Одлично - клупе за једну особу! Оне су заштитни знак Барселоне у области уличног намештаја, предложио сам на једном од форума пре више година да се тако нешто пренесе и овде, драго ми је да их видим у Београду.
Сем њих, на оваквим травњацима би могао да се нађе и тип широке клупе - лењивца; веома успелу сам видео - и лежао на њој - на одлично уређеном видиковцу на граници Црне Горе и Албаније с погледом на врхове Проклетија, с приступом од Кучких корита.
Из Лугана се може преузети идеја за капију поред воде која не води нигде - богато украшена капија која је тамо на ивици језера и нема никакву функцију, али јесте туристичка атракција баш због тога.
И тако даље. У Врњачкој бањи годинама чекам да се неко сети и замени оне просте балконске ограде на мостовима новим, оригиналним, богато украшеним. Могу да подигну још мостова између Шеталишта и Парка, једносмерних, уских као за једну особу, романтично лучних, наткривених, с прозорима, оваквих, онаквих, и направе нешто јединствено и привлачно ни из чега, а не много скупо.
На Копаонику би с неколико детаља могао да се поправи његов изглед преко лета, а мало се тога ради, само граде нове собе и апартмане у све гломазнијим зградама.
Као да нико од оних који се баве туризмом не путује, и не види ништа и кад путује, а председници општина су јутковијански политички кадрови. Кад им пишете и предложите нешто, нико то и не прочита, рубрике за предлоге су им само за украс.