Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Znaci stariji spomenik. Mozda nebi bilo lose samo malo vise urediti okolinu spomenika pa bi i on postao poznatiji.

Stari je to spomenik, ali je totalno na skrajnutom mestu i njega viđaju samo biciklisti i pecaroši.

Bolje bi mu bilo da je na nekoj drugoj lokaciji, možda u nekom "urbanom" džepu ispod Brankovog mosta.

Mislim da o mnogim spomenicima podignutim u godinama posle rata stoji neka priča o kojoj mi danas ne znamo dovoljno.
Vidimo samo "nabildovanog komunistu sa šmajserom" (neko drugi je to skovao za te spomenike, ali dopada mi se opis :) ), a kada čovek malo zagrebe ispod površine nađe neku zaboravljenu, ili tragičnu ili herojsku, priču o stvarnim ljudima sa imenima i prezimenima koji su tu negde, kuda danas prolazimo i ne obraćamo pažnju, stavljali glavu u torbu i neretko i ginuli.

Dule, i sam znaš kada prolaziš biciklom koliko tu ima šetača i dece.
Nedostaje jedna tabla sa informacijama, ništa više.

Da, tabla bi morala tu da stoji.

Ima šetača tu, ali mnogo više ljudi bi videlo taj spomenik da je ili malo uzvodnije ili odmah pored lifta.

Заиста леп споменик. Штета што је подигнут у част историјског фалсификата.

А на скоро истом месту бесмртни пук Мајора Гавриловића никако да добије достојан споменик

Evo najavljuju i spomenik majoru gabrilovicu medju svim ostalim najavama pekic .princip .isidora .glumci .pupin .setac .dusam jos koji itd

Ако подигну споменик само Гавриловићу а не целом пуку који је водио онда се истпријска неправда спроведена над њима наставља.

Splav na Adi Ciganliji izgoreo uoči otvaranja
Ugostiteljski objekat je vlasništvo Nezavisnog sindikata „Elektrodistribucije” Beograd i izdat je u zakup. – Požar gasio i vatrogasni brod

Splav%201%20KROP.jpg

Splav restoran „Molto baći” na beogradskoj Adi Ciganliji izgoreo je u potpunosti u požaru koji je izbio oko 2.30 časova. Vatra je progutala oko 200 kvadrata splava. Ovaj ugostiteljski objekat je vlasništvo Nezavisnog sindikata „Elektrodistribucije” Beograd, a zakupac se upravo pripremao za otvaranje letnje sezone tokom predstojećih prazničnih dana. Splav je taman bio opremljen za početak rada, čak je na njemu napravljen i bazen.

Splav%202%20468.jpg

http://www.politika.rs/rubrike/Hronika/ ... ja.lt.html

MOLOTOVLJEV KOKTEL BAČEN NA SPLAV Vesna da Vinča: Pokušali su da me ubiju

M.Jovićević/ A. Adžić | 01. 05. 2015. - 17:54h izmena vesti 18:18h | Komentara: 54
Vesna da Vinča, vlasnica agencije "Miss Yu", potvrdila je za "Blic" da je jutros oko pet sati jedna osoba ubacila tri molotovljeva koktela na njena splav "Eo kuća" na Ušću. Da Vinča veruje da je ona bila meta napadača, ali da, kako kaže, srećom nije u trenutku napada nije bila na splavu.

Kako "Blic" nezvanično saznaje iz izvora bliskih istrazi, nepoznati muškarac upao je oko pet sati ujutru na splav, razbio prozor i ubacio tri molotovljeva koktela. Iako su vatrgoasci ubrzo izašli na teren, sami muzičari su već uspeli da ugase vatru.

Vesna da Vinča trvdi da su u napadu povređena trojica muzičara koji su prenoćili na splavu.

Pročitajte još:
DRAMA Slobodan Trkulja se spasao iz požara na splavu Vesne da Vinče
- Ja nisam bila na splavu, trenutno se nalazim na Kopaoniku, ali su mi moji prijatelji javili šta se dogodilo. Prema njihovim rečima, čovek se prebacio sa obližnjeg splava na moj broj, razbio prozor i ubacio molotovljeve koktele. Dva, od kojih se jedan nije aktivirao, ubacio je kroz prozor, a treći u potpalublje. U tom trenutku u brodu su se nalazila četvorica muzičara, od toga trojica Holanđana i naš proslavljeni muzičar Slobodan Trkulja. Oni su iskočili kroz prozore i razbili vrata, i jedva se spasili od požara - rekla je Jugović.

Splav Vesne da Vinča
Vlasnica modne agencije veruje da je napadač želeo da je ubije.

Hitna pomoć: Nije bilo povređenih
U beogradskoj Hitnoj pomoći su potvrdili za "Blic" da se požar dogodio, i da je njihova ekipa preventivno izašla na teren kod Ušća.
- Povređenih, na sreću, nije bilo - rekla je za "Blic" PR Hitne pomoći Nada Macura.
- Napad je motivisan višemesečnim sukobom koji imam sa vlasnicima splava sa kog je napadač došao. Pisala sam prijave da taj splav bude uklonjen, a na to su mi vlasnici splava odgovorili vređanjem i pretnjama - tvrdi Vesna da Vinča.

Ona navodi da je sve dokumentovala i "o svemu obavestila policiju".

- Materijalna šteta je velika, ali je bruka još veća! Zamislite da je neko od tih ljudi poginuo... Strašno - zaključuje Jugović.

http://www.blic.rs/Vesti/Hronika/555445 ... a-me-ubiju

Да, да фали који кмен целом дужином. Не брини за тоштљ ти, тога нем више.

Obratite paznju na drvece ispred splavova sa novobeogradske strane izmedju mosta Miladina Zarica i Gazele.
Nacuo sam kako hoce da ih krajcuju da bi se bolje videli sa parkinga. to sam cuo u kaficu na obilicevom vencu posto su neki navodni vlasnici (barem sam iz razgovora takav utisak ja stekao) sedeli sto pored mene.

Samo incjativno ili muljaza preko zelenila jer jedino oni mogu da sjeku to je valjda park r srpske .st*** splavarska nego je li ko gkedao prepucavanje oko splavova na pink kazu da je bilo interesantno

Pominjali su da probuse busilicom rupu pa da sipaju naftu u stablo. Verujem da nije samoinicijativno.

- Rušitelji nisu ispoštovali dogovor od ponedeljka. Udarili su mučki u zoru na veliki praznik. Danas je Sveti Vasilije Ostroški, crveno slovo u kalendaru - priča za „Blic“ vlasnik kućice na Perućcu koji je jutros brže – bolje počeo da rasklapa krov da bi izbegao bliski susret sa bagerima.
:lool:

Eh kad bi se pojavio neki novinar koji bi Zoku pitao "a šta je sa kućama na Savi između Bloka 45 i Ostrućničkog mosta?"

pozdravljam akciju i nadam se da će uskoro i na savi to isto da urade.

Вожд, не може да се оде на ту вест ! Има само упозорење

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Too many connections in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 6

Warning: mysql_select_db(): supplied argument is not a valid MySQL-Link resource in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 7

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'studiob'@'localhost' (using password: NO) in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 10

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 10

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Access denied for user 'studiob'@'localhost' (using password: NO) in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 11

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 11

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: Too many connections in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 12

Warning: mysql_query() [function.mysql-query]: A link to the server could not be established in /home/studiob/public_html/Connections/stbKonekcija.php on line 12
Access denied for user 'studiob'@'localhost' (using password: NO)

Vrh