Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

Zadnji put se klub zvao molokini to sve grozno izgleda

DOBA JURE NA KALEMEGDANU Otvoren Dino park na Kalemegdanu
Tanjug , Blic , | 18. 06. 2016 - 14:51h

Na Kalemegdanu je danas otvoren Dino park "Jura avantura" gde će deca i odrasli moći da uživaju u velikom broju edukativnih i zabavnih sadržaja!

8c7ece7f88d381db0050a0b6b86806bb.jpeg

Kako je rečeno, tu će svakog vikenda biti organizovane igre bez granica, predavanja i radionice, a posetioci će imati priliku i da se druže sa paleontolozima, da istražuju i otkopavaju fosilne ostatke pomoću specijalnog alata.

Gradski menadzer Goran Vesić je podsetio da je Dino park prvi put organizovan na Kalemegdanskoj tvrđavi pre dve godine.

87676d8d8fb5f59ae464cabe8c62ab2b.jpeg

U okviru izložbe je postavljeno 35 dinosaurusa, precizirao je Vesić i dodao da će Dino park biti otvoren do oktobra i tako narednih pet godina.

- Tako će i deca, koja su mlađa i možda ne razumeju ko su i šta su dinosaurusi, narednih godina moći da uživaju u ovome. Ovo je nešto što Beograd treba da ima, jedan nov sadržaj posvećen deci i mislim da ovakve stvari treba da radimo i u budućnosti - rekao je gradski menadžer.

Direktor JP "Beogradska tvrđava" Petar Andrijašević je izrazio zadovoljstvo zbog otvaranja Dino parka koji, kako je dodao, ima za cilj ne samo da zabavi, već i da edukuje decu.

0d67c745319c35646180dd09dfa468c2.jpeg

Dinosaurusi su nekad vladali ovom planetom i sigurno su jedna od najfascinantnijih bića koja su ikada kročila zemljom. Zato ih naši mališani obožavaju...Kod nas u Dino parku deca će moći da, uz zabavu, igru, smeh i razonodu, nauče nešto novo, da se edukuju i da razvijaju svoju maštu i druge sposobnosti - rekao je Andrijašević.

e053410b50d249a98e421611c4ff9041.jpeg

Na svečanom otvaranju Dino parka nastupio je dečiji hor "Čarolija" koji je pevao pesme o Beogradu, a program je vodio Minja Subota.

Prvog radnog dana parka ulaz je bio besplatan do 15 sati, dok svi zainteresovani mogu da posete postavku narednim danima od 10 do 20 sati.

http://www.blic.rs/vesti/beograd/doba-j ... nu/520l7v4

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=392794#p392794:5s4kdf7m je napisao(la):
direktor » Суб Јун 18, 2016 7:56 pm[/url]":5s4kdf7m]Zadnji put se klub zvao molokini to sve grozno izgleda

У том Молокинију сам био, жешћа сељанија. Мада је то други клуб на вишем нивоу, овај доле је код оних степеница. Сматрам да ни једном од та два није место ту.

Molokini je bivsi Anderground. Klub nije krs, skroz je ok, tipicni Beogradski klub, urban i na prometnom mestu. Dosta stranaca tu izlazi zbog blizine Beton Hale i Savamale.
Mislim da su ga neki pomesali sa klubom koji se ranije zvao Re:publika i koji je na otvorenom (taj sto je Ana Nikolic suvlasnica), ovaj Molokini je u pecini.

Није крш клуб као простор, свидели су ми се они акваријуми, али кад сам ја излазио музика је била сељанија ала кафаница Трг (мада шта и очекивати за студентске журке). Опет сматрам да ту ипак није место за ноћне клубове.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=392892#p392892:1b3j7roa je napisao(la):
spatiotecte » Ned Jun 19, 2016 1:32 pm[/url]":1b3j7roa]Molokini je bivsi Anderground. Klub nije krs, skroz je ok, tipicni Beogradski klub, urban i na prometnom mestu. Dosta stranaca tu izlazi zbog blizine Beton Hale i Savamale.
Mislim da su ga neki pomesali sa klubom koji se ranije zvao Re:publika i koji je na otvorenom (taj sto je Ana Nikolic suvlasnica), ovaj Molokini je u pecini.

Underground nije bio Molokini...do ulaza u Underground je trebalo da prodjes ispod tunela,a Molokini je klub malo iznad,a u koga ulazis direktno sa ulice...Repulika ili Angels kako se zvao dok je drzao brat Ana Nikolic je bio napolju i ispred Undergrounda.

Marc23 u pravu si, ima jos jedan klub iznad iz kog se ulazi iz ulice kao sto si rekao, pomesao sam ga sa Andergroundom, zato sto je i taj klub u pecini.
Tacno u Andergroundu si ulazio tako sto prolazis ispod tramvajskog podvoznjaka i onda si mogao ili da nastavis pravo u Andergraund ili da se popnes desno u bivsi klub Republika koji je na otvorenom.
Jbg bio sam u svim tim klubovima pre par godina, malo sam i zaboravio. :D

Nije mesto takvim sadrzajima u pecinama Kalemegdana.

