Šta je novo?

BEOVOZ - BG:VOZ - stanje i mogućnosti

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554456#p554456:1nrl8e4o je napisao(la):
Dzejms » Sre Jul 25, 2018 4:54 pm[/url]":1nrl8e4o]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554344#p554344:1nrl8e4o je napisao(la):
solecar » Sre Jul 25, 2018 10:27 am[/url]":1nrl8e4o]
[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554329#p554329:1nrl8e4o je napisao(la):
Dzejms » Sre Jul 25, 2018 9:10 am[/url]":1nrl8e4o]Ovo danas je bio show program. Na drugim peronima staje voz, promenjen na sat vremena interval, a cak i taj red voznje nije u skladu sa proslim. Ne zna se koliko je bilo ljudi u ovom iz Bataje u 8:08 ali po mojoj proceni oko 9 miliona. Ne zna se ni ko je bio nepristojniji, putnici sto kasne i sto nisu dobili obavestenja po stanicama i koji ne prate zs sajt ili kondukteri koji teraju iste u tri pm. RIP.
Da li znaš na kojim kolosecima staje na Prokopu?
Jutros je iz smera Bataje stao tamo gde bi stao iz smera ka Bataji inače, ne znam po brojevima.
Znači koloseci 3 ili 4 su u pitanju.

https://www.blic.rs/vesti/beograd/umest ... za/l3qd1b0

- Čekao sam voz iz Resnika, koji je ili preskočio polazak između 8 i 9 sati ili ne radi, nije mi jasno... Usput sam od putnika čuo i da je pogrešno najavljivan. Izašao sam u centru grada tako da ne znam dokle je i koliko dugo vozio - kaže drugi stanovnik glavnog grada.

- Voz staje na drugim peronima, a promenjen red vožnje čak nije ni u skladu sa prošlim. Ljudi su danas bili na ivici nervnog sloma, zapravo se ni ne zna ko je bio nepristojniji - da li putnici što kasne ili kondukteri koji ulaze u rasprave sa njima - dodaje naš sagovornik.

Postadosmo sagovornici :laugh: :laugh: :laugh:

think.gif
question.gif
Da li zna neko o čemu se ovde radi? Danas sam bacio pogled na red vožnje linije 1 Batajnica - Ovča , i bilo je da u vreme špica voz saobraća na 15 i 30 minuta i da radi do 21h 22h. Do pre par minuta je bilo tako , kada se pojavio red vožnje po kome linija celodnevno saobraća na 1h i radi samo do 19h. A taman sam krenuo da izrađujem novi red vožnje. :rant:

Ујутру идем да пробам БГ Воз из Ресника до Вука. Сада ми ово одговара и надам се да ћу га користити стално до посла и назад. Ипак се нешто плашим, имам неки осећај да воз неће да дође па сам пустио шефу мејл да постоји могућност да окасним. Разумеће ме, живи у Батајници и јутрос је каснио на посао због истог. :vops:

Išao juče Vukov Spomenik-Rakovica. Utisci:
-Red vožnje još ne funkcioniše, no dobro, znam da će se to uhodati (tako je bilo i kad su produžavali prvu liniju i kad su tek uvodili drugu). Imao sam "sreće" da na eskalatoru budem oko 16:15, kada je najavljeno da stiže voz za Resnik (iako sam planirao da stignem onaj, koji prema redu vožnje ide u 16:27. Voz stiže, jedan čovek mi potvrđuje da je to voz za Resnik, a potom nekoj ženi da ide za Batajnicu ( :mrgreen: ).
-Voz je relativno solidno popunjen, mada nas je u mom kompartmanu bilo ukupno troje. Grafiti su "limitirani" na prostor ispod prozora.
-Do Karađorđevog parka stižemo relativno brzo, potom idemo "levim" mostom do tunela, tu nakratko stajemo (5-8 sekundi), a onda polećemo kroz tunel. Za manje od pet minuta smo na Rasputnici G.
-Od Rasputnice do stanice u Rakovici, manje-više, milimo. Standardno. I standardno ne znam zašto, mada vidim da se radi na pruzi. Voz staje na krajnji desni kolosek (!?). Vreme potrošeno u putu: 15-18 minuta. Neuporedivo brže od bilo kog vida nadzemnog prevoza. Naravno, tu treba uzeti u obzir da će se za nas iz okolnih naselja 10-15 minuta potrošiti i na pentranje (osim, ako kao danas meni, ne naiđe "izmeštena" 94ka). Tako da će verovatno mnogi i dalje radije birati varijante 47, 48,...
-Stanica Rakovica je, sama, gotova. Vidim da je očišćen prolaz, ali još nije sređivan, niti se vidi da je u planu da se nešto radi, osim što iznad stepeništa vise neki kablovi.

I opet treba taj voz dalje od Resnika dalje da ide, u blizini je i Ripanj, Sopot i Mladenovac... Sve bi to moglo da se sredi u narednom periodu, samo da ima volje i para...

Пара има, али иду за јарболе, фонтане, стадионе, пасареле... Да има воље (и памети), било би и гарнитура, а онда би могли да имамо поштене линије типа Младеновац-Овча, Лазаревац-Батајница и Овча-Умчари као градске возове на сваких пола сата (15 мин. у шпицу), а као регионалне линије возове до Новог Сада, Панчева, Смедерева, Пожаревца, Плане, Ваљева и Митровице на сваких сат-два. И то би ишло у корист одрживом развоју и Београда и набројаних околних градова (штуро речено око 900.000 становника на ширем подручју околних наборјаних градовима + 1.660.000 становника на ширем подручју Београда, збирно око 2,5 милиона, 35% становништва Србије).

