Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Kakva je struktura ljudi u 3. Srbiji?
Ko su ljudi koji tu grade?

Ne znam da li zakon dozvoljava da javna preduzeca (GSP znam da ima) zaposljavaju radnu snagu iz drugih drzava, tipa iz Indije, Nepala, itd.. To bi resilo dosta problema pogotovu vezano za odrzavanje

I po 100ti put na ovom forumu, GSP ne zapošljava strane radnike, niti to može, već to rade privatni prevoznici koji nemaju veze sa GSP-om.

Ovo je trebao da bude ukras za obalu Save i Dunava. Stolećima je skoro sve što je u Beograd dovoženo sa većih daljina dolazilo na ovakvim šajkama. Ali naravno ...

Odlazak poslednje drvene šajke…

viber-image-2024-05-01-18-01-25-318-1024x768.jpg

I po 100ti put na ovom forumu, GSP ne zapošljava strane radnike, niti to može, već to rade privatni prevoznici koji nemaju veze sa GSP-om.
Cemu nervoza i nekulturno obracanje? Na ovom forumu sam godinama i nikad nisam naisao na diskusiju da GSP ne moze da zaposljava strane radnike. Mozda zato sto me taj thread ne zanima ali ovde je poenta bila druga.

Sta sprecava javna preduzeca da zaposljavaju u operativi kadar iz inostranstva koji im je preko potreban?

Корупција, превелика администрација и ужасна организација и оптимизација посла су кочничари што су зараде радницима мизерне. Нека се нормализују зараде и неће бити потребе за странцима.

Шеме иду тако да кум-буразер-батица са трибине отвори фирму, да ЈП/ЈКП угаси оперативу и ангажује фирму која је основана.

Vrh