Pa ne znam, mozda si u pravu Igore ali primecujem da u Beogradu smo imali tu praksu da pretvaramo te lagume u klubove.
Bila je i diskoteka ispod Tasmajdana koja se u ono vreme bas zvala Pecina.
Sta bi moglo drugo da bude? Neki podrumi pica? Neki muzej Beograda izpod Beograda?

Akvarijum lerov stab da se uzimaju pare za ulaznicu itd itd
Pa i u velikom barutnom magacinu je bio klub itd
Gdje god badjes zgodno mjesto ti kafanu posadi

Nisam siguran da je Pećina bila baš u pećini.

Ne vidim ništa loše u klubovima u lagumima. Nemaju baš svi lagumi neku turističku / istorijsku vrednost.

Pecina je bila u nekom otvorenom iskopu iza kluba koji se zvao u to vreme Bus. E sad da li se taj iskop nastavlja u pecinu nisam siguran.

Spac imas temu beograd ispod beograda na forumu pa pogledaj kkub je ako pricamo o tasu bio ispred basta drzao ga je neki poznati tip

Da Direktore pricamo o tom klubu kod Tasa. Mislim sad se bas ne secam tacno kako je on izgledao posto sam tamo bio 2002-2003 potom je on brzo ugasen. Znam da mu je akustika bila dobra zbog stena koje su bile sve oko njega i bio je na otvorenom. E sad da li je jedan deo bio ispod zemlje ne mogu da se setim ali klub se zvao Pecina i pustao je uglavnom elektronsku muziku.

Nije bio ispod zemlje. Doduše vlasnici su imali ključeve od ulaza u pećinu gde su držali gajbe (ali samo u prvih par metara iza zaključane rešetke)

Poslato sa telefona

Људи, тврђава мора да има неку вредност и ниво, има ли по другим тврђавама у Европи сличних садржаја? Нисам баш сигуран. За клубове имамо прегршт простора широм града.

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=392961#p392961:1jwob22i je napisao(la):
spatiotecte » Ned Jun 19, 2016 10:21 pm[/url]":1jwob22i]Pa ne znam, mozda si u pravu Igore ali primecujem da u Beogradu smo imali tu praksu da pretvaramo te lagume u klubove.
Bila je i diskoteka ispod Tasmajdana koja se u ono vreme bas zvala Pecina.
Sta bi moglo drugo da bude? Neki podrumi pica? Neki muzej Beograda izpod Beograda?

Pre nego sto je pretvoren u klub Underground,Romi su u tom prostoru gajili pecurke i prodavali :p

Kineski predsednik naglas razmišlja kako bi prelepo bilo ponovo izgraditi srednjovekovni Donji grad ispod Kališa. :D

Peskiranje i farbanje tenkova tenkova svake godine se radi par komada

20160621_121309.jpg

20160621_121322.jpg

20160621_121352.jpg

20160621_121404.jpg

20160621_121651.jpg

vjetar

20160621_122735.jpg

pobjednik

20160621_122943.jpg

radovi kasne posto su zvjezsdini navijaci slaveci titulu pocupali sve ivisne i neznam sta sve unistili u veselju tako kazu radnici

20160621_122948.jpg

20160621_122953.jpg

20160621_123026.jpg

beton dovoze u malim kamijonetima posto jedini oni mogu proci plus mostovsko opterecenje inace mostovi kad su mokri nemoze da se vozi preko njih

20160621_123245.jpg

20160621_123304.jpg

sadili su dosta novih borica po kalisu

20160621_124153.jpg

jedino mjesto gdje ovi stubici rade

20160621_124653.jpg

20160621_130018.jpg

procvjetalo

Kvalitetno vidim da rade ovo na Kalisu , svidja mi se ploce :D , i sto se betonira ispod tako da nece biti ni ulegnuca a i nece voda prodirati, samo da kvalitetno izvedu odvod i bice kao bombona, mogli bi samo jos ogradu da ofarbaju u crnu ili belu boju ova braon mi je nekako neki pokusaj da se uklopi sa ciglama ili da imitira drvo?! al izgleda odvratno. crna boja mi najbolja izgledalo bi mi manje jeftino a vise srednjevekovno kao kovano gvodzdje iz daljine bar :D

Ko o čemu ja o granitu :)

Da li je moguće da će staviti granit i prestati da fantaziraju o lomljenom kamenu!!

Jako lepo iznenađenje. Crveni klinker isto bi lepo došao, kao u NS npr

c19099a942e50ddf2216b5abe5ab32bf.jpg

Volim da jednog dana nema asfalta na Kališu, da sve staze budu kvalitetno i smisleno popločane.

Nikako se ne bi uklapao u Beogradsku tvrdjavu, vise joj prilice granitne kocke kao sto na nekim delovima vec postoji.... ovo mi nekako izgleda jeftino za Beogradsku tvrdjavu , a granitne kocke daju poseban sarm parkovima ....

Vrh