Šta je novo?

Bezbednost u gradu i kriminal

U petak, 28.3.2025. oko 14 00 casova na stepenistu podzemnog prolaza Zeleni venac su dva roma opljackali zenu. Bukvalno sam se mimoilazio sa zenom na tom stepenistu ka Sremskoj kada se naglo okrenula i lupila sakom po svojoj torbi.Iza nje su bila dvojica roma sa kacketima, oko 16, 17 godina. Oni su odmah otisli i ja sam mislio da je ona sprecila pljacku, odnosno da je osetila nesto i reagovala na vreme. Nastavio sam da koracam dalje i spustio se u prolaz kada sam cuo jauk te zene. Odjednom se stvorila trceci pored mene vicuci da je pokradena sa namerom da ih nadje. Njeno vikanje i zapomaganje se brzo pretvorilo u plakanje, a s obzirom da se sve desavalo u podzemnom prolazu, volumen tog zapomaganja i plakanja je bio jos jaci. Bilo mi je uzasno zao te zene. Svi su je gledali. Onako pod stresom je trcala po polaznim stanicama 706, 704 , 84 i 15 na Zelenom vencu. Sve vreme je vristala. Usla je cak i u muski javni toalet u nadi da ce ih tamo naci. Zatim je prisla kucici otpravnika GSPa na Zelenjaku i ljudi su joj dali casu vode da se smiri. Zvali su policiju. I ranije sam cuo da je Zeleni venac izuzetno kritican zbog dzeparenja. Oni prodavci koji prodaju tamo su pricali da su to stalno isti romi i da redovno tamo operisu. Nisu mi jasni panduri. Siguran sam da ih mogu lako uhvatiti tako sto bi par pandura tamo setalo u civilu. S obzirom da tamo cesto prolazim, primetio sam mladje rome kako sede tamo na stepenistu i kao da cekaju potencijalnu zrtvu. Strasno!

Не само џепарење, има ту и пљачки од стране истих. Другаровог брата су опколила четворица и отели му пид претњом насиљем 20000 динара. Ту би требало да постоји 24ч дежурство полиције.

Можете ме прозвати оваквим онаквим, али то озбиљна служба похапси и пошаље на роњење. Нема за такве никакве рехабилитације, нити ће икада нешто корисно да учине за друштво, напротив, пре или касније ће некога да убију силују.
Друга је ствар што такав олош може некада да послужи да се обави прљав послић, па се овако држе на узици, плус ако су осунчани имунитет за ситна дела им је "загарантован уставом".

Vrh