Šta je novo?

Beton hala

Данас поподне:





У врх степеништа је постављена капија, тако да се више не може ићи на кран; могуће је да то има везе с новоотвореним канцеларијама одмах поред у згради:



Приземље на том ћошку је још неуређено:













Нови пристан је добио облик:













Бетонски брод пречи сваки поглед на водоскок с бродова у пролазу - једино из тог угла, због ограде, је поглед могућ:







 
2020-11-13_232723.jpg
 
Данас; на месту где је било метално степениште још нису уградили коцке у каналчић уза зид па се ту скупљају отпаци и суво лишће, а изгледа да нису завршили ни све радове с плочама:

20201116_130655

20201116_130617 by Sasha, on Flickr

Ⱄⰰⱎⰰ
 
Koji mozak je ugradio ovakav poklopac ....ima da se zapinje za poklopac...
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793857#p793857:qj4295hg je napisao(la):
direktor » Mon Nov 16, 2020 11:51 pm[/url]":qj4295hg]Koji mozak je ugradio ovakav poklopac ....ima da se zapinje za poklopac...
Вероватно исти Ајнштајн који је направио ову монструозност пред Народним позориштем, на најпрометнијем могућем месту
 

Prilozi

  • 2020-11-18 00.45.09 www.google.com.jpg
    2020-11-18 00.45.09 www.google.com.jpg
    57,8 KB · Pregleda: 6.458
" Odeljenju za komunalne poslove i komunalnu inspekciju nije prijavljen problem na ovoj lokaciji. "

Ја сам некако био под утиском да је посао комуналне инспекције да сама открива проблеме који их се тичу и пријављује их комуналним службама на решавање ако ћемо ми да будемо инспектори уместо њих можемо бар неку плату да добијемо
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801433#p801433:360sgny7 je napisao(la):
Nikola D » Wed Dec 09, 2020 6:58 pm[/url]":360sgny7]https://youtu.be/_EpqX1wMZCY

Напокон, имам осећај да је и Влогзила својим прилозима помогао да се ово стави у фокус. Не знам само зашто нису довели неку механизацију него се све преломило на јадним радницима са метлама.
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=801417#p801417:2flmkvpu je napisao(la):
Riki » Sre Dec 09, 2020 5:21 pm[/url]":2flmkvpu]
file.php

Moze li ovo vodom da se skine?

Cenim kreativnost arhitekata, ali se uvek pitam da li pri projektovanju zaborave da na nasim prostorima treba izbegavati velike ciste celine koje ce u buducnosti jedino sluziti kao poligon za grafite???

Primetio sam da se to cesto desava. Arhitekte guraju svoju pricu/zamisao samo da je izguraju a ne zanima ih kako ce ta njihova tvorevina izgledati za godinu/dve kada je vandali isaraju, a nadlezne sluzbe ignosrisu kao da ne postoji, u fazonu, "pa sta, sto bismo radili, kad su se gradjani ionako navikli na grafite ih cak i vise i ne primecuju" i tako jedno delo ostane zauvek. :notok:
 
Не разумем како неко ко је бар једном прошао улицама нашег, или било ког другого већег града, може да наручи овакву клупу.
 
Jbg ako se uvek podredjujemo st*** nikada nam grad neće bit lep
 
Није ово питање подређивања већ здравог разума.

Пошто се ништа не ради да се спречи вандализам, онда бар треба бирати мобилијар који не делује као магнет за вандале, и колико-толико умањује ефекат њиховиг недела.

А без лепог смо, као што се види, већ остали, и то управо зато што се новац пореских обвезника троши без имало размишљања и осећаја одговорности.
 
Naravno, bez sumnje to podrazumeva i veću brigu gradske vlasti o urbanom mobilijaru, fasadama itd. i gonjenje vandala i kažnjavanje istih.
 
Мислим да би ово последње - уз боље васпитање - дало понајвише резултата, али тиме се просто не баве.

Што се тиче полиције, то просто није достојно њене пажње, осим ако страда неко до изображења Вође.
 
Можда је исти тај који је пројектовао клупу до јуче жврљао по зидовима. Зар немамо једног архитекту који слика по зидовима целог града и нико не поставља питање колико и да ли се то претварање јавног простора у нечију бојанку - другима и свиђа !
 
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=793857#p793857:ftpz1tqo je napisao(la):
direktor » Mon Nov 16, 2020 10:51 pm[/url]":ftpz1tqo]Koji mozak je ugradio ovakav poklopac ....ima da se zapinje za poklopac...
neki kvazi šloser sa titulom ing.

a sto se tice ulicnih "umetnika" sa sprejom dok ih ne nahvataju par komada i plate neku ozbiljnu cifru sa uklanjanje njihovih remek dela nema tu leka.
 
Узред, дизајн клупе ми се не допада, чак и ако проблем вандализма оставимо пострани. Превише правих линија, ограничено кретање ногу.. Стичем утисак да онај који је дизајнирао није скоро седео на клупи.

Нешто мало отвореније и боље ергонимије би ми било више по укусу.
 
Обашка што су знатно хладније за седење од оних које имају дрвене делове где треба - кад год дува, време је прохладно, касно јесење, зимско, рано пролећно. Бар пола године нису за оно за шта треба да служе.

Одмах по постављању је било јасно да ће представљати прави мамац за жврљаче, и, уопште узев, бити тешке за одржавање и поправку (флеке, огреботине). Облик им, иначе, није лош.
 
У преводу, ово је савршен пример декадентног дизајна: естетика (условно речено) без функционалности.

То као да је крилатица половине данашњих дизајнера.
 
onaj gradjevinski materijal niko ne uklanja sa krova beton hale. raznorazni gradjevinski inspektori imaju problem sa vidon (coravi su pa bi trebalo da kolektivno posete oftamologe) :blah:
znaci nastavak radova sledi.
 

Prilozi

  • 002333.jpg
    002333.jpg
    151,6 KB · Pregleda: 1.644
Ceka se da se prašina slegne pa ce ponovo probati ...da zidaju...
 
Vrh