Šta je novo?

Beogradski Sajam

1000012801.jpg

Još jedan razlog da SNS kancer bude razvlašćen na nivou grada.
I kako će to da spreči BNV 2, kada nije onaj period 2012 - 2014?

Тако треба да буде и код нас. Боље да се сајам проширио на Савски амфитеатар где је сада Београд на води, уместо што добијамо супротно.
Šta bi organizovao na tolikom prostoru kada se i na postojećem ne popuni sav izložbeni prostor?

Gde ti vidiš BNV 2?
Btw, saglasan sam da je Đilas inicijalno podržao BNV, dok je bio u fazi detanta sa AV-om, ali valja biti pošten i reći da je taj projekat tada bio nešto drugačiji. Plus, sada SSP je deo široke koalicije. Da nije, dobili bi kurčinu od mene.

Šta bi organizovao na tolikom prostoru kada se i na postojećem ne popuni sav izložbeni prostor?
Па нпр. омладинска и аматерска позоришта са свакодневним представама, свакодневне концерте разних жанрова музике, студие за музичке пробе, модне ревије, сале за пробе и наступе бројних КУД и плесне школе, спортске тренинге за школе спорта у спортским објектима, хуманитарне манифестације (добротворне вечери, журке, удомљавања животиња), бројна предавања, разне конгресе, уметничке изложбе...

Па нпр. омладинска и аматерска позоришта са свакодневним представама, свакодневне концерте разних жанрова музике, студие за музичке пробе, модне ревије, сале за пробе и наступе бројних КУД и плесне школе, спортске тренинге за школе спорта у спортским објектима, хуманитарне манифестације (добротворне вечери, журке, удомљавања животиња), бројна предавања, разне конгресе, уметничке изложбе...
Takve stvari bi mogle da se naprave bez potrebe za širenjem Sajma. Odnosno da budu objekti gde bi bilo više tih stvari u okviru jednog, ali da isti ne bude koncipiran kao Sajam, već namenski građeno sa prostorom koji je prilagođen specifičnim potrebama pomenutih grupacija. Za većinski broj pomenutih grupacija bi tako bilo svrsishodnije.

A što se tiče nečeg što bi bilo baš za Sajamske hale, recimo jedan prostor koji je tako kocipran (sa tehničke strane) da može da bude pretvoren zimi u prostor za klizanje.​

Па хоће да га селе. Ја сам пре за ширење Сајма као вишенаменског комплекса.

Zašto ne bi jednostavno ostao oni što jeste?Sajam...
Zato što to samo tamo neki obični građani, da ne kažem agresivna manjina, hoće da ga ostave tu gde jeste i u obliku kakvom jeste, i koji su pritom protiv razvijanja i unapređenja grada, ali su i zato da isti ostane zauvek turska kasaba. :D

Па хоће да га селе. Ја сам пре за ширење Сајма као вишенаменског комплекса.
Znam da se seli u surčinske njive i,ali u slučaju da ostane par hala, zar ne bi bilo logičnije da imaju istu namenu kao i sada? Ako ne to onda jedino ono rešenje koje je napravio spatiotecte može da bude korisno.

Procitao sam vise puta,al voleo bi da mi pojasnis.
Zato što to samo tamo neki obični građani, da ne kažem agresivna manjina, hoće da ga ostave tu gde jeste i u obliku kakvom jeste, i koji su pritom protiv razvijanja i unapređenja grada, ali su i zato da isti ostane zauvek turska kasaba. :D

Онда је ЕХПО у Сурчину у старту пропала инвестиција. Боље да направе ЕХПО онда у Савском амфитеатру.

Онда је ЕХПО у Сурчину у старту пропала инвестиција. Боље да направе ЕХПО онда у Савском амфитеатру.
To svi znamo. Mislim na EXPO. Iako su nam neki na forumu objašnjavali kako nije tačno da ljudi neće posećivati tu lokaciju nakon EXPO - a, jer će veoma brzo stizati do istog autoputem.

Procitao sam vise puta,al voleo bi da mi pojasnis.
Da pratiš šta se priča o opoziciji i građanima sa drugačijim mišljenjem, znao bi. ;)

Poslednja izmena:
Što se tiče EXPOa, pogledajte malo o EXPOu u Saragosi, Zaha Hadid, paviljoni, hoteli, kongresni centri, žičara.... Danas u aktivnoj upotrebi samo hotel i centar, ostalo na aparatima i polunapušteno, paviljoni prazni, žičara uklonjena... I sve to u gradu između Madrida i Barselone, na obodu centra grada. Danas, 15 godina kasnije grad i dalje duguje oko 250 miliona evra i nemaju para za bilo kakve projekte u gradu. Čisto ako ste mislili da će posle EXPOa da se nešto radi, neće, spucaće pare, pokupiti se nakon par godina, a nama ostaviti praznu kasu i dugove.

Što se tiče BNV2, ko nije skontao, BNV se širi na sajam, pa na NISova skladišta koja su kupili, pa će onda na Hipodrom, a onda duž Bulevara Patrijarha Pavla (ako ste se pitali što im se ne žuri...).

Ne mogu nigde da nadjem cifru koliko je bnv platio sajam ...

Što se tiče EXPOa, pogledajte malo o EXPOu u Saragosi, Zaha Hadid, paviljoni, hoteli, kongresni centri, žičara.... Danas u aktivnoj upotrebi samo hotel i centar, ostalo na aparatima i polunapušteno, paviljoni prazni, žičara uklonjena... I sve to u gradu između Madrida i Barselone, na obodu centra grada. Danas, 15 godina kasnije grad i dalje duguje oko 250 miliona evra i nemaju para za bilo kakve projekte u gradu. Čisto ako ste mislili da će posle EXPOa da se nešto radi, neće, spucaće pare, pokupiti se nakon par godina, a nama ostaviti praznu kasu i dugove.

Što se tiče BNV2, ko nije skontao, BNV se širi na sajam, pa na NISova skladišta koja su kupili, pa će onda na Hipodrom, a onda duž Bulevara Patrijarha Pavla (ako ste se pitali što im se ne žuri...).
Zaragoza Expo lokacija izgleda slično kao naš sajam

712173089_expozaragoza2008.jpg

Trebalo je samo modernizovati nas Sajam, na taj nacin da nakin Expoa jedan deo može da se transformiše u Office ili Shopping space…

Ali niko tu ne j*** 2% što će hale u Surčinu zvrjati prazne. Cela suštuna je u tome da se pokrade gradsko zemljište. Troškovi narodni, dobit privatna…

Verovatno ne žele da uzimaju od Bigza, skyline-a i ko zna koliko će još poslovnih zgrada da nikne, plus ima galerija. Tako da ko hoće u centar moraće da iznajmi tu, a ko hoće malo dalje gde će biti jeftinije onda ex expo.

Vrh