Šta je novo?

Beton hala

Живо ме занима како би изгледало кривично гоњење особе која је узела да уништава незаконито градилиште и правна дискусија која би ту уследила
 
Подједнако неуредно као и кривично гоњења оних који стоје иза незаконитих градилишта, али далеко успешније.
 
65553394_10211286337992918_5549757109811281920_o.jpg
 
Постоји, камере, полиција и комунална милиција да ухвате преступнике, а правосуђе да их казни.
 
Pre 10 godina

Agencija za investicije i stanovanje u saradnji sa Urbanističkim zavodom raspisala je otvoreni međunarodni konkurs za idejno arhitektonsko rešenje “Beton hala centra”, koji će se nalaziti na prostoru između Savskog pristaništa i Kalemegdanskog parka.

Rezultati konkursa su poznati, Sou Fujimoto sa popularnim oblakom i ARCV-s kako smo ga beše nazvali avio most :)
 
Да је правде, те који су расписали конкурс сад би држава теретила за спискан новац.
 
Zašto...jedan od jedinih i uspešnijih međunarodnih konkursa...treba kazniti one koji ništa nisu uradili nakon istog...i koji su mislili da ona OdakleDovdeOdandeOnuda budževina od pasarele može da zameni rekonstrukciju celog ovog poteza.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=826232#p826232:381n1ubw je napisao(la):
Bulbulderac17 » Чет Феб 25, 2021 12:17 am[/url]":381n1ubw]Zašto...jedan od jedinih i uspešnijih međunarodnih konkursa...treba kazniti one koji ništa nisu uradili nakon istog...i koji su mislili da ona OdakleDovdeOdandeOnuda budževina od pasarele može da zameni rekonstrukciju celog ovog poteza.
За мене је конкурс успешан када на крају завршимо с оствареним пројектом.

У противном, то су бачене паре.

А за то неко мора да одговара, јер те паре нису њихове, већ наше.
 
Spuštanje bašta na šetalište je potpuno nerazumno, ali pre svega skandalozno! Sad su im one terase ispred lokala prazne, ljude su sabili na biciklističku stazu, a pije se i doručkuje po sred šetališta?! I tako ne ostade ništa od one širine i prostora? Ne može selo iz čoveka, pa to ti je. Još kad bi mogli da tu negde posade i šljivu da imaju za šta da se ufate kad se zagledaju u daljinu, ih ... di bi im kraj bio!
 

Prilozi

  • 20210228_152117.jpg
    20210228_152117.jpg
    459,7 KB · Pregleda: 4.314
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=773615#p773615:2c30m4mn je napisao(la):
dzonihsv » 10 Sep 2020, 17:18[/url]":2c30m4mn]Da bi kafići mogli i tih 10 metara da zauzmu stolovima, jer im je malo i ono što su sada spustili stolove na šetalište.

All hail the prophet.

Sa dobrim delom naših ljudi važi "daš im šaku, ode ruka". Nažalost mantra koje se ja držim već neko vreme.
 
Ovo pod hitno treba da se reguliše tj da se stolovi uklone.
 
U proslu nedelju oko 17h je izgledalo ovako.
Pola sata pre toga je bilo jos dosta gore, toliko, da nisam mogao da stanem biciklom da fotografisem, da ne bih pravio jos vecu guzvu. (a i da me neko ne zabode pesnicom)

Juce i danas su kafici radili do 14h i 15 min posle toga su sve rasklonili, a pojedini su sluzili pice salterski, iako je zabranjeno, dok su drugi iskoristili da obave neke radove...






 
Ovo je po zapadnim trendovima gde se isto ovako dozvoljava skoro svuda. Po meni licno nebuloza. Treba ih vratiti na gore.
Verovatno gradska vlast pokusava im je ovo omoguci da kako tako amortizuju gubitke sto su bez nocnog rezima rada.
 
Da li ovo kvad na poslednjoj slici? Možda čak isti onaj sa Košutnjaka juče? https://www.facebook.com/photo/?fbid=38 ... 4944973939
kosutnjak kvadovi.jpg



Sinoć sam prijavio Beokomu i ne znam da li sam ikada imao ovoliko ritvitova i lajkova. Iskreno ne verujem da će se išta promeniti jer je VeUprava na čelu sa Ve toliko bezobrazno glasna u podršsci kafićima da je to na granici dobrog ukusa.
beton-hala-bastee-tvot.jpg
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=827522#p827522:3jntqy4y je napisao(la):
astrodule » 01 Мар 2021 09:17 am[/url]":3jntqy4y]Da li ovo kvad na poslednjoj slici? Možda čak isti onaj sa Košutnjaka juče? https://www.facebook.com/photo/?fbid=38 ... 4944973939
Нису уопште исти, квад код Бетон хале има уже пнеуматике и има шипке на пртљажном делу жуте боје. Квадови на Кошутњаку имају шире пнеуматике и црне шипке на пртљажном делу.
 
Hoce li biti nesto od rusenja onih baraka iza same Beton hale? Onih klubova gde su operirali i radili ovi kriminalci sto se provlace danima po medijima. Ne znam kako se zovu ti klubovi, niti me nesto zanima. Ali bih voleo da budu sravnjeni sa zemljom...zbog estetike tog dela, dosta kvare pogled sa Brankovog mosta. Bolje na tom mestu neki dodatni parking...ili jos bolje, neko zelenilo.
 
Квре поглед и са Калемегдана. Нису ту само клубови. Чини ми се да ту има и вулканизер или тако нека радионица. Свакако објекти који руже амбијент и треба да лете.
 
Данас су постављали неку стазу од дасака и фолине испод од портала тунела Бетон хале, испред капетаније ка обали.
 
Прекјуче; најскупљи је лифт који никад не (про)ради:







Светларници изнад отвора с предње стране су истоветни на свим локалима:




На новом локалу неће бити тако - праве се лукови уместо њих.











И овај локал се сређује:



Заједно с плочама испред:



И овај, још једном:









 
Vrh