Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Evo ja sam mlad i volim da izlazim otprilike jednom, dva puta mesečno, ali na jedan mali ušuškani splav u ovom nizu, gde dolazi zaista fin svet.

Taj splav se, posmatrano sa šetališta nalazi ispod linije horizonta,pa ne ugrožava pogled. Ali zato montrumi tipa Kopernikusa, užas.

Da se svi oni skrate za po jedan ili dva sprata bila bi druga priča.

Primetio sam da ljudi izbegavaju najniži nivo šetališta tokom dana, baš zato što ne vide ni reku ni grad od grdosija.

Од данас - "Топола" гура две празне барже.

fqPYfBj.jpg

Ksy11JY.jpg

Kej na ušću je još i dobar, možeš vodu da vidiš!
A kej u blokovima je katastrofa!
Ako hoćeš da vidiš vodu moraš bar kafu da platiš!
Užasno je kako grad dozvoljava da pojedini delovi budu divlji zapad!
Fuj za gradsku vlast!

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=725993#p725993:1pi0d57h je napisao(la):
10k » Čet Apr 09, 2020 8:01 pm[/url]":1pi0d57h]Kej na ušću je još i dobar, možeš vodu da vidiš!
A kej u blokovima je katastrofa!
Ako hoćeš da vidiš vodu moraš bar kafu da platiš!
Užasno je kako grad dozvoljava da pojedini delovi budu divlji zapad!
Fuj za gradsku vlast!

Ako mozes, prijavi. Nema veze sto nista konkretno nece odmah uciniti, ali se makar vrsi pritisak. A ako svi konstatuju, a niko ne prijavljuje, oni iz gradskih vlasti vide da im prolazi pa se "osile" i za druge stvari.

Zato treba prijavljivati, bez obzira na ucinak, cisto da znaju da ima nas i koji pratimo i motrimo. :wink:

Pa da li je moguće da će je.... grad i opština to dozvoliti!?

Неће га дирати пошто им пуни џепове а има и везе са мафијом, дрогом...

Ако се ствари мало натегну, а и према првим плановима и макетама, и овај део припада БнВ. Ако има боље место, молим уредника да слике пребаци тамо.

Лева обала је неупоредиво боља од градске, десне обале са све Променадом. Овде има ширине, има места за паркирање, има споменика, има спортских терена, има места за све, има природе и влада лековит мир, и има - још - поглед на град, док га не заграде. С обновом плоча, поправком обалоутврде и понеким бродом-рестораном као што ће се видети на слици, дајем предност овој страни.

Види се лепо да је осам спратова изграђено изнад прва два, виша нивоа:

Први пут сам видео овај електрични трицикл за одношење отпадака, изгледа одлично и веома практично:

Овакви бродови, обновљени, лепо украшени и претворени у ресторане (кафиће, галерије ...), могли би да буду украс обале с обе стране реке:

Овде је крај обалоутврде и шеталишта:

Неко је питао за пса; моја ћерка је пре неколико година пролазила поред подземног контејнера у насељу и чула цвиљење штенади изнутра. Позвала је комуналце, дошли су, отворили контејнер и извадили четири бачена малена штенета, она их је узела и донела кући. Три су с временом поклоњена, овај је остао.

Kao i uvek odlicna reportaza Sasa, sve pohvale! Mnogo znace fotke u ovom periodu...Hvala puno, sve najbolje tebi i kolegi, da nastavite sa ovakvim akcijama i u buduce kao i do sad ;)

Odlično!
Na žalost, ja ove slike gledam kao dobre, da se "zapamti" jedno vreme...
Imam neke informacije da su određeni biznismeni bacili oko na "mrtvo zelenilo", a da neke svoje projekte za koje već imaju kupljene parcele nisu ni započeli..
Voleo bih da se ova obala sačuva od naleta investitorskog urbanizma. No videćemo, iskustvo govori da treba "računati" na najgore pa ako se ne ostvari, super...
Svakakvo ovakve sluke su dragocene!

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Svaka čast Saša za ćerku i psa...za slike već standardno... :)

"Cunami" je počeo da se širi i na obalu kod bloka 45.

