onom još kracem što ga zovu ,, dopičak,, jeste dozvoljeno
Žašto bermude i šorc nisu dozvoljeni ?

Gde su tu ljudska prava ?
Gde se tu ravnopravnost polova ?

To jeste pitanje za EU i razne ne vladine organizacije.
Da se stvar ukompletira u pravu si treba povesti.oštru borbu i za pravdu papuča 😃

Vrh