Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

pa i da ima silazak za invalide, na usponu ka gornjima platoima su stepenice. Iz istog razloga mi nije jasna funkcija panoramskog lifta (osim za uspon na parking beton hale.

Inače lift na suprotnom kraju beton hale više ne radi, nego što radi, Teško pokretni ljudi, roditelji sa sitnom decom, kao i oni koji nose kabast teret imaju puno problema, ako se parkiraju gore.

@KartmenBG Kako se ova pasarela uklapa u bilo sta!? Sa Beton halom se ne uklapa jer previse je moderno i jeste da ima rusticne stubove,ali zato ima stakleni lift i neki pokusaj moderne skulpture.A sa tvrdjavom se tek ne uklapa...

Ako se ta pasarela izgradi po tom projektu Beograd ce dobiti jos jedno arhitektonsko ruglo.

Da li dolazi u obzir da se veliko šetalište na kalimegdanu pokrije granitnim pločama umesto starog asfalta koji je tu valjda od pre II sv. rata.?

Asfalt je stAvljen 60 tih do tad su stAze bile od sljunka
A to je bilo komplikovano za odrzavati ekipi koja je dosla

Dišo, nisam mislio na staze već na ono veliko šetalište koje se pruža od velikih stepenica pa do onih stepenica kod francuske ambasade. To je reprezentativni deo kalimegdana i tu nikad nije bio šljunak. Sadašnji asfalt očigledno je star i istrošen Bogati gradovi na takvium mestima postavljaju nešto drugo. To može biti granit ili bilo kakav ukrasni kamen. Šetalište je inače ogromno i po dužini i po širini i zaslužuje nešto kvalitetnije od starog asfalta.

Prvo da obnove stepenište i balkon,pa onda možemo da pričamo o šetalištu.Ceo balkon je pred urušavanjem,a stepenište je toliko izlomljeno da ne znam kako neko do sada nije pao.

A što se šetališta tiče ja bih digao ceo asfalt i zamenio sa granitom i onu ogradu od kamena bih zamenio sa žičanom ogradom,kao kod Pobednika. Takodje sam malo istraživao pre ~10 dana i tu ispod šetališta sam naišao na stazu koja je jednim delom popločana,a jednim delom zemljana.Ta staza vodi skroz do ulaza u donji grad i ona se pod hitno treba obnoviti i time bi bio ostvaren direktan put za turiste iz knez Mihajlove do donjeg grada.

Ti bi kamenu ogradu mjenjao zicanom o boze
Staza o kojoj govoris postoji decenijama

Jel moguće da stvarno misliš da je žičana ograda bolja od kamene.

Da,po meni je žičana ograda bolja jer ne ograničava pogled, već dozvoljava čoveku da vidi šta je neposredno ispod ograde(tipa ta staza koja vodi do donjeg grada).

A što se staze tiče ako se za nju znalo decenijama,zašto nije održavana? Čak mislim da nije ni završena,već je samo pola nje uradjeno(a ta polovina je u katastrofalnom stanju),a druga polovina je nastala prolazom ljudi (možda i životinja) i sva je zarasla u korov tako da se ni ne vidi gde se gazi,već na slepo stavljaš nogu,pa ako je uganeš bože moj.

To sto se nesto neodrzava je problem za sebe to treba ganjati zelenilo i bg tvrdjavu
Balkon ima problem sa klizanjem i dobro je da stoji inace radjen je po projektu poslije II sv rata

Balkon ima veliko udubljenje i pravo je čudo što nije skliznuo do sada! Tu oblast treba zatvoriti zbog toga sto je nebezbedna i sanirati je što pre! Taman ako krenu rekonstrukciju balkona nek urade i rekonstrukciju stepeništa jer se i ono raspada.

Necemo sad pretjerivati to je utonulo i vec duze vrijeme ne mrda stepence ce valjda biti natejrani da urade

Tu se slazem, stepenice preko puta Francuske ambasade su u ocajnom stanju i postoji mnogo slika izvornog oblika sa puno vise detalja koje bi trebalo uraditi.

Tako je @galeks ne samo te stepenice nego sve naredne rekonstrukcije bilo cega sto datira pre drugog svetskog rata treba obnoviti u originalnom stanju, tada je bilo verovatno da se ostavlja sve to za bolja vremena, evo su ta bolja vremena kada su svi skuceni i imaju leba da jedu cene materijala jeftinije nego ranije, jedino sto fali jeste volja i znanje .

6bb3acf85e5d7c46b9d66d35c398dac5.jpg
8f8879174dc2c654e046351c41ca03ee.jpg
fe50f4847e19fe4a2cee2375563ad161.jpg

stigle su ingranitne ploce kod pobednika

Sent from my iPhone using Tapatalk

[url=http://beobuild.rs/forum/viewtopic.php?p=392758#p392758:d8vfrezd je napisao(la):
Babyaardvark » Суб Јун 18, 2016 3:47 pm[/url]":d8vfrezd]:bash:

file.php
Oво вентилације од оног клуба што држи она певачица?

Чини ми се да је клуб затворен на неко дуже време

Vrh