Kailan
Advanced
- Učlanjen(a)
- 24.08.2015.
- Pohvaljen
- 10.742
Да на тој локацији није ништа до сад изграђено, и да се понуди да ту буде овакво решење или Сајам ја бих изабрао овакво решење. Локација није повезана са аеродромом, није повезана са Сава центром или било каквим већим конгресним / хотелским капацитетом, није повезана са аутобуском станицом (ни старом ни новом), једва да је повезана са аутопутем и то у сред његовог проласка кроз град и који је стога стално блокиран, по плану од пре 50 година није повезано ни са железницом. Што је најгоре, окупира огромно парче приобаља без икакве потребе нити остварује везу са реком. Исто као Ђоковићеви терени, онај ко оде да игра тенис тамо неће да гледа или ужива у реци тако да нема ама баш никаквог разлога да се они налазе поред реке. Неко ко оде на сајам неће да ужива у реци нити то може по постојећем плану и распореду. Само се блокира долазак до саме реке већ мора да се иде пола сата пешке около.Ovo je Nedicevsko resenje.
Ako izmeste Sajam u Surcin, mi smo ga popusili i to je to, porazeni smo.
Kakav je kvalitet arhitekture i urbanizma vise nije ni bitno.
На све то, предложено решење има више зеленила него што је то случај са тренутним сајмом. Тако да, да ми неко понуди обе опције рекао бих да је ово решење смисленије за приобаље а да Сајам треба изградити на некој бољој локацији. И не мислим да је Сурчин нешто претерано боља локација (боље је међународно али лошије локално повезано) али исто тако не мислим ни да је ишта гора локација од постојеће. Штавише сматрам да би већину мана сајма у Сурчину било лакше исправити него сајма на овој локацији