Što se mene tiče, ko hoće da rastura neurone koksom (mada isto mislim i za neke druge droge ali ajde da ne pominjem da ne bude rasprava) samo napred. Ali...
1) onog momenta kada takav uđe u bilo koji vid saobraćaja osim pešačenja trotoarom - dakle onog momenta kada takav sedne u auto, ili nadrogiran kroči na kolovoz i pešački prelaz - da se odere kaznom da mu to više nikada ne padne na pamet. Kazne za to da budu stroge, a patrole česte i revnosne. Neka ovaj duva i neka šmrče do mile volje, ali zato da dok traje dejstvo ne radi ništa što može brzo i lako da ugrozi nečiji život, uključujući i njegov (ne treba posle neki vozač da ga nosi na duši i ima košmare u kojima sanja ovog kako mu istrčava pred haubu)
2) da se donesu zakoni i neophodne mere sprovođenja da se zabrani vidljivo konzumiranje kokaina na ulici i isto tako da se poradi na tome da se, na neki način, onemogući da se na javnim mestima marihuana konzumira sve u šesnaest, čak i ako postane skroz legalna. Već da moraju da postoje propisi gde sme, a gde ne sme da se konzumira. Nisam ulazio u detalje i razradu tog koncepta - to neka rade stručniji od mene i oni koji se pitaju ili bar oni koji se razumeju. Ali mislim da se svakako svi slažemo da otvoreno i javno duvanje džointa ne bi smelo da se vidi u školama i oko njih, u blizini vrtića,u objektima kulture, objektima za obrazovanje, kao i u zgradama javnih institucija. Uostalom, kao što nešto slično, donekle, važi i za konzumaciju alkohola. O šmrkanju kokaina pred javnošću da ne govorim, to ni u ludilu da se ne dozvoli.
Ali sve je to na dugom štapu zato što su naše zakonodavne i izvršne vlasti glupe i trome. I mrzi ih čak i da donose nove zakone, a kamoli da preuređuju i menjaju postojeće ako nema preke potrebe i velikog pritiska Onog gore ili naroda. I ako ne vide u tome brze masne političke poene i pobede. Inače ih zabole za to, kao što ih zanole za sve nas ovde.
Kao što rekoh pre, ovo je zemlja u kojoj je usađen taj neki plemenski mentalitet da su vlasti nedodirljivi faraoni (a ono većinski lopurde i gluperde), i da su zakoni Božje zapovesti uklesane u kamen, koje se nikada ne smeju samoinicjativno menjati. I da ljudi postoje da služe zakonima, a ne zakoni ljudima.
Zato će se i te reforme vezane za olabavljivanje psihoaktivnih supstanci i iskorak iz famoznog "Rata protiv droga"a učiniti traljavo, aljkavo i sa ogromnim kašnjenjima u odnosu na razvijene i normalne zemlje.
Mislim 80% svetskih problema bi bilo rešeno ili znatno umanjeno samo kada ljudi ne bi polazili od premise da oni nemaju nikakvu moć i glas, i kada bi se podsećali da zakoni i vlasti postoje za njih, a ne obrnuto. Ali dobro, to je već druga tema i moraće da sačeka još jedno 50 generacija da se evolutivno prerastu neke zaostavštine iz pećinskog doba i pećinskih pogleda na svet...
Направити један град где могу сви пороци, ту иселити и коцкарнице и куплераје, али ту да буде улазак на личну одговорност, па кога ко покупи колима дрогиран, јбг.
Bogme nije ni ovo loša ideja kada se stave računice jedna uz drugu pa uporede sve mane i svi benefiti u odnosu na sadašnje Ststus kvo stanje.