Ah čuveni klišei iz popularne psihologije...
U mojoj osnovnoj najveći nasilnik je bio krupni besni vaterpolista koga za sve godine niko nije uspeo nijednom da prebije. A pokušali su mnogi.
Takav nema nesigurnosti i slabosti, niti su ga oni pogonili. Već otac koji ga je ubedio da mu ceo svet pripada i pretvorio ga u narcisoida, u narcisoidni poremećaj ličnosti. I otac je bio isti kao on.
A i njegova razredna ga je štitila, jer u Srbistanu takve štite, jer takve i vole. Ovo je jedno pleme sa većinom divljaka, a normalni su uvek manjina.
Ideja da su svi nasilnici isti i uvek po šablonu je ravna ideji da su svi ratovi isti, ili svi zločini. Ovo inače ne znači da branim ikoga, samo kažem da su šablonizacije besmislene. Ili makar da ima više od jednog šablona.
Pod slabostima se ne misli na fizicku slabost. Pa svi nasilnici su krupni ili ako nisu nose nesto sto ce ih uciniti opasnim.
Misli se na psihicke slabosti i nezadovoljstvo. Ako je tog otac ubedio da moze sve i da mu sve pripada, onda je taj tip jako frustriran, jer mu u drustvu normalno ne moze pripasti sve sto hoce. Najcesce je kod takvih javi frustriranost jer ih nece ona devojka koju su oni pikirali, to ih izuzetno razbesnjuje. Dakle to je slabost koja ih gura u nasilje nad drugima. Poenta je da oni sebi dokazu da su ipak najjaci i najbolji.
Izuzetno je tanka linija izmeju kompleksa nize vrednosti i vise vrednosti. Cak jedan odslikava drugi. Cesto neko sa kompleksom vise vrednosti maskira ono sto je unutra, jer ne zeli da drugi vide to iznutra.
Ja ne znam nijednog nasilnika ili frajera iz skole kaji je zaista bio zadovoljan sobom. Ili su bili frustirani izgledom, ili zato sto ih nece devojka koju oni hoce, ili su imali nesredjene i rasturene porodice, ili su nezadovoljni poslom koji rade. Sve su to slabosti.
Zar ti mislis da papani koji se snimaju za instagram sa satom na ruci, u g klasi, sa nekim devojkama, da oni zive zadovoljan zivot. Neko ko ih posmatra rekao bih oni su sebicni i nista ih ne tisti. Pa to su najveci slabici koji to maskiraju time sto ce drugima predstaviti da mogu onio sto ti drugi ne mogu, hrane se zaviscu, a ne uzivaju u svemu tome.
Zar mislis da onaj id*** sto vozi lamburdzini uziva u zivotu dok se izivljava nad drugima. Na kameri da. Ali takvi kada ostanu u svoja cetiri zida, ne znaju da li da se koknu ili da legnu da spavaju.
I svi imaju slabosti, pitanje je kako se nose sa njima. Ovi koje sam opisao gore su izabrali najvidljiviji nacin da kazu da su nezadovoljni.