Šta je novo?

Beogradska tvrđava i park Kalemegdan

hgdhdg.jpg

http://www.ebay.com/itm/Belgrad-Park-Ka ... 5424b6cd35

Вучић: На Доњем Калемегдану обновићемо Деспотов град

недеља, 04. окт 2015, 23:57 -> 00:18

Премијер Србије Александар Вучић најавио је да ће на Доњем Калемегдану у Београду бити верно обновљен град деспота Стефана Лазаревића, какав је постојао у 15. веку, преноси "Ало".

Према пројекту, који је Вучић предочио новинарима листа "Ало", "Деспотов град" биће мешавина културно-историјских, хотелских и бизнис садржаја и биће још једна карика која ће Београд по туристичким потенцијалима приближити главном граду Мађарске, преноси Танјуг.

"Стално говорим да ми је циљ да по броју туриста престигнемо Будимпешту и када завршимо 'Београд на води', 'Деспотов град', српски Јад вашем на Старом сајмишту са супротне стране Саве и још неке пројекте, верујем да ћемо бити на најбољем путу да то и постигнемо", рекао је Вучић за "Ало" на шеталишту Савске променаде, где теку радови на ископавању темеља за прве две зграде "Београда на води".

Премијер Србије је поновио да ће 11. новембра поново посетити Сребреницу. "Држава Србија и наши приватници уложиће много у развој Сребренице и њену обнову и да људи у Сребреници, и Срби и Бошњаци, могу да живе боље и да виде колика је снага наше земље", рекао је Вучић.

http://www.rts.rs/page/stories/ci/story ... D0%B4.html

:shock:

Не могу да верујем шта сам управо прочитао. :bash:

Ово је као реакција детета када одгледа..
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=IHSMxMPffVE[/youtube]
:roll:

Ионако ми се окрене тврђава када видим онај вашар на улазу у калемегдански парк који ту стоји деценију, они ће сада доле велики такав правити.. :bash:

Не знам да ли им је неко објаснио да тај простор ни мачка не сме ноктима загребати, а камоли да се прави нешто..

Razumem vas, ali meni to i nije tako losa ideja, ako izuzmemo veliku patku od "plana"

Kada neozbiljni i neiživljeni ljudi vode zemlju....

Na sajtu "Alo" imate sliku rendera.

Edit. Evo, prebacio:
03_400x0.jpg

Drakche":2duz2ro9 je napisao(la):
Razumem vas, ali meni to i nije tako losa ideja, ako izuzmemo veliku patku od "plana"

nije ni meni to losa ideja, ali sta i kako...

Zaza Bg":2duz2ro9 je napisao(la):

sudeci po ovoj slici, prvo sto mi bode oci je saobracajnica koja presjeca prostor a savladjuje se pasarelama. Nimalo "pedestrian friendly" sto bi trebalo biti vazno imajuci na umu da je citav prostor Kalemegdana prvenstveno pjesacki.

Koja neviđena glupost, pa ovi ne znaju gde udaraju.

Mesto da srede Kališ i Beton halu osposobe prave Skopje 2014 u podnožiju.

Ovo je pre za Njuz ili skrivenu kameru. Ja ne bih ozbiljno ni diskutovao o ovom predlogu.... Sve je pogrešno u previše nivoa i dimenzija.

Синдром "Скопље 2014" ...

Е ово је већ за отпор тирјанима свим расположивим средствима.

И не, ово није синдром скопје 2014, ово је много горе. То несрећно Скопље је било до темеља порушено и није му остало много шта од историјског наслеђа па онај дизниленд који су направили није ни могао да наруши и обезвреди непосрдну околину која историјски и културно није од упоредиве вредности са 2000 старом тврђавом и свим очуваним, регистрованим или под земљом конзервираним културно-историјским епохама и то све на најистакнутијој локацији коју једна европска престоница има.

Наш Велики Вођа је до сада глумио Милоша Великог, сад би мало да буде Деспот Стефан Лазаревић :grand:

Važno je da je Folić rekao da je Fudžimotov projekat za Beton halu isuviše invanzivan... Objasni nam ovo, Milutine!!!

I zar ovaj grad nema nekakvu vlast, gradsku upravu, Sekretarijat za urbanizam, Zavod za zaštitu spomenika, pomenutog gradskog urbanistu, pa nekakav GUP, PDR itd. ili čim vladar nešto usni, to mora tako da bude???

Ово јесте идеја која постоји чак и на форуму јако дуго, али је на крају крајева одбачена пре свега зато што ни највећи познаваоци материје не могу да направе аутентичну сику деспотовог Београда. Тј. не постоји начин да се то уради а да за последицу нема трајну девастацију изузетне културно-историјске целине.

QQ majko ahahahahah ! Postoje ostaci donjeg grada ispod zemlje uglavnom starih srednjovekovnih kuca, ali ova rekonstrukcija nema veze sa mozgom :) Mr. PM niste dobro pogledali 3D animaciju (koja je donekle dobro prikazala digitalnu rekonstrukciju).Sta je sledece? Rekonstrukcija austrijskog Beograda? :)

Veca rezolucija "projekta":

03_1000x0.jpg

Trebaće mu stručna pomoć, ovo je isto što i rušenje Palmire od strane ISIL-a.

stf":22zmp87q je napisao(la):
Ово јесте идеја која постоји чак и на форуму јако дуго, али је на крају крајева одбачена пре свега зато што ни највећи познаваоци материје не могу да направе аутентичну сику деспотовог Београда. Тј. не постоји начин да се то уради а да за последицу нема трајну девастацију изузетне културно-историјске целине.

A ako bi se recimo, kakvim slucajem, mogla napraviti "autenticna slika despotovog grada", da li bi to onda imalo za posljedicu "trajnu devastaciju izuzetne kulturno-istorijske cjeline"?

Не би било аутентично.

Шта мислиш, зашто су у реконструкцији бедема до садашње Небојша куле употребљени модерни материјали и модеран дизајн ентеријера?
Управо зато што би у супротном све било фалсификат.

Vrh