Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Koliko sam razumeo taj Cunami se iznajmljuje. Ako je tako, to znači da ovde postoji ogroman broj nesvesnih/neobaveštenih/nemoralnih/bezobraznih (ne znam koji pridev je adekvatan) građana koji su spremni da svojim novcem, zakupljujući taj prostor finansiraju njegov ilegalni opstanak na obali.

Možda bi jedna kampanja usmerena na zakupce pomogla da se preseče finansiranje splavova, pošto već institucije nemamo da to reše. Nisam pametan

Da li postoji zakon koji zabranjuje žurke u stanu? Mislim da ne. Očigledno su ovi splavovi koristili rupu u zakonu, pa je zato morala da se oglasi i Lučka kapetanija Beograd.

Zavisi sta spada pod zurku, ako je u pitanju glasna muzika i buka svakako postoji kucni red koji mora da se postuje, komunalna izlazi po pozivu (barem iz licnog iskustva).

Pogrešno sam se izrazio. Mislio sam na okupljanja u stanu.

Cunami pravi okupljanje, a buka se odavno ne kontroliše za takve objekte. Videćemo šta će biti dalje...

Prijavljivali i prijavljujemo i prijavljivaćemo..

Ali dečko je krajnje bahat.
Postoje snimci kako patrola dolazi ulazi i odlazi i i galama se nastavlja...
Inače bacio je oko i na Međicu sad i tamo gradi...

Sent from my Redmi 8 using Tapatalk

Лучка капетанија је забранила журке на пловним објектима.

Дошљак":2m32bd76 je napisao(la):
Лучка капетанија је забранила журке на пловним објектима.
Voleo bih da vidim tekst zabrane.
Ne tekst iz novina.
Nadam se da postoji.

Нажалост немају сајт, могуће да су медије обавестили мејлом.

Дошљак":3qfi0dni je napisao(la):
Нажалост немају сајт, могуће да су медије обавестили мејлом.
Imaju no to je sve ko i ostale "mere"...

Лучка капетанија Београд, на основу члана 170. Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама („Службени гласник РС“, бр. 73 од 12. октобра 2010, 121 од 24. децембра 2012, 18 од 13. фебруара 2015, 96 од 26. новембра 2015 – др. закон, 92 од 14. новембра 2016, 104 од 23. децембра 2016 – др. закон , 113 од 17. децембра 2017 – др. закон, 41 од 31. маја 2018. године), издаје

САОПШТЕЊЕ БРОДАРСТВУ број 3/2020

Обавештавају се бродарства, заповедници бродова, старешине пловила, предузећа речног саобраћаја и водопривреде, надлежни органи и организације, привезишта за чамце и наутички клубови, власници чамаца, остали учесници у пловидби као и сва заинтересована лица на територији Р. Србије да су дужни да се придржавају свих мера ради спречавања појаве, ширења и сузбијања заразне болести COVID-19 и заштите од те болести. Примењивати мере прописане Законом о заштити становништва од заразних болести, Законом о здравственој заштити, Законом о јавном здрављу, као и друге мере које природа те болести налаже у складу са актуелном епидемиолошком ситуацијом и свим препорукама Кризног штаба Републике Србије.

Поред тога, забрањује се организовање журки, прослава и сл. на бродовима, чамцима и плутајућим објектима, дозвољена је пловидба чамцем при чему треба водити рачуна да буде обезбеђена раздаљина између лицана чамцу од два метра.

Сваки прекршај одредаба овог саопштења бродарству сматраће се прекршајем у унутрашњој пловидби и казниће се у складу са одредбама Закона о пловидби и лукама на унутрашњим водама („Службени гласник РС“, бр. 73 од 12. октобра 2010, 121 од 24. децембра 2012, 18 од 13. фебруара 2015, 96 од 26. новембра 2015 – др. закон, 92 од 14. новембра 2016, 104 од 23. децембра 2016 – др. закон , 113 од 17. децембра 2017 – др. закон, 41 од 31. маја 2018. године) и Уредбом о условима за пловидбу и правилима пловидбе на унутрашњим водама („Службени гласник РС“, број 96 од 8. септембра 2014. године).

Шеф Лучке капетаније Београд

Милан Николић

U delu gde je zabrana nigde ne piše da to važi samo posle 23h.

Da li ovo znači da oni imaju pravo da zabrane žurke koje su u toku, ili je to posao nekog drugog?

Munze konza

Malo đubreta u priobalju (Srbijavode koje nemaju sredstva u budžetu za uklanjanje komunalnog otpada)
Malo đubreta oko klupica na keju (Zelenilo koje čisti ko zna koliko puta mesečno)
Malo Lido
Malo šetalište
Malo mesec

