Zuma
Professional
- Učlanjen(a)
- 19.05.2009.
- Pohvaljen
- 25.748
Ono što mi je potpuno bez smisla je što ovo proširenja ne povećava ni veličinu ni funkciju lokalu, da bi bio cilj klasična uzurpacija prostora, a gadno je naružilo čitav objekat.
Beton hala je vredno arhitektonsko nasleđe industrijske arhitekture Beograda i njena spoljašnjost ne bi smela da se menja. Ona se nalazi u okviru zaštićene zone, "kulturno dobro od izuzetnog značaja". Ovako drastična promena koja ni po čemu ne odgovara ahitekturi objekta i drastično menja njegov izgled je jasan znak korupcije. U skladu sa pričom o neophodnosti stalnog insistiranja na navođenju naziva institucije i imena i prezimena odgovorne osobe koja je za ovo dala dozvolu, treba insistirati da se dobije odgovor ko je to bio, odnosno da li je uopšte iko dao dozvolu.
Isto kao i građevinski radovi koji terasu pretvaraju u modifikovani i ograđeni deo objekta. Pogledajte
Po čemu se ovaj dodatak razlikuje od bilo koje druge zgrade? Krov je od čvrstog materjala, a stubovi su veoma jaki, skoro 10 cm široki čelični profili fundirani u beton terase i stubove. Debela stakla u čvrstim okvirima, itd. To je za sve praktične svrhe zgrada, a ne recimo platneni hlad od Sunca ili nešto slično.
I kakve veze ovo ima sa obavezom čuvanja spoljnog izgleda Beton hale? U pitanju je samo prvi korak u već klasičnom postepenom širenju koje se na kraju i legalizuje, ali već nije bilo legalizovano odmah.
Ili, sećate se pokušaja nadgradnje Beton hale 2020. godine? Neko je prosto počeo da na njoj betonira novi sprat, a svi nadležni se prave ludi. Otprilike ovako:
"Mi došli, kad ono na gradilištu nema nikoga! Gle čuda? Šta možemo? Ko sad može da zna ko je to gradio? Mi ne znamo."
MISTERIJA BETON HALE Posle nedelju dana čekanja na odgovor o sumnjivim radovima nadležni su se konačno oglasili - "NISMO NADLEŽNI"
MISTERIJA BETON HALE Posle nedelju dana čekanja na odgovor o sumnjivim radovima nadležni su se konačno oglasili - "NISMO NADLEŽNI"
Čini se da će misterija ko i kakav objekat gradi u Karađorđevoj ulici, na popularnoj Beton hali, ostati to još neko vreme, ali se nakon više od nedelju dana bar zna ko je nadležan za izdavanje dozvola i kontrolu izvođenja radova u ovom delu prestonice.
www.blic.rs
Poslednja izmena: