Nema ništa od sistema dok im barijere ne zažive...
Nužne stvari ne funkcionišu kao što je poštovanje reda vožnje al na luksuzne se razbacuju pare, iako služe kao ukras... Ali ajde sačekaču još, ali neću vam preći preko toga koliko niste bili u pravu da se tim skalamerijama išta kod nas rešava... Biće poptuno neupotrebljivi ukras stanica i stajališta na koji su bačene pare... Pitam se kojim tenderom i koja firma ih je isporučila i koji radnici su angažovani da ih postave... Potpuno sumnjam da je to u najboljem interesu železnica a ne nečije ugrađivanje... Imamo konduktere, ljudi rade i treba da nastave da kontrolišu kao i do sada... A BG voz dok ne postane pouzdan način prevoza ne treba da bude kontorlisana naplata karata...
Juče je išao od Bataje ka Ovči onim kolosekom kojim inače ne ide... Čekao sam ga baš na Prokopu, na kolosek 3 je došao i kasnio je jer je kasnio i onaj iz Ovče za Bataju na isti taj kolosek... Još nije ni zastao u stanici već ide obaveštenje "može polazak..."
Najviše žalim te ljude, kako se oni stručno zovu?, kao što su kontrolori leta u avio saobraćaju... Maksimalno odgovoran posao, sve vozove uklopiti..
Izuzetno, razume se, češća su obaveštenja "izuzetno ne saobraća" ili izuzetno kasni ili izuzetno pristaje u drugi kolosek... Izuzetna nam je železnica...
@Boki123 Razlozi mogu biti objektivne ili subjektivne prirode... Može biti viša sila ili nečiji nemar ili nesavesno obavljanje posla, kuburenje sa ljudstvom, resursima, opremom, materijalima, "uhodavanje" u novi red vožnje ili jednostavni i najčešći slučaj koji se zove javašluk... Tu je najteže ustanoviti konkretan razlog, svi i sve po malo doprinosi. Ali zaninljivo mi je kako tražiš opravdanja za sve ili relativizuješ sve...
Da je BG:voz pouzdan način prevoza, za one koji treba negde da stignu na vreme, nije.
Da je za mene dobar koji blejim tamo vamo, i ne kasnim nigde, jeste...
Poslednji put je bilo pre 3-4 nedelje... Maltretiranje bi mi bilo da svaki dan moram sat i po do 2 da idem autobusom, umesto 30 min vozom. Molim neke da shvate ovo. Možda sistem ne funcioniše stalno, ali u 99 posto slučajeva funcioniše i dosta ljudi zavisi od njega.
Ma kakvih 99% slučajeva... Kažem da idem na posao sa njim uvek bih morao da imam rezervnu varijantu u glavi kako da stignem ako nešto ovamo omane...