Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

P514.JPG


P515.JPG
 
Lako je tebi kad radiš za najbolju firmu, šta bi bilo da si na državnoj plati…
 
Спроведена акција чишћења Савског приобаља

У сусрет међународном дану реке Саве, ЈВП „Србијаводе“ и Општина Савски венац уз подршку Министарства заштите животне средине и ФК „Црвена звезда“ данас су организовали заједничку акцију чишћења шеталишта и приобаља реке Саве.

Осим великог броја грађана који су се придружили чишћењу, подршку акцији пружили су ЈКП "Зеленило Београд", ЈКП "Београдски водовод и канализација", као и водопривредна предузећа "Београдводе" и "Галовица".

Директор ЈВП „Србијаводе" Горан Пузовић, председник Општине Савски венац Милош Видовић и државни секретар Министарства заштите животне средине Александар Дујановић заједно са грађанима очистили су обалу од Чукаричког рукавца, испод моста на Ади до сплава Речне полиције. Сакупљено је и неколико тона разноразног отпада, који је адекватно разврстан, одложен и рециклиран.

Милош Видовић навео је да се Савски венац бројним активностима труди да буде пример како једна централна градска општина брине о очувању природе и здраве животне средине. Видовић је подсетио да је ова акција, симболичног назива „Да нам река Сава буде здрава“ наставак онога што је заједнички започето 2019. године када је очишћен део приобаља и шеталишта на понос свих грађана који поред реке проводе време.

-Ми смо дужни да бринемо о Сави, да се одговорно односимо према животној средини и са ове акције желимо да пошаљемо поруку о важности екологије и изузетних еколошких вредности и потенцијала реке Саве. Наставићемо са сличним акцијама да доприносимо да Савски венац буде лепши и чистији, какав и заслужује да буде- закључио је Видовић.​

izvor: FB Savski venac
 
kej zemun.jpg

Zemunske, meni omiljene, klupe uz Dunav.

E sad, zaista ne znam šta da mislim o ovoj travi.

Asfalt je posebna priča. Trebalo bi g apresvući celim potezom, e sada, da li stavljati kocke ili ostaviti asfalt, ili možda ostaviti asfalt po sredini, a ovaj deo sa slike popločati...

Sve u svemu, ova struktura je sjajna i tu ništa ne treba menjati.
 
Nemački hemičar Andreas Fat krenuo je na skoro 3.000 kilometara dugačko plivanje Dunavom kako bi niz njegov tok uzimao uzorke vode, koju je u pokretnoj laboratoriji na brodu trebalo da analizira tim naučnika sa Univerziteta u Beču. I tako je Fat plivao sve do Beograda, a onda je tu odustao – zbog fekalija.

„Za sve koji plivaju u Dunavu, na delu kroz Beograd, Fat savetuje: Pokušajte da ne gutate vodu. Ako ste slabog imunitetea, nemojte da plivate u tom delu reke. Voda Dunava je u regionu Beograda prljava i mi smo našim brzim testovima izmerili da je koncentracija kiseonika u Dunavu u Beogradu niža nego u regionima koje smo već prešli“, rekla je Nojman i dodala da će objaviti kompletne hemijske analize kada budu završili ekspediciju.


Umesto NAcionalnopg stadiona mogli smo da resimo ovaj problem.
Ali nam g..na ne smetaju.
 
da li moze tuda da se udje, a da se izadje kroz podvoznjak gde je ulaz u luku iz Venz. ulice?
1654966677846.png

Ovo je jedini nacin za koji ja znam. Koliko sam video iz pravca luke ima mnogo nekih ograda i tesko da moze da se prodje. Mozda budem probao neki letnji dan ako mi bude jako dosadno da nadjem drugi put, ali sumnjam da postoji.
 
Ја сам улазио на капију из Жоржа када сам ишао на снимања у хангар где пише Делта ДМ.
 
Vrh