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=554598#p554598:223rjequ je napisao(la):
abrines » Сре Јул 25, 2018 10:49 pm[/url]":223rjequ]Ујутру идем да пробам БГ Воз из Ресника до Вука. Сада ми ово одговара и надам се да ћу га користити стално до посла и назад. Ипак се нешто плашим, имам неки осећај да воз неће да дође па сам пустио шефу мејл да постоји могућност да окасним. Разумеће ме, живи у Батајници и јутрос је каснио на посао због истог. :vops:
Воз није дошао у 06:30, диспичер је рекао да ће каснити бар 20 мин. Да не читам форум остао бих и сачекао тих 20 мин али нисам могао да му поверујем па сам отишао на 47, нећу закаснити на посао. Репортажа неки други пут. :)

Bas me interesuju uporedjujuce reportaže , kako sad to izgleda bez Bgvoza :roll:

Nesrećnom igrom slučaja sam morao ponovo jutros čekati kolege koji dolaze Beovozom.

Voz inače staje na koloseku 4, juče je stao na koloseku 2, a danas na koloseku 3.

Po starom rasporedu: 8:34
Po novom rasporedu: 8:32
Došao u: 8:38

Broj intervjuisanih njuški: 2

Broj ljudi koji su prelazili pruge do drugog koloseka: 13+

Broj govana: relativno

U Bg vozu nema WCa,
A gde je wc na stanicama : Franš, Novi Bgd, Tošin Bunar ?
ah da .... relativno ih i nema.... te takav zatečen relativa nije ni loša :lol:
-Na Franšu od javnog WCa napravljena ,,popularna,, kafana
-Na NBGdu verovatno negde i ima samo što niko od putnika ga još nije video
-Na Tošinom Bunaru , od konja i koza koje pasu uz stanicu nije ni zgodno skidati gace u obližnjem žbunju ... nasrcu i naskaču

Rešenje je relativno jednostavno
upotrebljavati plastičnu vrecicu i slati u gradsku skupštinu , mozda se i dosete koja je relativa u pitanju :lool:

На НБГ је ВЦ испод степеница, иза киоска са шалтером за продају карата, али смрди на гангрену. Могли би да се искористе модели јавног тоалета који су искоришћени у парку Ушће и код Пионирског парка, али би били ван станица, шта више доста одвојени (у случају Тошиног бунара и Франша). Мада би онда користили и другим пролазницима и путницима других видова јавног превоза.

Ovi upropastise i Bg voz, koja je bila bas dobra stvar. Milim da je 2011 prosek kasnjenja bio 11 sekundi za celu godinu. Crni Kantar, slizao se sa ovima pa upropasti svoje "delo". Bdw, oni planirase da Bg:voz bude okosnica prevoza, nesto kao metro. Sjajno.

Stanice same po sebi su uzas i za svaku osudu. Ali oprravdavati sad da nema wc pa zato ljudi usput s... je malo glupo. Pa ni u tramvajima a ni na stanicama nema wc pa nije to razlog da se sve zasere.

Iz Bataje krenuh ka Nbgdu .....

Napokon su 73 naj pribliznije sihronizovali sa Bg vozom
-ne zna ko ide redje :lool:

Sreća pa će uskoro biti rekonstruisan, hvala Kinezima na geopolitičkim interesima.

Ima li novosti o tome kakva je situacija danas što se tiče polazaka na drugoj liniji?

Linija 2, u proseku kasni, do pola sata. Jedan kolosek je i dalje zatvoren od Rakovice do Resnika, iako je bilo ocekivano da danas bude normalizacija saobracaja na ovom potezu.. Nisam cuo da su polasci skracivani do Rakovice.
Ako sve bude uredu, liniju cu koristiti dnevno, kao da su je stvorili za mene :D

Pitanje za nekoga ko se razume u železnicu.
Zamislimo da je završeno renoviranje pruge i da se ponovo pušta Bg voz ka Batajnici. Ne moramo da zamišljamo da će broj garnitura ostati isti :D. Zamislimo da gradski oci odluče da obe linije idu u istom/sličnom intervalu. Koji bi to interval bio?
Znam da ne može na 15 minuta u špicu jer je to bilo moguće samo kada smo imali jednu liniju, ali da li bi bilo moguće na pola sata?

Зависи прво од броја расположивих гарнитура, затим од времена потребног да воз пређе целу трасу линије + промена смера. Најбоље би било када би за почетак обе (Ресник-Овча и Батајница-Овча) могле да саобраћају на пола сата, с тим да од Овче до Карађорђевог парка иду у размаку од 15 минута, па да имамо у Врачарском тунелу воз на сваких 15 минута. Још кад би било гарнитура и за трећу линију (Ресник-Батајница), онда би смо на сва три крака имали возове на сваких 15 минута што би било сјајно.

Do završetka te rekonstrukcije dogovoriti se sa Vladom Vojvodine, Pančevom, Železnicama i nekim EU fondom i kupiti 5-6 novih gradskih vozova.

Pa, podrazumeva se da broj garnitura ostaje isti, sigurno neće kupovati ništa za bg voz. Pitan se da li bi pola sata razmaka u špicu bilo dovoljno za dve linije. O trećoj je iluzorno pričati.

Ja nešto ne vidim da imaju bilo koju ideju šta će uopšte sa Bg Vozom, a ne da remontuju ako ima više šta ili ne daj Bože da kupuju nešto novo. Čini mi se da im je linija 1 "must have" kada baš mora, a linija 2 neko smetalo. Gde će još da se brinu i o liniji 3 tj sva tri kraka. Daj Bože da grešim.

Vrh