Šta je novo?

Beogradske reke i priobalja

Lokacija za izmeštanje je kod Jakova.

Vrlo interesantna situacija za pracenje , radi se o odmeravanju snage izmedju kafedjija i uprave
do sada uglavnom kafedjije su dominirali nad upravom.... 🙃

U svakom slučaju vrlo interesantan izazov 100 splavova Odlicno za kladionicu 🤗

Aha evo i prvog ,,driblinga,, 😎
,, ... Kako objašnjava saogvornik portala “Vremena” ideja uklanjanja splavova na način na koji je postavio gradonačelnik Aleksandar Šapić, svojom političkom odlukom, kako je potvrdio i gradski urbanista Stojičić, je pogrešan sa pravne, tehničke i uopšte rezonske..... ,,
🤑🤑🤑

Idemoo dalje 👏👏👏👏

Za to vreme, nova divlja plaža ispod Brankovog mosta lepo napreduje.
viber_image_2023-10-12_09-05-15-536.jpg
viber_image_2023-10-12_09-05-16-357.jpg

Има ту сигурно и брдо побијених шипова као што је био случај са нпр. сплавом речне полиције, па и даље стоје узводно од Бранковог моста и ако је тај сплав давно пребачен код Сајма.

Ne razumem ovo "izvlačenje splavova sa obale" pomoću auto kranova.
Šta su zamislili, da izvuku splav po splav na šetalište i u park ispod nasipa, pa da ih odatle stave na šlepere (koji će da se popnu i pređu preko nasipa kako bi mogli da priđu) i da onda, nekim putem (kojim), voze do Jakova?
Zar nije logičnije, ako splavovi, po svojoj konstrukciji, nisu sposobni za plovidbu (pa još i - uzvodno), da ih podignu na šlepove i tako odnesu, kad to već hoće da rade "u komadu"?

Ovo ovako stoji od 1. januara... :D

Pogledajte prilog 176321

Za uklanjanje Freestayler-a je zaduzena republicka inspekcija. Docekace tako i sledeci 1. Januar. Mogu i karte da prodaju za docek. Pacijenti bi ponovo dosli.

Манифестација „Завеслајмо заједно” у недељу

Асоцијација „Спорт за све”, под покровитељством Секретаријата за спорт и омладину Града Београда, организује манифестацију „Завеслајмо заједно” у недељу, 22. октобра, с почетком у 12 часова, уз подршку Кајак рафтинг клуба „25. мај 1847” и КРСН „Савска оаза”.

Окупљање за све љубитеље веслања је на платоу код Чукаричког рукавца, где ће учесници своје кајаке и кануе спустити у воду и одакле ће у 12 часова, уз пратњу речне полиције и спасилачких чамаца, веслати до СРПЦ-а „25. мај – Милан Гале Мушкатировић”.

По завршетку манифестације, учесницима ће бити подељене медаље, дипломе за учешће и топли напици.

Ako pise na parcetu papira onda ok, nisam stavio naocare

Najluđe od svega je što su prošle neke splav kuće, one neće biti kafići, ima ih nekoliko, što znači da će biti samo 20 kafića i verovatno će zato biti gužvetine kad god je vikend ili lepo vreme. I ovako je bilo gužva a tek će biti.

Pitanje, koliko je bilo ukupno splavova na tom potezu savskog keja, nasao sam negde info da ih je 100. Da li ovo znaci da ce vise od 70 splavova da bude uklonjeno?

Pitanje, koliko je bilo ukupno splavova na tom potezu savskog keja, nasao sam negde info da ih je 100. Da li ovo znaci da ce vise od 70 splavova da bude uklonjeno?
Tako bi trebalo, samo bice muka pomeriti ih sve posto vecina vlasnika ne mari ni da centimetar pomeri splav.
Inace ja sam negde procitao da ih je preko 100.

Najluđe od svega je što su prošle neke splav kuće, one neće biti kafići, ima ih nekoliko, što znači da će biti samo 20 kafića i verovatno će zato biti gužvetine kad god je vikend ili lepo vreme. I ovako je bilo gužva a tek će biti.
Биће гужветина где? На преосталим сплавовима или на кеју уопште?

Биће гужветина где? На преосталим сплавовима или на кеју уопште?
Vikendima kada je suncano zimi ili leti, prepuni su svi splavovi, nekoliko puta mi se desilo da nema terase gde ima 2 mesta da sednes, cak i krs lokali bili puni.

Vrh