Prilozi

• IMG_0001 - Copy.JPG
    IMG_0001 - Copy.JPG
    84,7 KB · Pregleda: 2.538
  • IMG_0002 - Copy.JPG
    IMG_0002 - Copy.JPG
    88,6 KB · Pregleda: 2.537
  • IMG_0003 - Copy.JPG
    IMG_0003 - Copy.JPG
    120,2 KB · Pregleda: 2.535
  • IMG_0006 - Copy.JPG
    IMG_0006 - Copy.JPG
    124,4 KB · Pregleda: 2.539
  • IMG_0007 - Copy.JPG
    IMG_0007 - Copy.JPG
    127,8 KB · Pregleda: 2.538
  • IMG_0008 - Copy.JPG
    IMG_0008 - Copy.JPG
    122 KB · Pregleda: 2.539
  • IMG_0009 - Copy.JPG
    IMG_0009 - Copy.JPG
    134,8 KB · Pregleda: 2.537
  • IMG_0010 - Copy.JPG
    IMG_0010 - Copy.JPG
    89,3 KB · Pregleda: 2.534
  • IMG_0012 - Copy.JPG
    IMG_0012 - Copy.JPG
    65 KB · Pregleda: 2.542
  • lido-zum-1 - Copy.jpg
    lido-zum-1 - Copy.jpg
    57,9 KB · Pregleda: 2.536
  • lido-zum-1.jpg
    lido-zum-1.jpg
    57,9 KB · Pregleda: 2.535
  • lido-zum-2.jpg
    lido-zum-2.jpg
    51,2 KB · Pregleda: 2.543
astrodule":2c3mxib4 je napisao(la):
U delu gde je zabrana nigde ne piše da to važi samo posle 23h.

Da li ovo znači da oni imaju pravo da zabrane žurke koje su u toku, ili je to posao nekog drugog?
Kad smo zvali ranije da prijavimo noću, jedan od odgovora bio je:
--Čekamo 23h.

Ali do 21h je unutra...

--Ajde pustite nas da radimo

Tututu

Mislim da je to mazanje očiju..

I ja sam zvao Komunalnu i dobio odgovor da je njihovo tumačenje da to važi tek od 23h.

Nabaviću telefon Kapetanije pa ću ih zvati kada budem prolazio pored Taga i Fristajlera.

ps: Ne bi me čudilo da rade samo do 16h :(

edit: Na telefon se niko ne javlja pa sam im poslao mejl

Lučka kapetanija Beograd
Lučkoj kapetaniji Beograd za područnu jedinicu grada Beograda i područnu jedinicu opština Gornji Milanovac, Ivanjica, Lučani, čačak, Valjevo, Lajkovac, Ljig, Mionica, Osečina i Ub, sa sedištem u Beogradu, za područje reke Dunav - desna obala od km 1136 do km 1187 i leva obakla od km 1155 do km 1205, reka Sava - desna obala od km 0 do 80 i leva obala od km 0 do km 48. Kapetanija radi u dve smene.

Šef Kapetanije: Milan Nikolić

Adresa: Karađorđeva 6
Tel: 011 / 2029 900
Faks: 011 / 202 9901
E-mail: lk.beograd@mgsi.gov.rs

Nekad se baš oduševim kada brzo dobijem precizan i koristan odgovor. Tako da zapišite ovaj broj telefona, pa udrite po prijavama za Cunamije, Fristajlere i ostale

Поштовани,

Поштовање одредби саопштења бродарству контролише инспекција безбедности пловидбе, молимо Вас да уколико приметите кршење одредби саопштења бродарству пријавите исти на мејл inspekcija@mgsi.gov.rs или на телефон контакт центра 011/6350-322.

Унапред захваљујемо на сарадњи.

E ja nisam došao dotle...
Hvala na info...

Да ли је негде на форуму, овој теми или другде писано о загађивачима Саве и Дунава узводно од Београда?
Ту првенствено мислим на хемијску индустрију, канализационе изливе других градова итд. Постоји ли нека мапа? Да ли постоји институција типа Србија Воде која има такву мапу и неки предлог решавања загађења бар узводно од Београда?

Мислим да у БВК детаљно знају који су сви узводни загађивачи Саве и Дунава, мада то није тешко ни погледати само на мапи, лако се уоче сви градови и фабрике.

Мислио сам више као нека студија.

Meni je zao sto Beograd nema divljeg priobalja u samom pojasu grada nego uz duz reka mozes videti samo vikendice bez 2 metra slobodne zemlje. Da smo ekoloski savesna i uredjena zemlja ja bih zabranio ovaj vid gradnje u obredjenom radijusu i dati zelenilu da dise.

sve je to zadnjih 20 godina unisteno. I to ne mogu reci od politicara, vec generalno od stanovnistva koje nema nikakav obzir prema zastiti prirode, niti uziva u tome da vidi slobodne divlje povrsine, ukoliko ne mogu pored da ograde sebi plac/sojenicu/splav.
jedino je ostalo VRO, kome svakako sledi neki vid urbaniyacije ili pretvaranja min u park, ali ono ionako je vidljivo samo sa kalemegdana. Sa NBG gde je udaljenost 100m do istog naravno ne moze da se vidi od splavova.

ma gledam one kuce na reci, ajde to jos moze i da se ukloni ali one divlje gradnje na savskom nasipu, totalno bezakonje. E to je merilo koliko smo nejaka drzava....

Cunami se širi i na Dunav (NBG deo) negde u nivou livade za Bir fest.
Viđao sam njihovo vozilo više puta, a poslednji put sam malo obratio pažnju i video novu konstrukciju na reci.

Koliko je moćan taj Aleksandar Zubac kada mu se sve ovo dozvoljava?

astrodule":2l84id2n je napisao(la):
Cunami se širi i na Dunav (NBG deo) negde u nivou livade za Bir fest.
Viđao sam njihovo vozilo više puta, a poslednji put sam malo obratio pažnju i video novu konstrukciju na reci.

Koliko je moćan taj Aleksandar Zubac kada mu se sve ovo dozvoljava?
Moguće da ih tamo "pravi", i ovaj zadnji što ga je ugurao, je došlepao rekom odande...

Vrh