Čitam sad komentare, jer inače koristitim BG-voz preko pola godine na relaciji Pančevački most Karađorđev park. Pet minuta gospodske vožnje, umesto prepunih 33-jki i 48-ica. Bez problema sam se uklapao u polazak iz Ovče, koji treba da prođe Pančevački most u 15:24h, tako da sam od Karaburme do Franša uz malo šetnje stizao i za manje od pola sata. Izvodljivo je to i sa busom ponekad, ali uz mnogo više maltretiranja i guranja, a i nesigurnosti. Pogledam u četvrtak novopostavljene redove vožnji na stanici Pančevački most, i baš me iznenadilo i obradovalo naravno, kad sam video da je vreme prolaska ostalo isto u minut, samo što je to sad linija 2 BG-voza, ali meni je i ovako svejedno, pošto idem samo do Karađorđevog parka, kao što rekoh. Međutim, nije se pojavio, al sva sreća pa je onaj što ide do Batajnice nailazio u 15:32h, jer ipak mi je to bilo bolje rešenje, nego da se vraćam do okretnice Pančevački most na 33-jku ili 48-icu. Međutim, polazak linije 1 BG-voza ide isuviše kasno da bi se uklopio u linije na koje dalje treba da presedam.
Valjda će se uhodati u skorije vreme, jer ipak je tačnost i pouzdanost na strani BG-voza, u odnosu na autobuse. Mogli bi i otpravnici vozova malo više da se angažuju oko informisanja putnika. Obično jave u slučaju da polazak izostane ili zakasni. U četvrtak ni reči šta se desilo sa linijom 2.
Ne znam šta bi sa idejom o direktnom povezivanju Resnika i Pinosave lokalnom minibus linijom. Onda bi mogao vozom do Resnika, odakle bi mi do Avale trebalo možda desetak minuta. Bilo bi idealno kad bi BG-voz nastavljao dalje prema Ripnju bar za početak, a kasnije i prema Ralji, Đurincima i Mladenovcu. Dok se za to čudo ne stvore uslovi, mogli bi bar da nam daju lokal od Avale do Resnika, što su čini mi se i obećavali.