StariPosmatrač
Higher intermediate
- Učlanjen(a)
- 19.09.2018.
- Pohvaljen
- 2.799
Rešio da pozove Nešu u goste...
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=832371#p832371:3aqypykt je napisao(la):Žika » Чет Мар 18, 2021 11:20 am[/url]":3aqypykt][url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=830924#p830924:3aqypykt je napisao(la):tzoran1 » Sub Mar 13, 2021 8:38 pm[/url]":3aqypykt]to je trebalo odavno da se uradi ! vulin me prijatno iznenadio...neki od njegovih alter ega poceo da funkcionise?
komunjrska prica je odavno zavrsena...
pametno zbori Toma Fila:
"Ako neko upadne u vaš stan, da li treba da ga pitate: 'Jesi li došao da me ubiješ?', ili, ako je žena, da pita: 'Da li si došao da me siluješ?' Pa, onda, ako kaže: 'Došao sam da te silujem', onda je dozvoljeno da se lupi šamar, a ako provalnik kaže da je došao da vas ubije, onda je u redu da se puca - rekao je Toma Fila.
On smatra da tema samoodbrane mora da se pokrene u javnosti, jer nikome nije jasno kako rade tužilaštva, i kako procenjuju ugroženost
"Mi imamo problem iz vremena komunizma da razjasnimo šta je to nužna odbrana. Tada je vladala doktrina da ne može privatna imovina da bude važnija od bilo čijeg života. Postoji stalni strah da se neko oslobodi zbog nužne odbrane. Ja sam često na putu, pa mi žena ostaje sama kod kuće. Držim pištolj pored vrata i rekao sam joj: 'Ako neko uđe, pucaj i ne pitaj zašto je ušao. Lakše ću da te izvadim iz zatvora nego sa groblja' – navodi ovaj advokat.
Sečam se te Tomine rečenice i 100% u pravu. Nažalost provalnici imaju daleko više prava nego žrtva što se i potvđuje iz sudske prakse da prihvataju tužbe lopova, provalnika.
Po nekom ludom shvatanju tužioca/sudija kad ti provalnik upadne u kuću ti treba da se povučeš u ugao prostorije tj na najveću udaljenost i da ga zamoliš da napusti stan, objekat. i da probaš policuju da obavestiš.
Ako te isti provalnik fizički napadne u tom momentu smanjene uračunjivosti moraš da odgovoriš/da odvratiš napad adekvatnom silom ali nikako da preteraš ??? Jer prekomerna upotreba sile može da te skupo košta i košta. E sad budi pametan.
Verovatno ima i prevencije jer poznanik može da te namami u stan i da te rokne pod izgovorom da si ga napao i slično.
Ali greška je da decenijama procesuiraju žrtve koje u stanju smanjene svesti /uračunjivosti sasvim realno da preagresivno reaguju.
Što znači , ko zna iz koje namere gura zakon ali će ga izgurati jako brzo. Kao i sve u zadnje vreme.
- Radi se o avionskoj bombi, 242 kilograma, 126 kilograma eksplozivnog punjenja. Ima oznaku ANM64A1 i 120 cm je dugačka, prečnik je 36 cm - rekao je Luka Čaušić vršilac dužnosti pomoćnika ministra načelnika sektora za vanredne sitacije.