Cunami se reklamirao u uoci Uskrsa kao idealno mesto za zakupiti dok traje karantin i uspeli su da izdaju sve objekte, bar tako tvrde. Pakao.

Posmatrac":3h8k5s0n je napisao(la):
Cunami se reklamirao u uoci Uskrsa kao idealno mesto za zakupiti dok traje karantin i uspeli su da izdaju sve objekte, bar tako tvrde. Pakao.
.
Screenshot_20200423-203007-01.jpg

Sent from my moto g(6) play using Tapatalk

Драматичан догађај на Сави: Танкер “Давид” СПАСАО једриличара!

jedrilica-na-Savi-Ljig-2304-2020-01-Foto-SArsenijevic_620x0.jpg

Посада танкера “Давид” којим је управљао капетан брода Стефан Арсенијевић (31), из Љига, спасла је једриличара Миодрага Милованчевића чија се једрилица преврнула на Сави, на 17 километара од ушћа у Дунав, километар изнад Остружничког моста.. Уз помоћ бродске дизалице једрилица је подигнута и окренута, а једриличар је неповређен наставио пут.
Танкер, дугачак 110 метара, натоварен са 1.500 тона евро дизела, приближавао се чамцу, који је из далека изгледао као сваки други. Међутим, у питању је била рекреативна једрилица.

- Превртање једрилице нормална је појава, конструисана је тако да се, ако се то догоди, поново врати у пловећи положај – каже Стефан Арсенијевић. - У овом случају то, међутим, није било могуће, јер је Сава на том месту дубока пет, а јарбол је висок шест и по метара, па се практично забио у муљ. Брзом интервенцијом, успео сам да брод зауставим и да приђемо једриличару у невољи. После двадесетак минута, уз помоћ дизалице једрилицу смо вратили на воду.

О подвигу хумане посаде брода брује друштвене мреже. Са свих страна стижу похвале и захвалност капетану Стефану, који је месец дана на Дунаву, а потом 30 дана код куће, у Љигу. Већ 11 година плови Дунавом, од Мађарске до Бугарске.

- Нема потребе за захвалност – каже Стефан. - На води, сви људи су браћа.
jedri--Stefan-Arsenijevic-Ljig-2304-2020-01-Foto-Privatna-arhiva.jpg

ЗАХВАЛНОСТ

- Захваљујем се посади брода “Давид”, која ми је помогла када сам се са малом једрилицом преврнуо на Сави – написао је на фејсбуку власник пловила. - Сигнализирао сам броду да прође, а они су стали и помогли ми. Брод од 60 и више метара и неколико људи зауставио се и помогао једриличару са једрилицом од непуних пет метара. Хвала им!

АВАНТУРА

- Пловећи прошле године ка Кладову, 1.025 километара од ушћа Дунава у Црно море, приметио сам дрвени чамац, једрилицу – каже Стефан. - У чамцу, момак и девојка, јављају се, желе да их вучемо. Она је Тереза, Рускиња из Сочија, он Фин, Аустријанац, недалеко од Сиднеја. Упознали се у Лондону, дошли на идеју да у тој малој, дрвеној шклопоцији, веслајући, пређу више од 3.000 километара, 13 земаља и дођу до Црног мора. Кренули су из Франкфурта, на води су били већ два месеца. Уз то, седамнаестогодишњаци су и чамац су направили сами, уз помоћ стручних савет!
Извор: Вечерње новости | 23.04.2020. године у 15:23
https://www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1% ... edrilicara

Juče jedva nađosmo slobodnu klupu uz Savu između Brankovog mosta i Ušća, pa iskoristih priliku da pokažem kako se vidi reka aa većine klupa na tom potezu.

IMG_0019.JPG
IMG_0020.JPG
IMG_0021.JPG

Kopernikus je dobio svog zlog brata blizanca (Twins)

Šetalište je bilo puno, kao u doba pre Korone vikendom.

IMG_0017.JPG
IMG_0018.JPG

Sedeo sam tu negde pre par dana, trava podivljala, ne znam šta rade gospoda iz Zelenila?! :notok:
Mada, to sam se pitao i pre odlaska na Ušće taj dan..

Vrh