Išao juče Vukov Spomenik-Rakovica. Utisci:
-Red vožnje još ne funkcioniše, no dobro, znam da će se to uhodati (tako je bilo i kad su produžavali prvu liniju i kad su tek uvodili drugu). Imao sam "sreće" da na eskalatoru budem oko 16:15, kada je najavljeno da stiže voz za Resnik (iako sam planirao da stignem onaj, koji prema redu vožnje ide u 16:27. Voz stiže, jedan čovek mi potvrđuje da je to voz za Resnik, a potom nekoj ženi da ide za Batajnicu ( :mrgreen: ).
-Voz je relativno solidno popunjen, mada nas je u mom kompartmanu bilo ukupno troje. Grafiti su "limitirani" na prostor ispod prozora.
-Do Karađorđevog parka stižemo relativno brzo, potom idemo "levim" mostom do tunela, tu nakratko stajemo (5-8 sekundi), a onda polećemo kroz tunel. Za manje od pet minuta smo na Rasputnici G.
-Od Rasputnice do stanice u Rakovici, manje-više, milimo. Standardno. I standardno ne znam zašto, mada vidim da se radi na pruzi. Voz staje na krajnji desni kolosek (!?). Vreme potrošeno u putu: 15-18 minuta. Neuporedivo brže od bilo kog vida nadzemnog prevoza. Naravno, tu treba uzeti u obzir da će se za nas iz okolnih naselja 10-15 minuta potrošiti i na pentranje (osim, ako kao danas meni, ne naiđe "izmeštena" 94ka). Tako da će verovatno mnogi i dalje radije birati varijante 47, 48,...
-Stanica Rakovica je, sama, gotova. Vidim da je očišćen prolaz, ali još nije sređivan, niti se vidi da je u planu da se nešto radi, osim što iznad stepeništa vise neki kablovi.